Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
15-05-2014, 08:26:21

Dokładnie świetnie to określiłaś zawieszenie.Nikt nie wie jeszcze jak to u mnie się rozegra nawet ten zusowski lekarz którego nie obchodzi do jakiej pracy wrócę i czy z niej wyżyje ważne jest dla niego aby oni już nie płacili a im składki wpływały.No cóż przeważnie dopada nas dyskopatia w takim wieku gdzie mieliśmy wszystko poukładane i na półmetku życia ,to takie awaryjne hamowanie pociągu,czy pojedziemy do przodu?czy się cofniemy?i jak długo będziemy stać w połowie drogi?Tego nie wiemy.
Wtajemniczona
15-05-2014, 08:36:42

Dino, świetne porównanie. Też się czuję jak zatrzymany w pędzie pociąg. Tyle, że inne pociągi nadal pędzą.
Dorota i co Ci mówią z tym gardłem? Że przejdzie? Mnie ta szyja doprowadza do obłędu.
Małgosia siedź sobie i odpoczywaj. Jeszcze zdążymy się nabiegać. Ja jutro do ZUS. Ciekawe jaki orzecznik mi się trafi.
Uściski
Kasia
Operacja 24 luty 2014. C6-C7. Implant międzytrzonowy Cervios 6.
Początkująca
15-05-2014, 08:56:07

Kasiu nie stresuj się jutrzejszym zusem. Wizyta będzie bez bólowa. Na tym etapie to oni mówią ludzkim głosem, będą Ci nawet udzialać dobrych rad, jak postępować z szyjką. Dopiero jak skończy się okres zasiłkowy a człowiek nie jest jeszcze zdolny do powrotu do pracy, zaczyna się droga przez mękę z zusem.
Wtajemniczona
15-05-2014, 13:19:19

Witam wszystkich nie zaglądałam dawno bo inne sprawy na głowie. Czuje się dobrze nawet ostatnio nie rehabilitowałam się, ale też uważam i oszczędzam się , do pracy na 3 , 4 godziny trochę basenu w naszych termach cieplickich ( polecam) i jakoś do przodu wakacje za pasem. Będzie słoneczko to dla nas super.
Myślę że operacja odwleka się w czasie ale jak na razie daje radę a po operacji nie mam gwarancji to wybrałam oszczędny tryb i skupienie się na sobie.
Bety ( rupafin ) Trochę przeglądnęłam forum ale jak się czujesz czy ta blizna bardzo ci dokucza daj znać po. Cały czas myślę aby udało się tobie wszystko bo to taka dobra optymistyczna diagnoza i ja też uwierzę w operację.

Chyba ostatnio Ela była w Krojantach jak turnus .?
Pomogło.

Piotr a u Ciebie jak po ( to już trochę czasu upłynęło ) nie ma już żadnych objawów. Ty miałeś implanty te na stałe- też kibicuje Tobie bo łatwiej będzie mi później podjąć decyzję.
Pozdrawiam miłych wakacji. Słonko doda nam optymizmu
Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Forumowicz
15-05-2014, 13:43:42

U mnie bez zmian na gorsze.opłaciło się nasze ABC,sanatorium i dłuższa rechabilitacja.Teraz to myśle i działam z żona,ale moja dalsza rechabilitacja będzie za 3 miesiące.Smiało mogę powiedzieć,że się udało to po operacji dać radę no i jestem sprawny jak nowy model.Teraz mogę śmiało powiedieć to prawie-100% mniej mnie uwiera niz rok temu.pozdrawiam ze słonecznej teraz wyspu WAS WSZYSTKICH CIEPŁO..piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
15-05-2014, 14:53:52

Bety rupafin jest możliwość zabezpieczenia się przed ponownymi zrostami, zapytaj operatora. Ja podczas operacji miałam czymś takim smarowaną ranę.
Kasiu rupafin cierpliwości , w większości przypadków uczucie guli stopniowo zanika ok 4- 5 miesiąca po.
Nawet nie zauważysz jak już będzie po...Życzę Ci tego z całego serca, bo Cię rozumiem. I wiem jak to daje popalić:)
3 maj cie się:)
Pozdrawiam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
15-05-2014, 15:08:14

Witam ślicznie jestem juz po operacji mialam ja 5 dni temu.Za tydzien mam kontrole jestem dobrej mysli choc nadal boli ale nie tak jak przed mrowki tez sa ale rzadziej.caly czas nosze kolnierz, najgorzej jest z myciem glowy pol roku temu spadlam ze schodow i jak sie okazalo wypadl mi dysk,mam przepukliny i wstawili mi implant. Czy Was tez bolalo po operacji, nie wiem czy to normalne pozdrawiam
Forumowicz
15-05-2014, 18:09:56

Wszystkiego najlepszego Zosiu
ks Janusz
Wtajemniczona
15-05-2014, 18:14:20

Oj bolało, bolało. Ja na lekach jechałam trochę czasu. Ale z każdym dniem będzie coraz lepiej. Ja kołnierza nie miałam, a też mycie głowy łatwe nie było. Schylić się ciężko, a jak umyć pod prysznicem żeby opatrunku nie zmoczyć ;-? Powiedziałam dr że jak rano włosów nie umyję to się dopiero chora czuję, więc dał mi kilka opatrunków zebym sobie zmieniła jak się zmoczy. Przemywałam okteniseptem i zaklejałam nowy. Po zdjęciu szwów sprawa jest prostsza
Trzymamy za Ciebie kciuki i gdyby coś Cię niepokoiło to wal na forum jak w dym
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Wtajemniczona
15-05-2014, 18:54:31

Zofii naszej kochanej najlepsze życzenia imieninowe!!!
Dyskobolko Aniu dziękuję za otuchę i pociesznie.Czekam z utęsknieniem na poprawę bo dusi mnie bezprzerwy.
Piotr jesteś dla nas wzorem :) oby wszystkim tak to pięknie poszło.
5 dni po operacji...z każdym dniem będzie lepiej. Tylko to słowo, którego sama od kilku miesięcy się uczę z trudem: cierpliwości.
A ja dzisiaj poszłam popołudniu na wywiadówkę do syna gimnazjalisty i na sam koniec o mały włos nie spadłabym ze schodów. Przerażenie i stres... aż mnie nadal przechodzą igły drętwienia przez ręce. Może to i dobrze, że nie zdrętwiałam po rozmowach z nauczycielami... ;)
pozdrowienia dla wszystkich
Kasia
Operacja 24 luty 2014. C6-C7. Implant międzytrzonowy Cervios 6.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: