Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
06-09-2013, 20:13:43

asiu buraczku, no jak zwykle trafiasz w moje sednowłaściwie to tylko powinnam do twoich postów dodawać - ja też, ja też, chyba jesteś moją siostra dyskopatyczno-meteopatkową
objawy te same, dolegliwosci te same, nawet przed operacją jak opisywałas co ci bylo to juz tylko moglam postawic kropke i gotowe
a ja własnie od 2-3 dni zastanaawiam sie czy to nie rehabilitacja tak sie na mnie odbija, jeszcze wczoraj ten masakryczny ból glowy, az mnie oczy bolaly i powieki i skóra na glowie, dzis juz lepiej, ale mam cały czas jakby cos mi chrupało w potylicy, a przeciez na pewno nic sie nie dziej
takze ty pisz a ja dodam kropke
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
06-09-2013, 20:19:30

asiu buraczku, no jak zwykle trafiasz w moje sednowłaściwie to tylko powinnam do twoich postów dodawać - ja też, ja też, chyba jesteś moją siostra dyskopatyczno-meteopatkową
objawy te same, dolegliwosci te same, nawet przed operacją jak opisywałas co ci bylo to juz tylko moglam postawic kropke i gotowe
a ja własnie od 2-3 dni zastanaawiam sie czy to nie rehabilitacja tak sie na mnie odbija, jeszcze wczoraj ten masakryczny ból glowy, az mnie oczy bolaly i powieki i skóra na glowie, dzis juz lepiej, ale mam cały czas jakby cos mi chrupało w potylicy, a przeciez na pewno nic sie nie dziej
takze ty pisz a ja dodam kropke
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowiczka
06-09-2013, 21:24:09

ufffff Stokrotka - dzięki za odzew.
jak ktoś inny czuje to samo to od razu zgodnie z hasłem - "w grupie raźniej" i mnie się humor poprawia :).
Tak jak piszesz - gdzieś od 3 dni mnie męczy, tyle że raczej tylko poranki i wieczory, potem jak już słonko ogrzeje powietrze to jest dobrze.
Dzis zaczęłam zwracać uwagę na wykresach pogodowych jaki jest punkt rosy - nigdy tego nie śledziłam wcześniej, teraz dopiero jakoś mnie zainteresowało, bo właśnie zauważyłam, że pokazują ten punkt bardzo blisko obecnie panujących nocami temperatur. Może dlatego tak wtedy "ciągną" wszystkie blizny i zrosty.
Zobaczymy, muszę to dłużej poobserwować.
Dzięki jeszcze raz - Asia
Początkująca
07-09-2013, 07:15:32

Witajcie połamańcy!

Stokrotko może powodem Twojego samopoczucia są prądy interferencyjne? Nie wszystkim one służą. Ja na przykład nie mogę mieć okładów z borowiny na kuperek,bo mam zaraz mam podwójne problemy.U mnie w Wielkopolsce piękna pogoda czego i Wam życzę
Wtajemniczona
07-09-2013, 08:23:32

Witajcie!
Szyjka 74 mam pytanie czy na konsultacji byłaś u dr Moronia? Gdzie teraz przyjmuje ,czy w Lubinie dalej w przychodni na Słonecznej.
Mojego męża operował dr w Nowej Soli /mielopatia/ i jest ok ale teraz siada lędźwiowy i potrzebna konsultacja co dalej...
Jeśli Twój przypadek kwalifikuje się do operacji to bardzo polecam Nową Sól/ dobrzy fachowcy/ opieka super.
wiesia
Wtajemniczona
07-09-2013, 08:26:08

Asiu Buraczku!serdecznie pozdrawiam, życzę zdrówka.
chyba tylko Ty ze starej gwardii szyjkowej trwasz tu na forum.
wiesia
Wtajemniczona
07-09-2013, 10:56:00

Wjesionka, tak byłam u dr Moronia. wydaje się być ok. na razie kazał się rehabilitować. w sumie nie wiem jak, bo rehabilitanci mnie odsyłają.w listopadzie mam kontrolny rezonans i zobaczymy, co dalej. mam tylko wynik tomografii,ktora kiepsko pokazuje tkanki miękkie. na razie jest względne wskazanie do operacji. więc walczę dalej. objawy są paskudne :(
pozdrawiam ::)
Forumowiczka
08-09-2013, 08:23:48

wjesionka
chyba tylko Ty ze starej gwardii szyjkowej trwasz tu na forum.
przecież Ty tez jesteś :)
i Janusz się czasem odzywa, Bogna jest, Zosia już mało ale też jeszcze czasami, AnTosia też czasem, Raf się okazjonalnie pokazuje - trochę nas jeszcze jest :)
Pozdrowienia!
Asia
Wtajemniczona
08-09-2013, 15:01:08

Witam Wszystkich
Dobrze że jesteście , wiele można się od was nauczyć i od tych PRZED i od tych PO.
Czytam Was codziennie , w soboty i w niedziele zaglądam częściej na forum niż raz dziennie.
Szyjko 74 te paskudne objawy to ............? Napisz jeśli możesz i jak sobie z nimi radzisz i jak w pracy? Ja mam rezonans w październiku .Wróciłam do pracy po wakacjach ale jest boleśnie jak pisze Piotr ,mogłoby być lepiej .
Agnieszka Agachrab pewnie już po sanatorium , czy wracasz do pracy ? Dana , czy już dobrze ?
Co tam u Beci 1968 ? Skrobnijcie coś.
Przepraszam że tak wywołuję ale gdzieś się zapodziałyście
Pozdrawiam
Wtajemniczona
08-09-2013, 20:26:32

Du,
te objawy to dretwienie i pieczenie obu rąk. prawa właściwie jest cały czas zimna i blada (mimo włoskiej opalenizny :( ). jest słaba. schudła sporo i nie chce współpracować.
robi mi sie często słabo jak siedzę. mam zawroty głowy. rezonans w listopadzie.zastanawiam sie ,czy nie spróbować poprosić o szybszy termin. żaden rehabilitant nie chce mnie ruszyć bez rezonansu. neuro zalecił rehabilitację, nie określił jaka, na podstawie tomografii niedokładnej, jak sam powiedział. w pracy kiepsko.
mam ambitny plan doczekania do wakacji.nie wiem,czy mi sie uda :(
byłam dzis na masażu , delikatnym. teraz jest mi słabo i drętwieje bardziej niz przed.
"starsze" stażem szyjki piszcie prosze. to ważne, jakie macie odczucia i co sie z Wami dzieje. też kiedys byliscie w tym miejscu, w którym my jesteśmy dziś (przed lub krótko po operacji). doradzajcie, opisujcie.to dla nas bardzo ważne ;)
lekarze skąpo objasniają. szkoda,że ie ma takiego miejsca na NFZ, w którym pracowaliby lekarze i rehabilitanci i wspólnie zastanawialiby się,co z danym przypadkiem robić.
marzenia...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: