Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
12-12-2015, 21:45:18

ćwiety nie przeginaj ,masz dwa sztywne implanty to musi się dobrze zrosnąć .
Początkująca
13-12-2015, 14:17:05

Cwiety ja mam 2 sztywne implanty spokojnie ściągaj kołnierz bo potem ścięgna ci się "zastaną " i bedzie ból ja po pół roku jak trafiłam na zabiegi rehabilitacyjne to byłam w szoku co ze mną terapeuta na tych ścięgnach wyczyniał a to wszystko przez kołnierz i cackanie się z ruchomością głowy. Samochód prowadziłam na 5 dzień wyjazd z parkingu na wstecznym do tyłu koszmar i głupota ! zawsze musi być ktoś w aucie kto popatrzy w bok do tyłu i będzie dodatkowym wsparciem. Teraz po ponad roku nie pamiętam że byłam na operacji nie ma lekko wróciłam do pracy -= innej bo z poprzedniej dostałam wypowiedzenie w trakcie choroby i mam 2 dzieci a mąz pływa wiec wszystko na moim kręgosłupie ! póki co dogadujemy się jedynie to dziwnie mam zdrętwiałą skórę w prawej nodze na piszczelu - to mnie martwi i nie wiem czy wiązać to z moją chorobą ?
Pozdrawiam was niedzielnie.
---------------------------------------------------------------------------------- Operacyjnie 04.07.2014 Discectomia C5-C6 i C6-C7 modo Caspar i stabilizator Oba implanty 5mm x 14mm x 11 mm
Początkująca
13-12-2015, 14:21:34

fajnie to wygląda :)
---------------------------------------------------------------------------------- Operacyjnie 04.07.2014 Discectomia C5-C6 i C6-C7 modo Caspar i stabilizator Oba implanty 5mm x 14mm x 11 mm
Forumowicz
13-12-2015, 19:26:03

Witam.Cwiety ten kołniezrz to powinieneś nosić do pojazdu lub poruszania sie u Mnie byla zima wiec to był mus najdlużej 2 godziny.Golilem sie na 2 dzień po operacji i tak zostalo ,że wstaje wczesnie sie gole oczywiscie uważam z glowa by jej niezadzierać za bardzo do góry to jedyne ograniczenie.Powiem tak trzeba sie ruszyc choć strach to jest ,a wtedy był wiekszy.Trzymaj sie i próbuj nie daj za wygrana.....podrawiam piotr....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
13-12-2015, 19:28:11

Sorki, a żona to pewnie zadowolona bardzo ,z tego Rumcajsa-zmień to na Cypiska i wszystko bedzie GIT..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
13-12-2015, 20:40:24

Ćwiety chyba trochę przesadziłeś! Jeszcze zbyt wcześnie na takie ekscesy obyś tego nie odchorował. Do 6 miesięcy implanty się zrastają a po tym czasie musisz również pamiętać że to co robisz ma wpływ na wszystkie poziomy poniżej. Ja jestem 4 m-ca po operacji i mam wstawione 3 implanty, dobrze się czuje i wiele mogę zrobić ale mycie okien sobie odpuściłam i w dalszym ciągu nie podnoszę zbyt ciężkich rzeczy. Kołnierz nosiłam tylko do jazdy samochodem natomiast w domu funkcjonowałam bez. Od samego początku twierdziłam że w mojej sytuacji operacja to była bardzo dobra decyzja i w dalszym ciągu to podtrzymuje. Od 18 grudnia zaczynam 3-tygodniową rehabilitacje, zrobiłam już kontrolny rezonans -wyniki będę miała 16 grudnia a gdzieś koło 14-15 stycznia powrót do pracy. Na 12 stycznia mam zaplanowaną wizytę u mojego operatora, ma oglądnąć wyniki z MR i wystawić zaświadczenie o zakończeniu leczenia. Koło 15 marca mam kolejną rehabilitację.
Pozdrawiam wszystkich i przestrzegam - dbajcie o siebie a zwłaszcza o swoje szyjki.
Roana
Początkujący
13-12-2015, 20:58:21

Nadal proszę o wskazanie dobrych ośrodków rehabilitacyjnych lub praktyk indywidualnych z fizjoterapią oraz terapią manualną w Łodzi lub bliskiej okolicy gdzie najpierw dobrze skonsultują/zbadają i później nie zrobią krzywdy , chyba że nikogo z forum z Łodzi tutaj nie ma ... na razie mam jeden namiar.
Początkująca
13-12-2015, 21:08:17

Hej szyjki, Cwiety rozumiem Cię dobrze, ta bezczynność wykańcza ale jak przedobrzysz jest jeszcze gorzej, a no właśnie odkryłam (3 miesiące po operacji 3 implanty, stabilizator i płytka przednia) że szyję mam z lewej strony wklęsłą a z prawej wypukłą i nie mogę spać na lewym boku (tym wklęsłym) bo ból taki jak by mi się coś urywało w szyi. Spotkaliście się z czymś takim?
Początkująca
14-12-2015, 10:44:56

Dzien dobry wszystkim.
Mam pytanie czy drętwienia rąk minęły wam odrazu? Ja 5 tygodni po operacji i jeszcze zdążąja mi sie szczególnie w nocy drętwienia . Nie wiem czy tak moze byc, czy mam powód do zmartwień .
gość
14-12-2015, 11:33:01

Izunia. Ja jestem 6 miesięcy po zabiegu i czasem zdrętwieje mi palec czy dwa. 😉
Teraz w trakcie rehabilitacji wszystko ok. 😃
Pozdrawiam, Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: