Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
06-06-2014, 12:49:50

Małgosiu :) lekarz powiedział - że nie miał takiego przypadku jak ja :)skierował mnie na rezonans, terminy wiadomo jakie;/ a przecież 13 sierpnia mija pół roku mojego L4. I znowu musze zainwestować w prywatny rezonans. Jutro mam termin !! Mrowienia dalej są i nawet takie uczucie "jakbym zjeżdżała z górki" Nie wiem co się dzieje, na szczęście nie boli mnie nic, bo mam kołnierz, do którego jak powiedział lekarz nie powinnam sie przyzwyczajać,bale o ściągnięciu jego nie było mowy ??!!
Forumowicz
08-06-2014, 06:15:39

Witam PERYSKOPKI.Co sie stalo tu cisza jak przed burza ,a przeciez jest pogoda.Wróciłem z pracy-dalem rade.Wdzień popracowałe przestawiałem kostke brukowa i kamienie.Nic nie bolało -ale bez szalęstwa.lezakowanie obowiazkowe.Dzis jak nowy.Pozdrawiam WSZYSTKICH...
milego dnia oczywiście bez bólu......piotr......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
08-06-2014, 06:34:57

Pozdrawiam Wszystkie Szyjki że słonecznych Krojant.
Zaczynam właśnie rehabilitację.
Ania
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
08-06-2014, 07:53:47

Cześć wszystkim,
donoszę, ze jestem 9 dni po drugim zabiegu na kręgosłupie szyjnym i czuję się dobrze:) nie ma porównania do mojego samopoczucia po pierwszym, który był w listopadzie. tym razem operowano mnie nowatorską metodą,endoskopowo, z dostępu tylnego, małoinwazyjną. objawy praktyczne ustąpiły. zostało drętwienie twarzy i języka i ból karku, ale to ma przejść. no i kolejne dwa miesiące na "czilaucik" ;)
u nas lato:)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone); zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą miedzystawową c5/c6; Providence Ditrax)
Wtajemniczona
08-06-2014, 11:23:33

:)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
08-06-2014, 18:05:34

szyjka74.... Wszystkiego dobrego życzę !! pozdawiam!! jestem juz po rezonansie, czekam na opis, na pewno umieszczę go na formu i będę prosiła o pomoc:) ciekawe skad te "wibracje" po operacji !?
Początkująca
08-06-2014, 19:30:54

witam wszystkie Szyjki :)
dawno nie zaglądałam i widzę,że przybyło wiele nowych osób.
Pisałam tutaj o utrzymującym się bólu barku, który nasilił się po operacji. Myślałam,że któraś z moich trzech przepuklinek, które jeszcze tam siedzą, albo osteofitek, a tu okazuje się, że to nowy problem...
... czekałam na rezonans, który przyspieszono mi z października na maj. I ów wynik wskazuje:
"(...)Końcowy odcinek ścięgna głowy długiej mięśnia dwugłowego pogrubiały, o nieprawidłowym, podwyższonym sygnale w SPAIR otoczony przez płyn. Obraz MR sugeruje przebyty uraz. Złamanie obrąbka stawowego w części przednio-górnej. Nie można wykluczyć przechodzenia szczeliny pęknięcia grzbietowo poza przyczep ścięgna- SLAP(...)".
Nie wiem jak doszło do takiego czegoś... mój ortopeda pytał, czy miałam uraz. Owszem, w listopadzie 2007...
od tego czasu bark pobolewał, ale od kilku miesięcy po prostu żyć nie daje.
Neurochirurg powiedział,że to już nie jego działka i mam szukać dobrego ortopedy, który zajmuje się barkami, bo to jest wąska dziedzina. Mój ortopeda skierował mnie do szpitala na operację, bo to trzeba zakotwiczyć... on sam nie zajmuje się chirurgią ręki... jak znaleźć odpowiedniego specjalistę?...
może znacie jakiegoś?
pozdrawiam cieplutko i bezbolesnych chwil życzę :)
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
08-06-2014, 19:38:45

Szyjko74 :)
to wspaniale, że czujesz poprawę, oby minęły pozostałe dolegliwości.
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Wtajemniczona
08-06-2014, 20:04:40

Anianit, mogę polecić w Warszaiwe specjalistę od barków - dr Bartłomieja Kordasiewicza. U mnie problem z barkiem nie był na szczęście operacyjny, ale ten ortopeda zrobił na mnie wrażenie bardzo kompetentnego.
Szyjko74 - szybkiego powrotu do zdrowia.
Aniu, Dyskobolko - efektywnej rehabilitacji.
Tez sie ostatnio rehabilituję, ale ambulatoryjnie w CKR na Ursynowie i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona fachowością fizjoterapeutów. Mam codziennie przez 2 tygodnie po 30 minut terapii manualnej z bardzo kompetentną fizjoterapeutką - pouciska, pomasuje i porozciąga to, co boli. Pokazała mi tez parę fajnych ćwiczeń na kregosłup piersiowy, który obecnie najbardziej mi doskwiera. Do tego 3 zabiegi fizykoterapeutyczne, na które chodzę bez przekonania, ale raczej mi nie zaszkodzą ;). Jestem mile zaskoczona jakością rehablitacji na NFZ i organizacją zabiegów - wszystko idzie bardzo sprawnie i po godzinie jestem wolna.
pozdrawiam
Basia
Wtajemniczona
08-06-2014, 20:07:47

Hej
Tym razem pozdrawiam Wszystkich od Zosi, która kuruje się w Inowrocławiu
Do Anity
Jestem po takiej operacji i w Warszawie mogę Ci polecić Kordasiewicza. On specjalizuje się w barkach, ma też swoją stronkę.
Zosia przeszła podobną operację i też może polecić Ci kogoś ze stolicy.
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: