Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
04-04-2014, 17:50:22

Aga, rozumiem że pierwszą wizytę po operacji miałaś u innego neurochirurga a nie u swojego operatora. Dlatego tak Cię potraktował. Nic nie tłumaczy lekarza i podejście rodzinnego i neurochirurga woła o pomstę. Ja przed operacją byłam pod opieką neurologa, ten skierował mnie do ortopedy a dopiero po jakimś czasie do neurochirurga. Jakieś trzy lat przed operacją rehabilitowana byłam tak mniej więcej co pół roku. Skierowanie od rodzinnego i neurologa. Po powrocie ze szpitala zaniosłam do rodzinnego ksero wypisu ze szpitala i w przychodni dostawałam kolejne L4.ZUS wzywał mnie na kontrole i orzecznik powiedział że jeżeli jest taka potrzeba to 182 dni można być na zwolnieniu. Ze mną sprawa była trochę inna, czekała mnie kolejna operacja, odcinka lędźwiowego. Neurolog skierował mnie na rehabilitację w trybie pilnym, po operacji. Zaczynam 17 kwietnia, z opóżnieniem z powodu drugiej operacji, która miałam w lutym. Dziewczyno, jesteś młoda, idż do neurologa, skoro masz kiepskiego rodzinnego, pokaż wypis ze szpitala. Powinien Tobie dać skierowanie na rehabilitację. Kontrola rtg też jest potrzebna,żeby sprawdzić czy implanty są w odpowiednim miejscu.Mogą się przemieścić samoistnie.Jeżeli dolegliwości dokuczają i utrudniają życie,zadbaj o siebie bo może być naprawdę niedobrze
Początkująca
04-04-2014, 17:57:11

Do DYSKOBOLKA. Aniu co Ci rodzinny kazał zrobić żeby załatwiać orzeczenie o niepełnosprawności. Coś mi się wcześniej obiło o uszy ale nie wiem jak do tego podejść. Jeżeli można załatwić to trzeba by za to się zabrać. Pozdrawiam
Wtajemniczona
04-04-2014, 18:03:08

Agula, mozez napisać który neurochirurg tak szybko Ciebie uzdrowił? Ja jestem się rehabilituję, ale operacja nie jest wykluczona.
Z lektury całego forum wiem, że lekarze po operacji nie sa dostepni - uwazaja, że skoro pacjent przezył i na dodatek chodzi, to oni swoja robote już wykonali.
Jesli chcesz dodatkowej konsultacji neurochirurgicznej to moge dac Tobie namiary na drWilka wielokrotnie tu polecanego. Ale jeśli wszystko jest ok, to pewnie nie ma potrzeby.
Faktycznie lepiej zmień rodzinnego, żeby dostać zwolninie lekarskie. Poza tym w kazdej chwili mozesz pójść i powiedzieć, że nie jestes w stanie siedziec przy komputerze - bez łaski powinien wypisac zwolnienie.
Mogę polecić Tobie na priv 2 dobrych fizjo w Warszawie.
pozrawiam serdecznie
Basia
ps. Mój synek tez niedługo skończy 8 lat i tez urodził sie o 12 ;)
Wtajemniczona
04-04-2014, 18:13:07

Do Srubki
Rodzinna wysłała mnie do PCPR po wniosek i mi go wypełniła i tyle, potem komisja i masz stopień.
Czyli nic trudnego, trzeba mieć tylko kręgosłup do .....
Basiu jak żyjesz? Ja teraz często bywam w stolicy, może się spotkamy? Może ktoś się dołączy?????
Pozdrawiam
Ania
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
04-04-2014, 18:13:29

Dino 73
Rozumiem że 15 masz wizytę prywatną we Wrocławiu u neurochirurga A. Bojda ( jak dobrze zapamiętałam ) Daj znać jakie wrażenia. Ja mam zmiany na trzech poziomach podejrzenie o rozwijającą się mielopatie uciski na krzrenie na każdym poziomie przepukliny szt. 4 od 2mm do 8mm. Masakra . Byłam już u 3 neurochirurgów i każdy co innego. Miałam tak myślę dobrego w Wałbrzychu ale przeniósł się do Krakowa a tam mi za daleko dlatego znowu jestem na etapie szukania " opiekuna " mojego kręgosłupa. pa pozdrawiam Daj znać Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Wtajemniczona
04-04-2014, 18:23:20

Rupafin
Z tego co opisałaś miałaś takie objawy przed operacja jak ja .To znaczy : Boli umiarkowanie , bez tabletek ręka czasami pobolewa , ale prawda jest taka że się oszczędzam. Da się bez przeciążeń spokojnie żyć i Tu jest problem bo jak by mnie złapało albo bardzo bolało ręka drętwiała to była bym zmuszona podjąć decyzje a tak to jestem zawieszona zwłaszcza że nie mam jednoznacznej diagnozy co operować i ile poziomów . Nie ma pewności jak zachowa się kręgosłup po.
Gratuluje szybkiej decyzji mam nadzieje że teraz będzie tylko lepiej. Jeżeli możesz napisz kto Ciebie operował i gdzie . Renata
Wtajemniczona
04-04-2014, 18:26:42

Piotr 19
Ciszę się że jesteś tu na forum i że wszystko dobrze u Ciebie jakoś kojarzyłam Ciebie z postów. że po operacji dość długo dochodziłeś do zdrowia ale najważniejsze że wszystko o.k. Pozdrawiam
Początkująca
04-04-2014, 20:35:24

Basiu, pozdrowienia dla synka:)
Dowiedziałam się dzisiaj, że w przedszkolu u mojego drugiego panuje mononukleoza a że mój ma zapalenie oskrzeli z podejrzeniem o zapalenie płuc to zaczęłam się martwić:)
Tak, na wizycie byłam u innego neuro bo mój operator (G.) to tylko prywatnie a na NFZ to operuje.
Natomiast byłam dzisiaj na fizjo. Muszę wam powiedzieć, że tak mnie wymasował, wypalcował, że w pewnym momencie zapomniałam po co przyszłam i że coś mnie bolało. Tzn szyjka trochę boli ale już nie piecze no i mogę się zginać.
Wiecie to nie tak że nie chcę zrobić tego rtg. Tylko szlag mnie trafił, że nie mogę tego zrobić na NFZ. Za neuro płać, za RM płać, za fizjo płać, to kurcze za co w tych przychodniach oni biorą te pieniądze. Nic to, robię teraz przegląd okolicznych przychodni:) jak ktoś coś wie niech pisze:)
pozdrawiam
Aga
Początkująca
04-04-2014, 20:37:29

o, ale ja ucieszona jestem, same wesołe buźki mi wyszły
Początkujący
05-04-2014, 06:14:52

Ludziska, zamiast pisać na forum i się użalać, ruszcie się na basen np. Jestem 3,5 mies. po operacji i po początkowych 2 wizytach na basenie (kiedy piekło w szyi), wczoraj dalem już radę 10 basenów, zaczynałem od 4-6.
Do tego sauna, hydromasaże.
Wiem, że muszę zmienić tryb życia. I każdy z nas musi to zmienić. Nie tylko rehabilitacją ale samodzielnym dzialaniem.
Teraz mam ledzwiowy wyciąg (prawdopodobnie blokada stawow z powodu zasiedzenia w domu). Nie mam tam zadnych wiekszych objawow neuro, poza bolem posladka i uda i bolem krzyza.
A szyjke i barki opracuje po zakonczeniu ledzwiowego.
Tylko wkurza mnie biadolenie że boli. Przed operacją mialem spiety kark, czasem bolalo w rece, barku i jakos zylem i funkcjonowalem, rowniez plywajac. W moim przypadku operacja nie byla niezbedna juz. Ale wskazana, bo wada by sie poglebiala. Nie czekalem wiec z podjeciem decyzji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: