Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-07-2009, 21:14:00

Witaj Małgosiu po lepszej stronie
I po stresie , teraz będzie już tylko lepiej . Napiszę Ci jednak tak jak wszystkim ku przestrodze-nie uśpij czujności, nie poszalej za wcześnie
Sposoób Smith-Robinsona jesli zjada Cię ciekawość znajdziesz po zarejestrowaniu się w termedii albo medserwisie po wygooglowaniu .Dotyczy to technicznej strony operacji .
Trochę nieścisłości wynika przy materiale z jakiego wykonany jest implant Tytan (z użytego okreslenia ) to stop metalu natomiast PEEK ,przypuszczam ,że zacytowałaś to z karty wypisowej więc pewnie bardziej wiarygodne to wysokiej jakości tworzywo .
Klatka międzytrzonowa-takiego okreslnie stosje się dla stabiliazacji sztywnej .
hydroksyapatytem ( Cerasorb)-bioobojętny materiał kościozastepczy przyspieszający odbudowę kości (zaczerpnięte z googli)

Masz pod ręką doświadczoną Inkę z pod tej samej ręki . Co prawda pytanie o kołnierz nie do mnie ale myślę ,że w pierwszych tygodniach przynjamniej na podróż samochodem byłby wskzny .
Pozdrawiam cieplutko Z.
Forumowiczka
02-07-2009, 07:22:00

Małgosiu, jak złapię lepszą nieco formę do komputera to popiszemy , ok ? Z tego co się dowiadywałam Contratubex wchodzi w grę po zdjęciu szwów, nie spiesz się, niczym na razie nie smaruj, zmieniaj opatrunki tak, jak Ci zlecili w szpitalu. Zdróweczka !

Zosiu, mam się całkiem ok, odpisałam na maila, ściskam Cię

Spineczka
Spinka
gość
02-07-2009, 08:05:00

Spneczko,
ale ja nie ma żadnych szwów ! i nie mam opatrunków ! moje poderzniete gardło jest sklejone, a opatrunki miałam przez 4 doby, Cosmopor.E. W domu mialam zdjąć plaster i umyć mydlem i przetrzeć spirytusem i to wszystko co mi zalecono i co skrupulatnie uczyniłam.
W marcu mialam inną opercje parę centymetrów niżej ( przy obojczykach prawie ) i też byłam klejona, ale tamta blizna jest o niebo ładniejsza. To prawdziwe dzielo szuki. Stosowałam wtedy Contactubex ale po ok. miesiącu zaczął mnie uczulać. Teraz tamtą bliznę tylko nawilżam ( kremem do twarzy) albo traktuje oliwką dla dzieci. Natomiast blizna czerwcowa jest paskudna, ale za świeża na smarowanie czymkolwiek. Słyszałam, ale bez konkretów, ze jest jakaś maść ze ślimaka ponoc rewelacyjna. Może ktoś coś wie ? Oczywiście, nie jest to najważniejsza teraz rzecz na świecie, ale kiedyś... Ładna blizna tez poprawia samopoczucie przecież
Spineczko, dbaj o siebie, leż do góry brzuchem jesli w takiej pozycji Ci dobrze, angażuj domowników do czynienia Ci przysług wszelakich a jak nabierzesz sił, napisz jak Ci było i jak Ci jest.
Zosieńko, uściski wielkie ( choć niezbyt mocne, bo mój aparat niedźwiadkowo-obejmujacy czyli okołobakoworamienny jest obolały ), Słoneczko Ty Nasze...
gość
02-07-2009, 08:07:00

To pisałam ja, Gosia SL
gość
02-07-2009, 11:38:00

Ta "maśc ze ślimaka" to pewnie NO-SCAR Krem z masy perlowej. Ja stosuję i widzę efekty.
gość
02-07-2009, 16:42:00

ElaKaO proszę podaj konatakt na priv
Możesz napisać bezpośrednio na mojego @
zocha_59@o2.pl
gość
03-07-2009, 12:45:00

02-07-2009 o 13:38, gość :
Ta "maśc ze ślimaka" to pewnie NO-SCAR Krem z masy perlowej. Ja stosuję i widzę efekty.

A można stosować od razu po operacji czy musi minąc jakis czas ? Bo jestem dopiero tydzień po. A efekty widać po jakim czasie ?
Pozdrawiam wszystkich tu zagladających.
gość
03-07-2009, 21:57:00

WItam, wydaje mi się ze NO-SCAR można stosowac dopiero po wygojeniu rany. Jak każdy środek tego typu. Ja stosowalam poczawszy od 3 tyg. po operacji. Wczesniej lepiej nie eksperymentowac, bo można doprowadzic np. do zakażenia rany. Ale lekarzem nie jestem.
gość
03-07-2009, 22:03:00

Aha, a jeśli chodzi o efekty - zauwazylam je po kilku tygodniach. Blizna jest gladsza, jaśniejsza, bardziej miękka. Warto wiedziec ze nie wystarczy lekko posmarowac tej blizny, lecz trzeba ją masowac przez kilka minut, wcierając ten krem.
gość
05-07-2009, 17:18:00

Witam wszystkich i niskie ukłony naszej Zosi . W styczniumiałam operację kręgoslupa szyjnego noi chyba wszystko jest ok chociaż nie dowład prawej ręki mi na razie nie ustępuje ale jestem dobrej myśli . Na dzień dzisiejszy mam inny problem . Dwa lata temu zachorowałam na rwę kulszową i niestety od 3 dni ostry ból pojawił się ponownie to są postrzały które idą do pośladka całej lewej nogi i do stopy a moja lekarka jest na urlopie już nie wiem jak mam sobie radzić bo ból łapie w różnych pozycjach kręgoslupa wczoraj na ulicy myślałam że się przewrócę . Ciekawa jestem czy ktoś z was ma też podobne problemy jak ja bardzo was proszę odpiszcie bo myślę że może ta moja szyja z lędzwiami ma coś wspólnego . Pozdrawiam Ania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: