Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
12-06-2014, 06:05:04

Witam :)
czy Obrzęk szpiku trzonów kręgów na poziomach C5/C6, C6/C7( poziomy operowane) czy to może być po 4 miesiącach po operacji , czy coś się dzieje ?? Może ktoś z was miał podobnie ??
pozdrawiam bez bólowo :)
Początkująca
12-06-2014, 08:54:46

Dzień dobry, jestem tu nowa to mój pierwszy wpis. Będę operowana w Słupsku przez Jarosława Nyż 04.07.2014 , czy ktoś z Was był operowany w Słupsku? Co możecie mi podpowiedzieć ?
Mój przypadek to
lordoza szyjna kyfotyczne ustawienie w C4-C6, w C6-C6 oraz C6-C7 zwyrodnienie powodujące modelowanie worka oponowego Ogólnie ucisk na worek oponowy i rdzeń kręgowy.
Mają mi na 3 poziomach C4-C5-C6-C7 wstawiać implanty i to ma być podtrzymane płytką- przepraszam za potoczne słowa ale medycznie pisałabym bez końca.
Może ktoś jest podobnym przypadkiem jak ja , jak przebiegła taka operacja i czego mogę się spodziewać po operacji?
gość
12-06-2014, 09:50:38

Ja miałam stan zapalny trzonów po kilku miesiącach, po roku na kolejnym MRI i TK było już dobrze...Mi neuro zadawał pytania o gruźlicę w rodzinie itp. okazało się to nie groźne, minęło samo, do dziś nie wiem co to było...
Mimo wszystko proponuję wizytę nawet u rodzinnego, lekarze chyba powinni wiedzieć z czym to się "je" ;)
pozdrawiam :)
Wtajemniczona
12-06-2014, 10:19:38

Aneta,
obrzęk szpiku w tak krótkim czasie po to podobno norma.skoro masz dolegliwości to nie ustawaj w poszukiwaniach ;) wiem, co mówię. w końcu znajdziesz kogoś, kto Ci pomoże. mam doświadczenie, ze te same wyniki rózni neuro różnie interpretują. najważniejsze teraz to nie wkręcać się, bo to nic nie daje. a Ty, podobnie jak zdecydowana większość nas tutaj, niecierpliwa jestes ;)
Newyorku,
przeczytaj w miare możliwości forum. wiem, że jest tego dużo, ale znajdziesz odpwiedz na wiele pytań. każdy przypadek jest inny. skoro podjęłaś decyzję o operacji to pewnie masz duże dolegliwości. i skoro lekarz zdecydował o stabilizacji 3 poziomów (co podobno rzadko się zdarza) to pewnie sa wskazania. piszesz o ucisku na worek i rdzeń. to sa dwie różne sprawy. czy próbowałaś rehabilitacji? jakie masz objawy?
po operacji bywa różnie. są wśród nas tacy, którzy mają się świetnie, inni coś tam odczuwają, u innych jeszcze nie jest dobrze.jak chcesz napisz coś więcej. ze Słupska chyba ktoś tu był. może weterani coś napiszą.
U mnie po drugim zabiegu chyba nareszcie jest dobrze:):):)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Ditrax)
Wtajemniczony
12-06-2014, 13:39:21

Dramatyczny błąd lekarza. Uszkodził kręgosłup 21-latki
http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-dramatyczny-blad-lekarza-uszkodzil-kregoslup-21-latki,nId,1441424#iwa_item=9&iwa_img=0&iwa_hash=36234&iwa_block=facts
Wtajemniczona
12-06-2014, 13:59:03

Dino,
nie wkręcaj siebie i innych. to przypadek jeden na milion. przed zabiegiem każdy podpisuje zgodę i wie o ewent. powikłaniach. nie ma co nakręcać atmosferki.
relaksik:):):)
1.Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2.zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3.zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Ditrax)
Wtajemniczony
12-06-2014, 16:51:56

No raczej dziewczyna nie podpisała że może się zdarzyć wkręcenie śruby w rdzeń Nikogo nie mam zamiaru straszyć ani siebie,dobrze ze mu to bezkarnie nie ujdzie chociaż od operacji minęły już dwa lata .Czy lekarze mają polisę oc?w razie takich błędów?
Wtajemniczona
12-06-2014, 17:22:32

Mają, i to całkiem przyzwoite.jak każdy, kto pracuje z ludźmi;) tylko pytanie, co jej to teraz da? i co na to orzecznik, jeśli lekarz się nie przyzna.
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Ditrax)
Wtajemniczona
12-06-2014, 20:14:52

Witajcie,
Czytam wszystko na bierząco, ale tak mi sie jakos nie pisało Ja wczoraj byłam na kolejnej wizycie u doktora operującego. Kolejny miesiąc zwolnienia mi wypisał, sprawdził postępy rehabilitacji i za miesiąc do kontroli. Mówiłam, że chciałabym do pracy wrócić to powiedział, że za miesiąc zadecyduje.
Tydzień temu byłam na kontroli w ZUS. Pani przecznik była bardzo miła. Stwierdziła, że trochę dziwna jestem, bo mówię że sie lepiej czuję i przyszłam uśmiechnięta. Napisała, że zwolnienie zasadne i do końca sierpnia "nie kontrolować"
NewYork @
czy byłaś na konsultacjach w innych ośrodkach? Czy to kwalifikacja od jednego lekarza? Nie chcę podważać tej decyzji, tylko w różnych ośrodkach różne metody sa stosowane. Może gdzieś coś innego niż usztywnienie 4 z 7 kręgów by zrobili? Ja przed operacją byłam w trzech i w każdym proponowali mi inną metodę. Może kwalifikowałabyś sie choć do jednego poziomu ruchomego? Takie hybrydy chyba w Opolu robią. Tomwro miałby więcej do powiedzenia na ten temat. Ale to oczywiście tylko taka sugestia. Jesteś młoda i dobrze byłoby wybrać najlepsze rozwiązanie.Trzy poziomy niewielu lekarzy robi za jednym zamachem, ale spotkałam się z wstawieniem nawet trzech ruchomych od razu. Oczywiście jest to kwestia kwalifikacji, bo nie u każdego jest to dobrym rozwiązaniem. Myślę że warto to chociaż rozważyć, bo decyzja jest dużej rangi
Pozdrawiam wszystkich.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
13-06-2014, 08:47:52

czesc wszystkim.
zazdroszcze Wam jakiejkolwiek rehabilitacji,
mi powiedzieli ze nie ma takiej potrzeby,
mam powoli wracac do normalnego zycia.
26 czerwca mam wizyte,i mam miec zrobiony rentgen.
co dalej?trzeba czekac.ale mysle ze juz niedlugo
koniec chorobowego i do pracy.pozdrawiam serdecznie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: