Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
26-02-2013, 20:39:24

Własnie o to mi chodziło czy Janusz z Torunia bo pisałam do niego a sie nie odzywal. Ja mam 70 km do Bydgoszczy
Początkująca
26-02-2013, 20:42:00

Zosu dzięki za odpowiedż mam skierowanie na rehabilitację poszpitalną. 18 marca mam konsultację u prof.Harata. Nadal dobrze się czuję. Moja koleżanka z pracy była w Busku i bardzo sobie chwaliła poziom rehabilitacji.
Wtajemniczona
26-02-2013, 20:52:43

Bognaj
Bogna pewnie o tym pisałaś ale jeżeli jeszcze raz mogę zapytać ( Tyle jestych informacji że się w tym gubię) Twoja dyskopatia wielopoziomowa obejmowała ile poziomów.? I Jaki masz implanty ? Ja mam trzy pozimy i troche mnie to przeraża.
Pozdrawiam Renata
Początkująca
26-02-2013, 21:32:35

zbyszkowiec 2013-02-26 20:16:06 Wiktoria i Piotr mam pytanie do was, czy chodziliście w kołnierzu po operacji, a jeśli tak to jak długo? I pytanie do Wiktorii jeszcze - dlaczego musisz być ponownie operowana?
Zbyszku, ja w wypisie ze szpitala nie miałam wskazania do noszenia kołnierza, więc spytałam lekarza wprost i odpowiedział mi, że w ogóle nie mam go zakładać, chyba, że na początku na długą podróż samochodem, a poza tym "normalnie żyć" więc tak zrobiłam. Do tej pory okazuje się, że normalnie żyć nie mogę, ale to właśnie historia związana z moją reoperacją.
Jeśli chcesz, to mogę Ci ją opisać na priv, tylko podaj namiary.
Pozdrawiam, dobrej nocki wszystkim,

Wiktoria.
gość
26-02-2013, 21:51:57

Ela - dokładnie tak :)
Renata - mam zoperowane 2 poziomy C4 - C5 i C6 - C7. Mam zainstalowane implanty o których napisała Stokrotka a moja szyjka 10 m-cy PO wygląda jak na załączonym zdjęciu. [url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/bognaj/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][img hash=512d2d6cdf863 href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/bognaj/pokaz/512d2d6cdf863]http://static2.medforum.pl/portals/user_photos/216855/512d2d6cdf863_200x200_adaptive.jpg[/img]
Forumowicz
27-02-2013, 06:51:49

Dzień dobry WSZYSTKIM PERYSKOPKOM.Zbyszkowiec Tak samo jak Wiktoria kolnierz tylko do samochody,gdy jeżdze do Szczecina na kontrolę,tez po mieście ale tylko na poczatku teraznie.Jak zaczolem wychodzić na spacery szczegolnie sam i było niebezpiecznie snieg.Teraz jest przy wyjsciu i ma przypominać o tym by być oztroznym.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
27-02-2013, 07:32:41

Kasiu, Aga cieszę się że macie już terminy, może będziecie leżały na tej samej sali co ja.
Zosiu napisz więcej o 21 Wojskowym, wybieram się tam prywatnie, interesują mnie jakie zabiegi zalecają.
Zbyszkowiec kołnierza nie nosiłam, nawet do samochodu. Operator stwierdził że nie ma takiej potrzeby, głowa do góry i to wszystko. Tak jak pisała Bogna zależy to od implantów i podejścia lekarza.
Jutro wyjeżdżam do szpitala na miesięczną rehabilitację, a tam z netem kiepsko więc wszystkim szyjką operowanym w marcu życzę dotrzymania terminu i szybkiego powrotu do zdrowia.
Spotkamy się za miesiąc.
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
27-02-2013, 08:23:37

Renatko ja mam zrobione 3 poziomy,nie noszę kołnierza,i jak pisałam dobrze się czuję. Mam też problem z lędzwiowym pewnie trzeba będzie w przyszłości operować Zdecyduję się znowu na Bydgoszcz. Pozdrawiam.
Wtajemniczona
27-02-2013, 10:35:56

Danusiu, życzę ci udanej rehabilitacji. Odpocznij, podreperuj się i wracaj do nas.
Wtajemniczona
27-02-2013, 11:00:14

kasiu i aga, fajnie że macie już swoje terminy, teraz to już szybciutko czas zleci
janusz super że już po, teraz to tylko juz czas działa na naszą korzyść,
dana udanej rehabilitacji
tak ja bogna wspomniała, po kontrolnej wizycie tryskałam humorkiem, doktor potwierdził ,ze to co mnie boli, piecze i td. to tak ma właśnie być i jest to stan normalny 3 tygodnie po operacji, jedynie co może mi przepisać - to czas i cierpliwość, poza tym powiedział -pomału, żyć normlanie,jak zapytałam w jakim stanie były moje dyski to sie dowiedziałąm, że w ogóle ich nie bylo i teraz zostało zoperowane to co najpilniejsze, ale dyskpadia jest i na innych poziomach szyjki( o piersiowym i lędźwiowym nie wspomnę) ale póki co, moge sie cieszyć że jestem częściowo nareperowana i taki mam właśnie zamiar, cieszyć się życiem, ograniczyć p.bólowe i zacząć kochać siebie
kontrolne MRI za kilka miesięcy ze względu na śrubki, które nie lubią fal, rehabilitacja jeszcze później, a przy okazji na zdj TK doktor wytłumaczył mi że to co widać to tylko mocowanie bo dyski są zrobione z włókna węglowego i ich na TK nie widać, ale dr pokazł gdzie sąa ja myślałam, ze to co widać to już wsio
blizna dr się podoba, mnie nie koniecznie ale czas pokaże jaka będzie końcowa
co do kołnierza to powiedział nie nosić, sporadycznie na długą podróż ale unikać jak ognia
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: