Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
21-08-2020, 23:06:40

Daagula, jedziesz do Krosna na wizytę czy do Mielca? Dorka
Forumowiczka
21-08-2020, 23:19:40

Gość 2020-08-22 01:06:40
Daagula, jedziesz do Krosna na wizytę czy do Mielca? Dorka
Dorka do Krosna jadę.
Forumowiczka
22-08-2020, 07:14:24

Kawo,
Pytałam fizjoterapeutę (bardzo konkretny chłopak, mega obszerny wywiad podczas masażu barku - sprawdza ruchomość, pyta o brzuch, jelita itp., ogólnie mam siniaki i po pierwszym razie to czułam się jak ofiara przemocy ale to pomaga ) o rower - powiedział że o ile nie góral i jazda po korzeniach w lesie to nie widzi przeciwskazan wczoraj miałam też wizytę u neurologa - obejrzała mój rezonans szyjny i lędźwiowy, i powiedziała, że nie ma dramatu szyjny wygląda ok - aczkolwiek mam bardzo prosty lędźwiowy...no jest przepuklina, ale nigdzie nie ma ucisku ma rdzeń neurolog zapytana o rower też nie widzi przeciwwskazań jeśli nie nasila to moich dolegliwości...no tego nie wiem bo muszę najpierw kupić jakiś holenderski
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Początkująca
22-08-2020, 17:33:32

Witam Szyjki Nowe i Stare😀
Pojutrze minie pół roku od mojej drugiej operacji, 2 tyg. temu wróciłam do pracy😀 7h siedzenia przy kompie lub w papierach daje mi się we znaki, szczególnie ręczne pisanie powoduje bóle i sztywnienie karku. Częste przerwy muszę sobie robić. Biuro trochę przemeblowałam, żeby nie mieć wszystkiego pod ręką, lepiej wstać i przejść 3 kroki po jakiś segregator😀
Ogólnie jest ok. Nie łykam już nic od ponad miesiąca, wcześniej betaserc i mydocalm był. Na początku września mam wizytę u neurochirurga, dopiero drugą po operacji, może jakieś skierowanie na kontrolny rezonans da....
Szanuję moje implanty w granicach rozsądku😀 Jedyne rzeczy, których nie mogę robić to: jazda na rowerze, bieganie, szybka zmiana pozycji ciała, oczywiście dźwiganie (ograniczam się do 5kg), koszenie trawy. I tyle😀 Żyję normalnie, cieszę się każdym dniem i zarażam innych optymizmem😀
Dużo zdrówka i cierpliwości życzę Wam!!!
7.12.2018 stabilizacja c6/c7 25.02.2020 stabilizacja c5/c6
gość
22-08-2020, 21:02:04

Daagula a o której masz wizytę u doktora? Bo tak się składa, że też będę w czwartek u doktora, ale wizytę ma mój mąż. Jesteśmy umówieni na 11.A Ty na którą masz? Dorka
gość
23-08-2020, 07:00:54

Ala_Ala 2020-08-22 19:33:32
Jedyne rzeczy, których nie mogę robić to: jazda na rowerze, bieganie, szybka zmiana pozycji ciała, oczywiście dźwiganie (ograniczam się do 5kg), koszenie trawy. I tyle😀 Żyję normalnie, cieszę się każdym dniem i zarażam innych optymizmem😀
Źle się czujesz podczas tych czynności, boli?
gość
23-08-2020, 12:43:26

Gość 2020-08-23 09:00:54
Jedyne rzeczy, których nie mogę robić to: jazda na rowerze, bieganie, szybka zmiana pozycji ciała, oczywiście dźwiganie (ograniczam się do 5kg), koszenie trawy. I tyle😀 Żyję normalnie, cieszę się każdym dniem i zarażam innych optymizmem😀
Zakaz jazdy na rowerze (górskim poza asfaltem) dostałam już po pierwszej operacji. Mogłabym na holenderce po równym ale to mnie nie kręci, więc zaopatrzyłam się w stacjonarny.
Bieganie- ból karku, ramion i głowy. Gwałtowna zmiana pozycji-zawroty głowy, utrata równowagi. Kosiarka-drętwienie rąk i ból w barkach. Ciężary to oczywiste😀
Forumowiczka
23-08-2020, 14:25:36

Gość 2020-08-23 14:43:26
Gość 2020-08-23 09:00:54
Zakaz jazdy na rowerze (górskim poza asfaltem) dostałam już po pierwszej operacji. Mogłabym na holenderce po równym ale to mnie nie kręci, więc zaopatrzyłam się w stacjonarny.
Bieganie- ból karku, ramion i głowy. Gwałtowna zmiana pozycji-zawroty głowy, utrata równowagi. Kosiarka-drętwienie rąk i ból w barkach. Ciężary to oczywiste😀
Ja właśnie wczoraj kupiłam holenderke :) no tak mi brakuje roweru, że masakra jakoś przeżyję bez wycieczek po lesie na góralu...ale no czasem chcę się przejechać z dziećmi chociażby drogą rowerową, czy zwyczajnie szybciej przemieścić się z punktu A do punktu B nie korzystając z samochodu nawet podjechać na zakupy - kosz na kierownicę, kosz na bagażnik i już nie będę musiała nosić
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Początkująca
23-08-2020, 15:34:38

Witam serdecznie 😀, jestem już prawie 2 miesiące PO, na początku września kończy mi się zwolnienie i złożyłam w ZUS-u wniosek o zasiłek rehabilitacyjny. Dostałam już decyzję i przyznali mi na 6 miesięcy, moje pytanie do Was, co dalej? 😀 zanieść pismo do zakładu pracy,czy tylko powiadomić ich czy ZUS już to robi sam?
Kasia
Początkująca
23-08-2020, 15:36:57

Miało być w ZUS-e 😀

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: