Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-06-2014, 06:28:46

ilka23 2014-06-10 08:27:35 Witam Wszystkich!Dawno nie pisałam ,ale jestem z Wami czytam na bieżąco ,po prostu czekałam cierpliwie na moją operację.!16 czerwca idę do szpitala,strach coraz większy ale dzięki Wam dużo wiem ,może i mnie się uda jak innym Fiolce ,Ani Dyskobolce i innym.Trzymajcie za mnie kciuki proszę o wsparcie ,słońce grzeje zaprasza na dwór a ja mam w głowie jedno szpital Pozdrawiam wszystkich i dobrze że jesteście Ilka
Wtajemniczona
10-06-2014, 08:20:55

Ilko będziemy trzymać kciuki 16 to pewne. Trzymaj się i nie myśl za dużo. Idź na spacer i opalaj buźkę

Dziewczyny i chłopaki mam pytanko.
Czy zatyka się Wam czasami ucho, takie zdrowe ucho? Mam na myśli, że nie mam żadnej infekcji a ucho jakby zatkane, jakby coś szumi i mam wrażenie, że dźwięki się od niego odbijają. Ha jakieś to takie dziwne. Ale może ktoś tak miał?
Pozdrowionka z Krojant
Ania'
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Forumowicz
10-06-2014, 08:43:39

Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Co do ucha to niemam takich objawów.U mnie wszystko w nalezytym porzadku. Pozdrawiam z mojej wysepki....piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
10-06-2014, 14:58:08

Aniu,
mam podobne objawy o które pytasz, szumy w uszach non stop, czasem chwilowe zatykanie uszu z tzw. piskiem, na to drugie pomaga przłełknięcie śliny, na pierwsze nie mogę żyć w świecie ciszy, bo do szału mnie to doprowadza... Z tym, że nie miałam operacji, mam to od wypadku. Natomiast pod względem laryngologicznym jestem przebadana i jest wszystko w porządku.
Mam do Ciebie pytanie odnośnie Krojant, czy masz tam terapię manulaną? Opowiedz proszę jak tam jest? Czy odczuwasz poprawę? Mam nadzieję, że nie ma tam zbyt długiego okresu oczekiwania?
Ponieważ biore pod uwagę wyjazd do Krojant, stąd moje pytania.
Ela (elba) też je bardzo zachwalała .
gość
10-06-2014, 17:22:36

Chętnie przyłączę się do prośby megann, i tez posłucham wskazówek jak załatwić miejsce w Krojantach, co uważacie za pomocne( jakie zabiegi), sprawy cenowe, długość pobytu która jest najbardziej optymalna i wszelkie porady i wskazówki co do pobytu :)
Wtajemniczona
10-06-2014, 20:37:20

Dziewczyny
już odpowiadam, choć to dopiero początek mojego pobytu, więc na razie ogólnie.
Czas oczekiwania wynosi ok. 3 miesięcy, klinika nie prowadzi rehabilitacji w ramach NFZ.
Ceny pobytu możecie sprawdzić sobie na stronce kliniki.
Zaczynają się od ok. 280 zł za dzień pobytu ( hotel, wyżywienie, opieka lekarsko- pielęgniarska, ok. 10 zabiegów dziennie).
Pobyty od tygodnia do.......
Podobno optymalnie jest przyjechać na 2 tygodnie.
Różnorodność zabiegów imponująca (akupunktura,
targumed, gimnastyka indywidualna w sumie ok.90 zabiegów).
Na razie wdrażam się do nowego rytmu dnia, więc jestem nieco obolała.
Należy dodać, że jest tu pięknie, choć dla imprezowiczów
nudno ( wieś).
Na razie tyle, jutro idę walczyć z moim przytkanym uchem za pomocą akupunktury
A, zabiegi odbywają się od godziny 7 do 19 od poniedziałku do soboty, w niedziele jest tylko fizykoterapia.
Pozdrawiam i padam spać.
Ania
Nie ma, więc pośpiechu
Wtajemniczona
11-06-2014, 10:00:50

Uwaga właśnie się dowiedziałam
osoby, które mieszkają gdzieś w pobliżu Chojnic, Tucholi itd mogą do Krojant przyjeżdżać na rehabilitację na NFZ do tzw Kuźni Zdrowia, przychodnia ta znajduje się na terenie kliniki i podobno tu też jest b.dobra rehabilitacja.
Pozdrawiam
Ania
gość
11-06-2014, 10:51:21

No tak, osoby które mogą podjąć rehabilitację dzienną. Moje następne pytania: czy skierowanie na pobyt w uzdrowisku wystawić musi lekarz, czy nie potrzeba skierowania, a badania i dobór zabiegów jest na miejscu ? Czy ośrodek posiada basen ? Pozdrawiam :)
Wtajemniczona
11-06-2014, 11:35:08

Lidia
nie potrzeba żadnego skierowania, zaraz po przyjeździe bada Cię lekarz i zleca zabiegi. Baseny są dwa jeden rehabilitacyjny ( w ramach zabiegów), drugi dodatkowo płatny z sauną i jacuzzi.
Wtajemniczona
11-06-2014, 19:45:19

Dyskobolka;) To się tam trzymaj przy tej ilości zabiegów - łatwo nie jest;)
Ja byłam w Krojantach dwa razy i wybieram się trzeci raz we wrześniu... - czy ten drugi basen i kompleks hydro...już otwarty? Bo jak byłam ostatnio był w remoncie i jeden basen tylko był czynny
Naprawdę warto tam jechac
Pozdrowionka dla Wszystkich
Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: