Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
26-02-2013, 15:11:41

Ela
operacje tzw komercyjne w naszym szpitalu są ogólnie dostępne - operuje lekarz, który leczy daną osobe, koszt 8 tys. i czeka się do dwóch tyg. - a nie do dwóch lat - jak mi powiedziano kiedy się zapisywałam rzez NFZ
napisz o tych opewrcajach .Gdzie są dostepne, jak to załatwić. za długo zwlekam , muszę jeszcze trochę więc jestem zainteresowana ( priv lidia49@op.pl )
Karolina
Wtajemniczona
26-02-2013, 15:29:11

Karolino, napisalam
Wtajemniczona
26-02-2013, 17:05:03

Przed chwilą zadzwonili. Termin operacji dopiero na 2 kwietnia.
Forumowicz
26-02-2013, 17:07:11

Dobry wieczór.Kasiek dzieki za informacje-teraz ogarniam temat i pozdrawiam.Agachrab -to niedługo dasz rade.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
26-02-2013, 18:08:04

aga.... ale zdzwonili, to sie liczy, termin już jest. Nie powinno byc już innych przesunięć :) choć tak skrycie miałam nadzieję że razem będziemy :)
Początkująca
26-02-2013, 18:13:20

Witam miło!!!
Mam opis wyniku odcinka szyjnego może ktos mi pomoze w tym czy mam sie bac czy tez nie.
Zniesienie lordozy w odcinku szyjnym kregosłupa na poziomie C5-C7 oraz stan po zabiegu operacyjnym kręgosłupa C na poziomie C5-C6, C6-C7.Mostek kostny laczący przednie krawedzie trzonów C5C6. ostreofity na przednich krawędziach trzonow C6,C7 - zmiany zwyronieniowe. trzon C4 przemieszczony do przodu w stosunku do C5 - kręgozmyk.Stan po złamaniu wyrostka kolczystego trzonu C7. Do tego bóle glowy . kiedys miałam mrowienie lewej reki teraz przeszywajacy prad,słabnie reka,zachwiania rownowagi oraz nieraz klopoty z wzrokiem .. bol nog niemiłosierny wiec juz sama niewiem co myslec.
Tak to wydląda. Jesli ktos cos wie prosze o napisanie mi bo mam cholernego nerwa.
W 2010 i 2011 operował mnie dr Rudaś w wojskowym .. wstawial mi implanty najpierw C6-C7 potem C5-C6. Teraz mam to co wyzej napisalam moze teraz ktos cos mi napisze o tym wyniku. Pytam co jakis czas bo moze ktos znajdzie sie co zna ten problem . Po raz trzeci pytam i nikt znowu sie nie odezwał , czy ignorujecie niektorych. Kiedys tez tak było dlatego przestałam wchodzic na te stronke,teraz myslalam ze jest inaczej. Pozdrawiam Marysia
gość
26-02-2013, 18:18:41

Marysiu...jak długo tu jestem nigdy nikt nikogo nie ignorował, moze poprostu nie ma szyjki która ma pojęcie jakieś na temat twojego opisu ( ja jestem przed więc nie mam - twój przedstawia stan PO ) pozdrawiam cie cieplutko i wydaje sie mi że z wynikiem powinnać do neurochirurga na konsultacje sie udać.... niezależnie od tego czy wynik dobry czy zly... fachowym okiem oceni :)
Forumowiczka
26-02-2013, 18:28:55

Niematahari, sanatorium to dla poprawienia kondycji ogólnej czyli bardziej dla zdrowych
My wybierajmy szpitale rehabilitacyjne. Jest większy pakiet zabiegów a i kadra rehabilitacyjna bardziej kompetentna w zakresie fizjoterapii.
Jestem w 21 Szpitalu Wojskowym
Pod każdym względem od socjalu począwszy przez rehabilitację wszystko na najwyższym poziomie.
Marysia1964 ja miałam poza dyskopatią kręgozmyk c5-6
Jest ustabilizowany tylko na implancie bez dodatkowych zespoleń.
Operacja Janusza została przesunięta na dzisiejszy ranek.
Wszystko przebiegło pomyślnie. Po 15 Janusz uległ urokowi pielęgniarek i pozwolił postawić się do pionu.
Podziękował za siłę wsparcia forumowgo
Póki co cudu uzdrowienia brak ale ogólna kondycja zwyżkuje, humor dopisuje.Z.
Początkująca
26-02-2013, 18:41:26

Dzieki za informacje narazie nie wiem co mnie czeka najpierw ide do szpitala na neurologie a potem Wojskowy Bydgoszcz sie kłania. Mam pytanie czy piszecie o Januszu z Torunia???
Pozdrawiam
Wtajemniczona
26-02-2013, 18:42:32

Marysiu,
ja sie nie znam zupełnie na tych opiasach - jestem tu od niedawna (choc swoją droga wiele rzeczy sie w tak krótkim czasie dowiedziałam;) ale chcę powiedziec, ze jestem, Ciebie widzę choc pomóc nie potrafię...
Zosiu,
tu mnie lekko ofukano na to, ze wybieram się do Krojant na parę dni ogolnej rehab. i chodze do rehabil.specjalizującego się w kręgosłupach, który zresztą analizował dokładnie MR - powiedz nasze Guru czy aż tak źle robię?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: