Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-08-2020, 16:50:12

Kasiu, skoro dostałaś już świadczenie rehabilitacyjne, zus sam wysyła dokumenty do zakładu pracy. Ty możesz ich tylko powiadomić, że narazie nie wracasz do pracy. Byłam na dwóch świadczeniach, wiem z praktyki. Dorka
gość
23-08-2020, 18:17:55

Dorka dziękuję Ci bardzo za informacje 😀.
Całe szczęście, że nie muszę tam iść, są bardzo obrażeni, że zachorowałam i już wiem, że idę na odstrzał 😣
Kasia
gość
23-08-2020, 18:47:06

Kasiu, rozumiem Cie doskonale. Umieją tylko wykorzystać w pracy ale jak dopadnie Cię choroba to wielka obraza i szybko o Tobie zapominają. Przecież nie wolno nam chorować, bo to złe dla firmy. Przygotuj się tylko na to, że prawnie mogą rozwiązać z toba umowę o pracę po trzech miesiacach świadczenia. Ale nie martw się, będziesz kontynuować świadczenie. A potem do 12 miesiecy składasz bezpośrednio wniosek do zusu. Nie ma z tym problemu. Mnie zwolnili dopiero po 1,5 roku a potem ciągnęłam świadczenie bezposrednio z zusu. Warto wykorzystać całe 12 miesiecy, choć są troche mniejsze pieniążki, ale warto. Dorka
Forumowiczka
23-08-2020, 18:49:44

DORKA ja mam na 11:20 ja teraz kiedy postanowiłam się wziąć za siebie wyszły problemy z kręgosłupem. No i tak siedzę, biegać mi nie wolno, jeździć na rowerze też bo może pogorszyć mój stan. A człowiek miał takie chęci
Początkująca
23-08-2020, 19:02:12

Dorka jeszcze raz dzięki 😀
Kasia
gość
23-08-2020, 19:41:05

Daagula, w takim razie spotkamy się u doktora jak zobaczysz taka czerwono-bordowa babeczkę, to będę ja oczywiscie chodzi o kolor włosów Dorka
gość
23-08-2020, 19:50:19

Daagula, wiem o czym mówisz. Ja tak mam już 3 lata. Wstaję rano z bólem idę spać z bólem. Ciężko mi bylo sie do tego przyzwyczaić, dlugo się z tym borykalam. Psychika siadła strasznie. Ale po pierwszej operacji uwierzyłam, ze może być dużo lepiej i mniej bólu. Na wszystko trzeba czasu, żeby dojść do siebie po zabiegu. Dlatego idę teraz na szyjkę, żeby pozbyć sie nastepnego problemu. Potem rehabilitacja i dochodzenie do siebie. Wiem, ze te operacje pomagaja i wierzę, że w końcu zacznę z powrotem w miarę normalnie żyć. Wierzę w to bardzo i narazie muszę się tylko ,,naprawić,, wiec głowa do góry i do przodu. Ważny usmiech na twarzyDorka
Forumowiczka
24-08-2020, 08:26:09

KasiaWM68 2020-08-23 17:34:38
Witam serdecznie 😀, jestem już prawie 2 miesiące PO, na początku września kończy mi się zwolnienie i złożyłam w ZUS-u wniosek o zasiłek rehabilitacyjny. Dostałam już decyzję i przyznali mi na 6 miesięcy, moje pytanie do Was, co dalej? 😀 zanieść pismo do zakładu pracy,czy tylko powiadomić ich czy ZUS już to robi sam?
Kasia
Ja zaniosłam decyzję pracodawcy, ale okazało się, że ZUS wysłał decyzję również do nich ;) najlepiej zadzwoń do pracodawcy i zapytaj - teraz chaos w ZUS z tymi wszystkimi zasiłkami, więc lepiej dopilnować samemu
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Początkująca
24-08-2020, 09:42:57

Bidusia81 dziękuję 😀.Właśnie się szykuję i jadę do Wrocławia na kontrolę, mam nadzieję że dadzą mi skierowanie na rentgen szyi i rezonans. Denerwuję się strasznie.
Kasia
Wtajemniczony
24-08-2020, 13:29:52

A u mnie żarło i zdechło. Wszystko było super, tylko po operacji trochę w nogach ciągło - ćwiczenia rehabilitacyjne pomagały. Trochę aktywnie popracowałem, pojeździłem sampchodem i zacząłem odczuwać tkliwość mięśni ramienia lewego. Czyżby się popsuło, czy to organizm daje znać, że za wcześnie było na takie swawole. Psychicznie jestem w totalnym dole - nawet wstać rano nie mogę. Ta dyskopatia to piekło za życia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: