Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
24-01-2014, 10:27:27

Dino, w Warszawie za półotwarty rezonans płaci się 350 zł bez skierowania. Cały Ci zrobią albo tylko część. Ja głupia nie poprosiłam o cały.
pozdrawiam
Początkująca
24-01-2014, 11:03:10

Tak myślałam, że to troszkę niebezpieczna zabawa będzie. Tylko problemem będzie uzyskanie skierowania, bo skoro rehabilitant zadecydował to mój lekarz rodzinny nie dyskutuje i nie podważa decyzji :/ takie chore zasady tu panują.
Początkująca
24-01-2014, 11:15:41

Dino
Jak prywatnie na rezonans to tylko wysokopolowy, takowy jest we Wrocku w Sklanexe 400 zł od zaraz.
Pozdrawiam
Wtajemniczona
24-01-2014, 11:45:38

Smoczku,
moi fizjo zawsze powtarzali, że podczas ćwiczeń nie powinno być bólu ani promieniowania. jeżeli jest pogorszenie po retrakcjach (takie delikatne wsuwanie brody) to ta bym odpuściła. chyba, ze niezbyt dokładnie je wykonujesz, tak się zdarza na początku przygody z rehabilitacją.
i jeszcze jedno: TK pokazuje kości.do diagnozowania przepuklin lepsze jest badanie rezonansem.
spróbuj zachować zdrowy rozsądek i nie denerwować się tak bardzo. spokój jest bardzo pomocny w takich sytuacjach:)
w Polsce też niezbyt chętnie lekarze wypisują skierowanie na MRI. ale objawy od sierpnia to argument do zrobienia takiego badania. walcz o siebie:)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
gość
24-01-2014, 13:23:34

Witam wszystkich, dino73 poszukaj sobie w internecie placówki gdzie robią prywatnie MR i niektóre z nich wymagają skierowania, ale nie wszystkie.Wazne też terminy, no i cena.zawsze na stronie jest tel. i o to wszystko możesz spytać,udzielą informacji.I nie licz na jakąś promocję ;) że jak będziesz robił szyjny to zjadą Ci na kilka kręgów niżej :D Niestety szyjny to szyjny a piersiowy to piersiowy, i każdy ma swój cennik :) I jeszcze jedno, warto zainwestować w badania żeby było szybko, i w prywatną wizytę u neurochirurga z przygotowanymi wynikami- a zaoszczędzić na swoim zdrowiu :) p.s. robiący badanie to też lekarz- radiolog i nie licz na jakąś ulgę ;)
Forumowicz
24-01-2014, 14:15:39

To jest u mnie 432 dzien po tak na niewielką odleglość to mogę po 10-15 kg na kazda rękę po równo.Natomiast 19 kg jak przytule do siebie ale bardzo ostrożnie.Co do rezonansu to w zachodniopomorskim była promocja szyjny za 280pln.A tak to 350pln i od ręki.Dino niema co bo przekombinujesz.pozdrawiam....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
24-01-2014, 15:27:25

Oj dzieje się tu dzieje! Ja po czterech operacjach wcale nie czuję się zdrowa. A fantazja ,że po operacji będzie jak dawniej to spora bajka.
Grupę mam umiarkowaną, kartę parkingową mi zabrali po siedmiu latach i dobrze bo najlepiej mi w życiu wychodzi chodzenie Jedyna korzyść z grupy to bilety ulgowe do muzeum, pałaców i innych drogich instytucji do zwiedzania. Jako,ze nie mam renty nie mogę liczyć na zniżkę w komunikacji a do wszelkich turnusów mąż za dużo zarabia.
Sanatoria zaliczałam tylko poszpitalne, na rehabilitację problem z terminami więc ja olałam-wszak jestem zdrowa. Ba nawet nie mam karty u neurologa ale mam bezpośredni dostęp do neurochirurga, który mnie zapewnił,ze jeszcze pogrzebie we mnie.
Ostatnio na komisji oprócz niepełnosprawności ruchowej dopisali ni symbol neurologiczny-czekam na wpis o chorobie głowy
O szczepienie przeciw żółtaczce pytali już od progu szpitala.
A jak się czuję? bolą mnie potwornie barki i odzywa się piersiowy ale nie chce robić MRI czym mniej wiem tym lepiej się czuję.
Spinuś załuję,ze nie dam rady dokurlać się do Warszawy- muszę poczekać na ***!! Ale zadzwonię pogadać Zapewne wiosna wyląduję blisko Torunia więc nawiedzę Wielebnego
To tak w skrócie zdałam raport. Nie mam zdrowia walczyć z NFZ a na coś umrzeć muszę.Niech żyje kochany minister zdrowia w dobrym zdrowiu
Vika
gość
24-01-2014, 15:39:15

Witam, Wiki, możesz napisać czemu Ci zabrali kartę parkingową ? Bo ja właśnie mam zamiar wystąpić o nią, może nie warto sobie zawracać gitary ? Na komisję mam 100 km, warte zachodu jeśli nie dadzą ? Pozdro :)
Początkująca
24-01-2014, 18:42:50

Witam . Dino co do ceny : robiłam rezonans szyjnego w zielonej górze prywatnie w sobotę tydzień temu , płacilam 480 zł , a tak przy okazji dzisiaj odebrałam wynik , przeczytałam ale nie wnikalam , boje sie wrzucić na Google . Pozdrawiam
Wtajemniczona
24-01-2014, 18:55:57

barabara122 2014-01-24 12:15:41 Dino
Jak prywatnie na rezonans to tylko wysokopolowy, takowy jest we Wrocku w Sklanexe 400 zł od zaraz.
Pozdrawiam
Skanmex- Wrocław!
wiesia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: