Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
04-04-2014, 13:00:33

Na podstawie wypisu że szpitala lekarz poz wystawia skierowania na rtg, zwolnienia i przepisuje rehabilitację.
Ja ostatnio poprosiłam o skierowanie do neuroortopedy i lekarka też wystawiła..
Jestem w zwykłej przychodni na NFZ i nikt nie robi mi żadnych problemów.
Zkserowała tylko wypis ze szpitala i wszystko działa.
Nawet wysłała mnie po orzeczenie o niepełnosprawności, bo i tym nie miałam pojęcia.
Cóż jeszcze zdarzają się porządni lekarze.
A jeżeli chodzi o Grodzisk to dwaj neuro mi się kojarzą, obaj na G.......
U obydwu byłam na konsultacjach przed operacją i jeden z nich mnie operował.
Jeżeli chodzi o czas rekonwalescencji to lekarz napisał mi na zaświadczeniu że min. pół roku. ZUS przyjął to do wiadomości, ale w pracy byli mniej wyrozumiali i straciłam pół etatu.
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
04-04-2014, 13:40:33

Jak widać u nas to co kraj to obyczaj. Różne przychodnie, różne przepisy różnie interpretowane.
Nie tylko zresztą w służbie zdrowia.
Wtajemniczona
04-04-2014, 13:44:51

Jak widać u nas to co kraj to obyczaj. Różne przychodnie, różne przepisy różnie interpretowane.
Nie tylko zresztą w służbie zdrowia.
A ja dzisiaj znalazłam taki artykuł szukając o tej guli w gardle. Powikłań możliwych sto i więcej.
Ale przyświeca mi myśl Lema: "Bądź dobrej myśli, bo po co być złej." :)
http://neurochirurgwroclaw.com.pl/index.php?id=dyskopatia-szyjna
Kasia
Wtajemniczony
04-04-2014, 14:33:59

Szyjki mam dylemat,czy iść teraz na zabiegi do rehabilitantki czy poczekać do 15 kwietnia na konsultacje u neurochirurga i ewentualnie po jego decyzji jeśli operacja nie byłaby konieczna podjąć rehabilitacje.
Wtajemniczona
04-04-2014, 14:47:17

Dylemat jest. Jeśli rehabilitanta jest ładna, miła :) i profesjonalna to idź choćby pogadać o możliwościach rehabilitacyjnych.
Mój rehabilitant sam wysłał mnie na MRI a jak je zobaczył, to już się nie dotykał do mnie tylko do neurochirurga wysłał.
gość
04-04-2014, 14:57:21

Dino, ja bym poczekała na wizytę,myślę że rehabilitacja może zmylić neurochirurga jeśli chodzi o stan faktyczny a obraz MR. Ja zrobiłam w takiej kolejności: badanie MR, opinia dobrego lekarza, odroczenie przez niego operacji, wypisane zalecane przez niego zabiegi. I tego się trzymam. I jest lepiej. Pozdrawiam :)
Wtajemniczony
04-04-2014, 15:05:35

Dzieki ***ble tez tak myślę tylko człowiek za przeproszeniem świra dostaje już w domu coś by działał a dzisiaj tak rąbie w szyi że hoho
Wtajemniczona
04-04-2014, 16:21:15

Byłam wczoraj u rodzinnego po receptę i sam zapytał jak ze zwolnieniem. Zrobił ksero karty informacyjnej i powiedział, że nie ma problemu jak się skończy to przyjść i będzie dalej pisał. Rodzinnego można zmienić jeśli tak się zachowuje jak wyżej czytałam.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty Aesculap actif C
Początkująca
04-04-2014, 16:28:04

Zakończyłam rehabilitację- dzisiaj już płakałam z bólu. Ot, zaniedbane ciałko!!
Mnie ogólny pisał zwolnienia, wnioski do niepełnosprawnych i do sanatorium, goni też do specjalistów i na rehabilitację.Ze skierowaniami nie mam problemu-schody są później bo brak miejsc
Vika
Forumowicz
04-04-2014, 16:40:08

To jeszcze raz "ja jazabek trener"DINO zaczekaj te kilka dni to juz nic nie znacza.Lepiej po konsultacji.To jakis bedzie dla ciebie pewnik do dalszego działania.Co do naszego NFZ-u to i racja.Dalej sa podziały.U mnie niema problemu ze zwolnieniem czy skierowaniem.Czasem miejsce do rechabilitacji to i owszem ,ale daje rade.Agula ty to zmien tego lekarza-bo cię kłamie.Skoro pełne zagojenie to 3-6 miesiecy to co robisz w pracy? Oto jest pytanie?pozdrawiam bolesnych i uciśnionych piotr........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: