Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
28-02-2013, 14:04:54

An3 łacze sie z tym co napisał raf im szybciej tym lepiej niema co odkładać u mnie tez były ściany z bólu.Decyzja to te moje 2 minuty.Teraz nie boli i oto chodzi.pozdrawiam .piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
28-02-2013, 14:06:53

an3
Ja mam operacje za 16 dni. Najgorsze jest tot że czuje się dobrze nie mam jakiś b. duży bóli . Leczę się od listopada . będę robić 3 poziomy. Też strasznie się boję ale tak sobie tłumacze że jak trzeba to ....
Janusz jak już będziesz mógł to napisz jak wszystko było i ile poziomów i jaki masz implanty. Dużo zdrówka Pozdrawiam
Renata
Wtajemniczona
28-02-2013, 14:13:26

Czy ktoś w kwietniu wybiera się może do sanatorium do Świeradow Zd.? Jakie zabiegi po operacji są wskazane co możecie polecić.?
Ja będe miała ruchome implanty
Renata
Forumowicz
28-02-2013, 15:58:09

Witam Renata ty wybierasz sie do sanatorium.Wydaje mi się ,że za szybko mnie nawet zus niechciał wysłać bo za wczesnie byłem po operacji.Operator na jakakolwiek rechabilitacje zgodził sie 2 miesiace po operacji.Teraz czyli kolejny miesiac zgodził sie na troche wiecej.Operator z regóły tóż po operacji na nic się nie godzi by nie zepsuć jego roboty.Strach działa prawie tak jak srodki przeciwbólowe moze dlatego mniej cie boli.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
28-02-2013, 16:12:32

Pozdrowienia dla wszystkich!
i dla Janusza - szybkiego dochodzenia do siebie, w końcu wiosna tuż tuż
Ela
Wtajemniczona
28-02-2013, 16:21:12

Renata czy ty te sanatorium konsultowalas z lekarzem?
Dla mnie i w ZUS-ie i w rehabilitacji powiedzieli ze 3 m-ce to minimum jakie nalezy odczekac. Dowiedz sie zebys sobie nie zrobiła krzywdy bo jak to mowia: "co nagle to po diable!"
Małgosiu dziekuje ci za podpowiedz, nie bardzo rozumiem te ich ogólnikowych sformułowan np zatrudnienia w zakładzie aktywnosci zawodowej.
Janusz wroci tak szybko do zdrowia jak i stokrotka :)
To samo czeka Kasie, Age czy Renate. Najwazniejsze to pozniej zyc z głowa.
U mnie juz ponad 4 miesiace PO, dzisiaj dopytuja z pracy co ze mna dalej, jak sie czuje i kiedy wracam do nich. A ja jutro ich zaskocze kolejnym zwolnieniem na miesiac :)
Pozdrawiam
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
gość
28-02-2013, 17:16:31

:)
Janusz dziękuję za wszystkie pozdrowienia delikatnie Was "ściska" tak jak pisze Asia. Miał operację lędźwiowego ;) nie szyjki....
Jeśli Renata będzie miała 3 ruchome to rehabilitację zaczyna dosłownie na 2-gi dzień, i to nie lasery, bajery a ćwiczenia, wyginania szyjką na wszystkie strony. Ja swoją rehabilitację zaczęłam w 7 dniu PO (indywidualna- prywatnie niestety) u fizjo, który znał operatora i rozmawiał z nim co i jak może...Na NFZ właśnie tylko lasery itp. też tydz. PO. Po 5 tyg. pełen powrót do pracy. Nie byłam na żadnej wyjazdowej reh. z terapeutą pracuje do dziś. Nadal czekam na wyniki więc więcej nie napiszę dlaczego teraz różowo się nie czuję, ale implant na miejscu, rusza się ładnie...może to niestety ucisk kolejnego poziomu.
:)
Początkująca
28-02-2013, 17:34:30

Kasiu zatrudnienie w zakładzie aktywności zawodowej dotyczy tych osób, które wogóle nie pracują i praca jest dla nich terapią.Spojrzałam w swoje orzeczenie i mam napisane- nie wymaga,natomiast 1 punkt odpowiednie zatrudnienie dotyczy czy możesz normalnie pracować jak do tej pory czy tylko w zakładach pracy chronionej.Ja przy znacznym st.niepełnosprawnośći mam taki warunek.Tak jak Ci wcześniej pisałam możesz prawie wszystkie punkty zaznaczyć na tak komisja i tak przyzna to co uważa.Bardzo ważna dla nas jest karta parkingowa,nie zapomnij o tym punkcie.Ja miałam jeszcze więcej punktów bo dostałam konieczność stałej opieki lub pomocy innej osoby w związku ze znacznie ograniczoną możliwością samodzielnej egzystencji
Malgos
Wtajemniczona
28-02-2013, 18:04:11

agachrab
Napisz co u Ciebie , jak się czujesz przed. Ty bodajże czekasz na Opole , czy do Łątki ?
Czy myslisz o powrocie do pracy ? Możesz na priv lidia49@op.pl
Karolina
Wtajemniczona
28-02-2013, 18:47:30

Piotr i Kasiu ( kasiek84) Przy ruchomych rehabilitację rozpoczyna się szybko po kilku dniach od operacji tak jak pisała Bogusia ( pawik) Ja pytałam się mojego neurochirurga mówił że mogę jechać do sanatorium będzie to ok. 3 tygodni po operacji.Tylko nie umiał mi podpowiedzieć jakie zabiegi. Wiem że trzeba bardzo spokojnie i ostrożnie Laser i ostrożne ćwiczenia czy coś jeszcze . ?
Ja mam mieć dwa poziomy ruchome a ten trzeci inną metoda z płytką ale to opisze po operacji jak wszystko się uda.
Bogusiu ( pawik) mam nadzieje że te dolegliwości szybko ustąpią pozdrawiam. Renata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: