Witajcie😀
Życzę powodzenia operowanym.
A ja ostatnio zrobiłam RTG i tak pięknie wyglądają moje ciała obce...

Gość 2020-11-09 23:40:17
czemu nie można podnosić rąk do góry?
Dorka1616 2020-11-09 18:16:03
Mateusz, wszystko zależy ile poziomów Ci doktor zrobi. To jedno, drugie czy bedziesz mial stabilizację. Trochę to skomplikowane, zależy jaki masz stan kręgosłupa. Bez stabilizacji( płytka przykrecona do kręgów) chodzi się w kołnierzu ok 6 tygodni, ze stabilizacja kołnierza nie ma. Wiem, że doktorzy czasem mówią, ze powrot do zdrowia jest dość szybki ale niestety tak nie jest.Problem przede wszystkim jest w obciazeniu szyji, po zabiegu sam ciezar glowy jest dla kregoslupa wyzwaniem. Dlatego ciezko przesunac nawet glowe na poduszce, dopiero po jakims czasie da sie to zrobic normalnie. Kazda pozycja przyjeta za dlugo powoduje jednak takie ciagniecie. Chodzic za dlugo sie nie da,siedziec i lezec. Ja w ciągu dnia stale zmieniam pozycję, zeby nie doprowadzić do bólu. W domu robie praktycznie wszystko, oczywiście powoli bez szaleństwa. Wyzwaniem jest podnoszenie rąk do góry ale poprostu tego nie robię. No i oczywiście jazda autem, jeszcze sie nie odważyłam, poczekam jeszcze trochę
Wiec nie chcę Cie martwić ale powrot do pracy po tak krótkim czasie... będzie ciężko. Wiesz, na siłę można wszystko, tylko po co marnować zabieg i obciążać segmenty powyżej. Zobaczysz jak się bedziesz czuł ale trzeba zadbać o siebie
cameleon
rupafin: miałaś 2 implanty ruchome za jednym razem wstawione? zdradzisz u kogo? pamiętasz jak wyglądały pierwsze miesiące?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.