Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
07-12-2015, 22:13:52

skasowane
Początkujący
07-12-2015, 22:17:21

robertos123 2015-12-07 23:13:52
kamiladrzewiecka 2015-12-07 21:56:16
Robertos123 jak chcesz jeszcze trochę poruszać rękami bez wizyty na stole neurochirurga to nie daj się namówić na " wykręcanie szyi" . Fizjoterapia tak - najważniejsze są prawidłowe ćwiczenia!
Ja niestety nie jestem z twojego rejonu, może ktoś się odezwie na forum jak nie to szukaj.
Ze mną na oddziale był gość - operowany w trybie pilnym - po wizycie u" super uznanego" osteopaty.
Pozdrawiam wszystkie szyjki ze słonecznego Jantara- super rehabilitacja.!
Kamila
Czyli co polecasz jakąś konsultację u dobrego fizjo żeby pokazał ćwiczenia do wykonywania w domu i nauczył je prawidłowo robić, w terapię manualną tymi różnymi metodami się nie pchać? w ramach NFZ miałem kilka razy podejścia do różnych zabiegów i masażów suchych ale niewiele to pomagało
gość
08-12-2015, 07:54:06

roberto mój kuzyn korzysta z terapii u Andrzeja Rudawskiego Columna Medica, z dyskopatią wielopoziomową po skierowaniu już na zabieg od kilku lat go unika.
Jak masażystka jest dobra na szyję to znaczy, że zna się na biomechanice całego kręgosłupa, a jak nie to zawsze może pomasować ;)
Mój Fijzo kiedy go zapytałam o uszkodzenia podczas "terapii manualnej" powiedział, że rehabilitacja jeśli jest właściwie prowadzona to jest najbezpieczniejszą formą leczenia. Jeśli ktoś was nie bada!!!, nie sprawdza na początku zakresu ruchów, tylko od razu manipuluje to sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy dobrze trafiliście. Najpierw badanie, diagnoza! Tak samo masażysta powinien zacząć od zebrania pełnego wywiadu! Mc kenzi na szyję to też nie zawsze dobry strzał, ja miałam się zdecydowanie gorzej i był tu na forum jeden uczestnik, który jak pamiętam doznał znacznego pogorszenia... Jak macie konto na golden line to poczytajcie sobie wątek o mc keznim...
Pozdrawiam :)
Początkujący
08-12-2015, 08:55:01

pawik - możesz zapytać kuzyna jak to wygląda cenowo u Andrzeja Rudawskiego? czy pokazuje też ćwiczenia to wykonywania w domu? kuzyn też ma przepukliny w odcinku szyjnym?
gość
08-12-2015, 20:15:34

Roberto napisałam na skrzynkę forumową do Ciebie.
Początkująca
08-12-2015, 20:50:33

Hej, byłam dzisiaj w poradni neurochirurgicznej z nowym MR odcinka szyjnego. Z opisu wynikaĺo że nie ma tam już modelowania rdzenia, chociaż w wyniku sprzed 3 lat taki zapis istniał. Lekarz popatrzył i stwierdził że nie ma co się tym kierować. Opis niby lepszy a moje objawy już nie koniecznie. Siła w rękach jeszcze nie najmniejsza. Nie mam na tä chwilę nic zablokowanego, czasem coś wypadnie z räk, ból ramion i szyii oraz karku. To chyba jeszcze nie jest tak źle. Czy szyja z przodu również może boleć od kręgosłupa C ? Pozdrawiam was
Początkujący
08-12-2015, 21:20:35

pawik 2015-12-08 21:15:34
Roberto napisałam na skrzynkę forumową do Ciebie.
Dzięki, jak zrobię aktualne badania MRI to się tam udam na konsultację
Początkujący
08-12-2015, 22:41:22

Czekam jeszcze na info od osób które mogą polecić w Łodzi lub okolicy jakieś ośrodki rehabilitacyjne lub indywidualnych fizjoterapeutów.
Początkująca
09-12-2015, 14:27:54

Po jakim czasie od operacji mozna juz zacząć rehabilitacje szpitalna ? Dostałam przy wypisie skierowanie, a z lekarzem prowadzącym sie minęłam . I po jakim czasie zaczęliście prowadzić samochód ?
Początkujący
09-12-2015, 21:07:03

Hej, Może za dużo się tu nie udzielam, ale obseruję Was od jakiegoś czasu i za wszystkich trzymam kciuki.
Dzisiaj trochę powiało u mnie optymizmem i życzę wszystkim tego samego. Byłem u neurochirurga i o dziwo powiedział - w dowolnym tłumaczeniu - "chłopie spadaj, operacja jeszcze nie dla ciebie - może za jakiś czas ale masz szansę na normalne życie przy założeniu dbania o siebie itd."
Życzę wszystkim zdrowia i na pewno będę Was śledził na tym formum bo dawno takiego ciepłego mimo trudnego tematu nie znalazłem"
Pozdrowionka z Lublina.
Jakby ktoś chciał namiar na super neurochirurga, neurologa lub rehabilitanta to piszcie na priv lub maila.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: