malgosia14 2014-04-02 06:56:46 Do Anaku.jakie mialas dolegliwosci po zabiegu?ja tez mam stabilizacje c6/c7.jestem tydzien po zabiegu,nie jest zle.np.dzis jak wstalam z lozka mialam zawroty glowy.bol pojawia sie jak dluzej siedze.najlepiej jest jak chodze.pozdrawiam wszystkich ,
Hmmm ,patrząc z perspektywy czasu to miałam kilka krotnie
zawroty głowy ,nawet takie z zarzuceniem mnie na bok ,na szczęście od stycznia spokój, zawroty głowy po wstaniu miałam po sirdaludzie, należy poleżeć i wstawać powoli ,nie gwałtownie ,posiedzieć chwilke i dopiero na nogi, siedzieć nie mogłam ,a i do dzisiaj jest problem przy długim siedzeniu po prostu zaczynam czuć dyskomfort i lekki ból ,najlepiej było i jest przy chodzeniu i leżeniu, mi lekarz powiedział ,ze praca np. biurowa będzie nasilała drętwienia i miał rację ,niestety przy komputerze za dużo nie posiedzę maxymalnie godzinkę powinnam jak nie dopilnuję czasu to niestety potem drętwieją palce ,niekiedy ręka a i pojawia się ból w gorszych dniach . Na dzień dzisiejszy jest ok ,ale jak przesilę to boli mnie po lewej stronie koło łopatki i potrafi tak przez 2tyg do miesiąca. Odczuwam tez zmiany pogodowe ,ten sam ból w obrębie szyi łopatki karku ...sama nie wiem gdzie go umiejscowić ,ale na szczęście nie jest na tyle mocny żeby brać proszki... Mam nadzieje ze ciebie nic nie będzie bolało.
Od poniedziałku zaczynam rehabilitację na NFZ ,mam ćwiczenia i zabiegi , oczywiście synek na antybiotyku ,na szczęście moja schorowana mamuśka pomoże ,poświeci się i przyjedzie przez cała Polskę pociągiem i posiedzi z wnukiem ,żebym mogła skorzystać z rehabilitacji, a trzeba było nie uciekać od rodziców :) kiedyś chciałam jak najdalej ,a teraz dużo bym dała ,żeby być bliżej :) życie..