Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
05-07-2009, 21:06:00

Witam
Aniu , jak po Korfantowie? Ale widzę ,że pytanie nie na miejscu jak pojękujesz z bólu Nie dało się nic z zabiegów wycyganić przy okazji na lędźwiowy ?
W kręgosłupie jak jedna krzywizna zniesiona to druga ją kompensuje ,to naczynie połączone. U mnie przy takich napadowych bólach jedynym doraźnym ratunkiem jest jak najszybsze przyjęcie pozycji ,,w kołyskę'' i szczęście jeśli podczas takiego wszystko jedno czy na siedząco czy na leżąco. Może i u Ciebie w sytuacjach kryzysowych doraźnie podziała .Pozdrawiam Z.
gość
05-07-2009, 21:12:00

,,i szczęście jeśli podczas takiego''-coś od czapy mi się wpisało albo myśl późną porą uciekła Z.
gość
06-07-2009, 05:02:00

Witaj Aniu tak jak piszesz jest tylko jeden kręgosłup czyli naczyńie połączone i w większości przypadków jest tak ze gdy operuje sie odcinek szyjny po jakimś czasie boli lędźwiowy u mnie najpierw bolał lędźwiowy długo brałem rehabilitacje i biore nadal ale w miedzy czasie okazało sie ze moim większym problemem był odcinek szyjny i on poszedł na pierwszy ogień jak na razie cztery razy moją szyje starali się poukładać chociaż i tak czucie w moim przypadku lewej ręki nie powróciło lecz ciesze sie ze manualnie jest sprawna na tyle ze moge sobie jeszcze nią pomóc . Obecnie czekam na operacje odcinka lędźwiowego gdyż mam przepukliny i przerost więzadła żółtego i bardzo dużą niestabilność . Radzę więc zrobić pełną diagnostykę tego odcinka sprawdzić co tam sie dzieje mnie bardzo pomagają masaże manualne u sprawdzonego rehabilitanta i jakoś sie poruszam . Jeśli chciała byś coś wiedzieć to prosze na priv janusz-kur2@wp.pl pozdrawiam Janusz
gość
06-07-2009, 09:17:00

No nieźle mnie nastraszyliście ! Bo mnie tez od czasu do czasu łapie ledźwiowy ( wlaśnie od wczoraj mnie trzyma ), a jestem dopiero 11 dni po operacji szyjnego ! Nie bylam nigdy diagnozowana w odcinku lędźwiowym, ale teraz boje sie, ze to - jak napisaliście- prawo naczyń połaczonych. To poradźcie czego unikać, a co robic, aby sie to nie pogłebialo.
Zosieńko, mam od wczoraj znowu 38,5 goraczki, a było juz tak dobrze... ( napisałam do prive). Inka, tez miala długo podwyższoną temperaturę, wiec może ten nasz lokalny szpital tak ma
Spineczko, lepiej nieco ?
Miłego tygodnia wszystkim. Bezbolesnego i pogodnego.
Gosia SL
gość
06-07-2009, 10:49:00

Witam!
Mam przepuklinę c5-c6 z uciskiem na rdzeń i okropny ból. Czy ktoś z was słyszał o jakiś metodach operacyjnych bądż nieoperacyjnych za granicą , czy mają tam jakieś nowsze techniki? Boję się, że po operacji stan mój się ni polepszy i nie wiem czy się poddać.
Gosia
gość
06-07-2009, 13:32:00

"No nieźle mnie nastraszyliście ! Bo mnie tez od czasu do czasu łapie ledźwiowy ( wlaśnie od wczoraj mnie trzyma ), a jestem dopiero 11 dni po operacji szyjnego ! Nie bylam nigdy diagnozowana w odcinku lędźwiowym, ale teraz boje sie, ze to - jak napisaliście- prawo naczyń połaczonych. To poradźcie czego unikać, a co robic, aby sie to nie pogłebialo.
Zosieńko, mam od wczoraj znowu 38,5 goraczki, a było juz tak dobrze... ( napisałam do prive). Inka, tez miala długo podwyższoną temperaturę, wiec może ten nasz lokalny szpital tak ma
Spineczko, lepiej nieco ?
Miłego tygodnia wszystkim. Bezbolesnego i pogodnego.
Gosia SL"

To prawo nie dziala aż tak szybko Musi minąć sporo czasu liczonego w miesiacach, latach, zeby inne odcinki kręgoslupa to odczuly. Raczej przy operacji cos ci schrzanili.
gość
06-07-2009, 15:04:00

Witam już po operacji . Nie było tak złe, szybko wstałam z łózka ale kołnierz doprowadza mnie do szału . Pierwsza noc w domu była spoko bo to dom ale dzisiejsza już 2 koszmarna .Miałam ochotę odkręcić głowę i położyć ja sobie pod łóżkiem . Ja mam zalecone 2 miesiące nosić kołnierz i potem kontrolne zdjęcie i potem decyzje podejmie lekarz co dalej. W tej chwili jestem na etapie przyzwyczajania się kołnierza i jest mi z tym złe. Dziękuje za wszystkie rady które mi napisaliście są one bardzo dobre i jak się tak poczyta to łatwiej jest wytrwać w ciężkich chwilach. Mycie głowy opanowałam a w szpitalu z chętnie myły mi pielęgniarki. Ja myje głowę co dwa dni ale nakręcić na wałki sprawia mi kłopot wiec na razie wyglądam mało atrakcyjnie ale myślę ze za jakiś czas opanuje. Zresztą w kołnierz tez nie wygląda się atrakcyjnie. Pozdrawiam wszystkich i tych co przed głowa do góry. Gosieńka
gość
06-07-2009, 16:12:00

Nie mogli mi nic uszkodzić w lędźwiach robiąc nacięcie na szyi i operujac odcinek szyjny Odcinek lędźwiowy bolał mnie już co pare miesięcy od wielu lat, tylko, ze zajęłam się szyjnym, bo ból i objawy neurologiczne były zdecydowanie większe.

Gosieńko ! Jak dobrze, ze sie odezwałaś, bo juz się nieco martwiłam, wszak poszłyśmy na operacje w tym samym dniu
Znowu jestem zagubiona jak Andzia w parku... Przez ten kołnierz... Bo ja miałam wręcz zakaz, gdy tylko niesmiało pisnęłam, ze może by tak chociaż na podróz do domu... Ofuknieto mnie, ze absolutnie ! Jak juz ktoś tu napisł : co kraj/szpital to obyczaj.
gość
06-07-2009, 16:14:00

znowu sie nie podpisałam - powyżej : Gosia SL
gość
07-07-2009, 08:39:00

TAK JAK KTOŚ WCZEŚNIEJ NAPISAŁ ZALECENIA ZALECENIA NIC WIĘCEJ .JEST Z NIM TAK ZŁE ALE ODPINAM GO TYLKO WTEDY JAK LEŻE NIERUCHOMO I WTEDY LUZIK WIETRZENIE ALE TO I TAK NIC NIE POMAGA ZA PAR MINUT CHCE SIĘ GO ZNOWU CISNĄC W KONT. WCZORAJ POJECHAŁAM Z MĘŻEM DO SKLEPU BO CHCIAŁAM ZROBIĆ ZAKUPY PO SWOJEMU I TU KOSZMAR , JAZDA SAMOCHODEM KOSZMAR ZAKUPY KOSZMAR . MIAŁAM NADZIEJE ZE BĘDZIE ŁATWIEJ. CIĘŻKO ALE NIE CHCIAŁABYM ZWRÓCIĆ MA ODDZIAŁ CHOCIAŻ MIAŁAM OBSŁUGĘ JAK W SZPITALU W LEŚNEJ GÓRZE TYLKO ZAMIAST DOKTORA BURSKIEGO BYŁ CUDOWNY DOKTOR LASKOWSKI . MÓJ LEKARZ OPERUJE W SZCZECINIE W SZPITALU WOJSKOWYM I WSZYSCY PACJENCI GO CHWALĄ . A NA DODATEK MA BARDZO DOBRY ZESPÓŁ POMOCNICZY CZYLI PIELĘGNIARKI KTÓRE BARDZO POMAGAJĄ WSZYSTKIM PACJENTOM NA ODDZIALE. GOSIU PISZESZ ZE MASZ TE SAME PROBLEMY CO JA NIE WIEM CZY TO DOBRZE CZY TO ZŁE , CZY SIĘ CIESZYĆ CZY WSPÓŁCZUĆ . MUSIMY SIE WSPIERAC BO CHYBA NIC INNEGO NAM NIE POZOSTAJE . TRZYMAM KCIUKI ZA NASZE GŁOWY ABY SZYBKO ZAAKCEPTOWAŁY TĘ NASZĄ OZDOBE NA SZYI . POZDRAWIAM WSZYSTKICH GOSIEŃKA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: