Szyjko 74 , Małgosiu
Musisz chyba poczekać na rezonans .Kolejni neurochirurdzy i neurolodzy będą cię kasować i nic poza tym.Poza tym każda wizyta to nie tylko kasa ale i stres . Poszukaj mądrego fizjoterapeuty który dobierze Ci ćwiczenia , pochodź na fizykoterapię , wybierz te zastrzyki i musi Ci trochę odpuścić .Ważne też uspokój się , zadbaj o sen .Napięcie nerwowe i stres potęgują ból .Mi na ból kręgosłupa i na stres pomagają długie spacery .Staram się też ćwiczyć .Śmieszne te moje ćwiczenia , bo tylko napinanie mięśni ale wykonywane codziennie pomagają i uspokajają .Na sen biorę tabletki ziołowe .Lepiej śpię w nocy ,jestem spokojniejsza w ciągu dnia. Warto też sprawić sobie jakąś przyjemność , zjeść coś dobrego , napić się wina i pogodzić z sytuacją Trzeba nabrać pokory i poczekać na ten rezonans. Przecież nikt bez rezonansu nie postawi ci diagnozy .Może okaże się po rezonansie że rzeczywiście nie jest jeszcze tak źle . Niektóre
przepukliny podobno wysychają na jakiś czas , jeśli się odnawiają to nie musi być to szybko .Ważne jest żeby twój stan się nie pogarszał .Przecież chcesz wytrwać do wakacji .Ja mam podobne plany i działam według strategii którą Ci opisałam powyżej. Dziś jestem taka opanowana i spokojna , nie zawsze tak jest , bywają też dni trudne , nieraz nawet sobie popłaczę .
W piątek kończę zastrzyki , w połowie października zaczynam fizykoterapię , w międzyczasie umówię się z moim fizjoterapeutą nie sprawdzi mój stan , może jakieś nowe ćwiczonka dostanę i czas leci , gorzej nie jest więc spoko i powoli z tymi neurochirurgami .Jutro wcześnie rano ćwiczonka , dobra kawa i śniadanko Potem fryzurka , ubranko i do pracy .Ani się człowiek obejrzy już wieczór i kolejny dzień wcale nie taki zły za nami .
Oj się rozpisałam i przynudzam.
A , coś mi się przypomniało .Jak masz się obkleić plastrami ? Mogłabyś napisać o co chodzi ? Ja nieraz śpię w kołnierzu , w ciągu dnia staram się nie nosić go zbyt długo . Mój fizjo nie każe nosić kołnierza , kazał mi go wyrzucić ale chyba nie ma do końca racji .
Pozdrawiam wszystkich Karolina