Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
06-04-2014, 07:40:18

Basiu jak żyjesz? Ja teraz często bywam w stolicy, może się spotkamy? Może ktoś się dołączy?????
Pozdrawiam
Ania
Bardzo dobrze, na tyle, że nie skorzystałam z propozycji rehabilitacji w CKR od poniedziałku, tylko zapisałam się na czerwiec - jeśli wtedy będę czuła się gorzej, to pójdę. Chociaż ortopeda - kierownik przychodni rehabilitacyjnej - jak przeczytał opis rezonansu, to stwierdził, ze strach szyjki dotykać. Pytał się czy konsultowałam się u neurochirurga, a tam na dole jak wół stoi pieczątka profesora z dopiskiem (małym, ale jest), ze rehabilitować. Ortopeda nawet mnie nie zbadał, ani nie obejrzał płyty - coś mi wygląda, że słabo zna się na szyjkach. O niebo lepsza była pani neurolog, która mnie dokładnie badała i stwierdziła, że mogę się rehabilitować. Jak widać lekarze reprezentują rożny poziom wiedzy i jak ktoś ma jej mniej w danym obszarze, przezornie wysyła mnie na operację. Ja się trzymam opinii neurochirurga i neurologa oraz dobrych fizjoterapeutów.
Co do spotkania bardzo chętnie - na ostatnim nie mogłyśmy się nagadać - było super. Trzeba zadzwonić tylko do Zosi, inne szyjki pewnie czytają (pozdrawiam :)), może też dołączy nas więcej.
Jak uważacie - czy koniecznie spotkanie musi być przy dworcu, jeśli nie, mogę poszukać jakieś fajnego miejsca w centrum. Ostatnio byłam we Wrzeniu Świata - urocza kawiarnio-księgarnia na tyłach Nowego Światu, przyjemny jest też bar Studio w foyer teatru w Pałacu KiN.
Pozdrawiam serdecznie
Basia
Początkująca
06-04-2014, 10:02:53

Witam wszystkie szyjki w niestety pochmurną niedzielę... Ale my nie takim przeciwnościom musimy dawać radę.
Choć czasem trudno uwierzyć w lepsze jutro- i ja mam dziś taki dzień - ta ch......a bezsilność kiedy jest się obok ale już w żaden sposób nie można KOMUŚ pomóc
Ostatnio zbyt często jest mi "dane" być w takiej sytuacji.....................To dużo trudniejsze niż moja własna walka kilka lat wcześniej.
Dorota i Małgosia- jak tam wasze samopoczucie po pierwszych 10 dniach? Mam nadzieję, że mimo wszystko u was dominuje optymizm - że jest i musi być tylko lepiej!
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Początkująca
06-04-2014, 10:03:59

Piotrze - pisałeś wcześniej na forum, że starałeś się o ustalenie uszczerbku na zdrowiu (w PZU czy ZUS?) - mam prośbę: czy mógłbyś coś więcej napisać ?:
- zasady,formalności i przede wszystkim jak sprawa się zakończyła.
Początkująca
06-04-2014, 10:31:13

wiekosz 74.dziekuje za pamiec.mam nadzieje ze bedzie lepiej.mam napiete miesnie miedzy lopatkami.ale jak pochodze lub poleze to mija.palce nie dretwieja.chcialabym aby napiecia minely ale to trzeba czasu........po swietach mam dopiero wizyte kontrolna.narazie to moge spacerowac,i tak czynie kazdego dnia.coraz dluzsze spacery i jest mi dobrze.przyzwyczajam sie do nic nierobienia.u mnie slonko ale zimne.
Początkująca
06-04-2014, 11:23:04

Małgosiu - Pisałam o tym wcześniej ale powtórzę jeszcze raz - w moim przypadku na napięte mięśnie ulgę przynosi arcalen tzw. maść sportowców, bo jest stosowana min.w bólach mięśniowych podczas masażu po treningach sportowych. Na szczęście co raz rzadziej z niej korzystam. Może i Ty spróbuj.
Tak czy siak życzę ulgi.
Wtajemniczona
06-04-2014, 11:34:06

Basiu
miło słyszeć, powiało optymizmem, tak trzymaj.
SPOTKANIE
Miejsca super, teraz tylko trzeba zebrać ekipę i ustalić termin.
Mi pasuje każdy - dostosuje się

LISTA
1. Basia Warszawa -
2. Ania Siedlce - termin dowolny
3.
4.
5.
6.
?????
Pozdrawiam
Ania
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
06-04-2014, 15:24:56

dyskobolka 2014-04-06 13:34:06 Basiu
miło słyszeć, powiało optymizmem, tak trzymaj.
SPOTKANIE

LISTA
1. Basia Warszawa -
3.Kasia Warszawa -dostosuję się do większości
4.
5.
6.
?????
Pozdrawiam
Ania
Pozdrawiam mocno!
Wtajemniczona
06-04-2014, 16:45:44

Witam wszystkie Szyjki i Szyjków też,
widzę, że u nas na forum gwarno i wesoło, przybywa nowooperowanych. obyście zdrowieli jak najprędzej:)
mam pytanie do wszystkich: czy ktoś z Was słyszał/czytał/ma założony dystraktor międzykolczysty w szyi? na temat lędźwiowych jest sporo informacji, o szyjce coś nie mogę znaleźć. trochę mi się pokomplikowało pooperacyjnie i mam taka propozycję, żeby go wszczepić. podobno to małoinwazyjne urządzenie. ale to nowatorska metoda i szukam kogoś, kto już coś wie na ten temat.
wciąż zazdraszczam Wam spotkań warszawskich:) integrujcie się Szyjki. tak trzymać!
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
06-04-2014, 17:09:55

kabernet 2014-04-06 17:24:56
SPOTKANIE

LISTA
1. Basia Warszawa -
3.Kasia Warszawa -dostosuję się do większości
4.
5.
6.
?????
Tym razem ja tez chętnie wybrałabym się na takie spotkanie (poprzednim razem zabrakło sił i odwagi). Mam nadzieję, że do niego dojdzie ale..... dopiero w maju - bo teraz wybieram się na rehabilitacje do Ustronia i wracam dopiero 4 maja
Początkująca
06-04-2014, 17:28:37

Piotr,dziękuje za podpowiedż.Chyba mam szansę na orzeczenie,jezeli mam zryty praktycznie cały kręgosłup,jestem po operacji odcinka szyjnego i lędźwiowego.Po kontroli neurochirurg chce żebym zrobiła RM i będziemy działać dalej.Cokolwiek ma to znaczyć poddam się bez wahania,żeby chociaż zmniejszyć kłopoty z powodu bólu.Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: