Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
21-06-2011, 20:05:07

Bożeno,
to nie tak, że jestem sceptycznie nastawiona. Po prostu nie odpowiada mi atmosfera uzdrowiska i tyle. Ja lubie spokój, cisze i nie lubię być nagabywana przez panów szukających turnusowej połowki.Tez jestem zachwycona skutecznością lądeckich wód. Teraz miałam tyle zabiegów, że z wywieszonym językiem biegałam na nie od rana do wieczora. Jednak rehabilitacje miałam zaordynowana tylko na dolny odcinek, bo jak powiedział doktor "tu nie jest dom wariatów i nikt nie jest na tyle szalony, żeby tykać taką szyję".
Byłam juz po raz kolejny w 23 WSZUR i tam niestety na gimnastykę w ogóle nie zważają. Jak miałam godzinę poobiednia, to marudzili, że oni juz chcą iśc do domu a ja tu przychodzę. A całe ćwiczenia polegały na w sumie 10 minutowym podwieszeniu! Nie było mowy, jak w normalnych szpitalach o przydzielonym rehabilitancie. Gdy spytałam, kto mnie będzie prowadził, popatrzyli na mnie jak na kosmitę.
Mnie oglądali podejrzliwie, a komendant szpitala, który był moim lekarzem prowadzącym mówił, że jeszcze nie widział nikogo, komu by sie mielopatia cofnęła bez śladu i żartował czy wiem ile wagi mi przybylo od tych wszystkich metali.
Lądek jest piekny, jednak ten klimat jest chyba dla mnie za ostry - mimo niezłej kondycji, przy pokonywaniu najmniejszych wzniesień miałam zadyszkę jak stara babcia.
Zwiedziłam juz kilka miejscowości uzdrowiskowych i przekonałam się, że oni stawiaja głównie na zabiegi /może Twoje odczucia z innego sanatorium sa inne/. W Cieplicach nie wiedziałam co powiedzieć, gdy na sali pan wskazał mi materac i powiedział "to niech pani sobie coś tam pocwiczy".
A tak nawiasem - jak Ty to robisz że tak często korzystasz z pobytu w uzdrowisku w ramach NFZ?
Ania po korporektomii
gość
21-06-2011, 20:59:10

Aniu, wykorzystuję tak zwane skierowania poszpitalne. Każdy lekarz, na podstawie wypisu ze szpitala może wystwić taki wniosek do NFZ. Można leżeć w szpitalu nawet jeden dzień. Lata choroby uczą upominania się o swoje prawa. Korzystam również z pobytów opłacanych prywatnie. W Lądku polecam " Wojciecha'' i " Jubilat" Pozdrawiam Bożena
Bożena
gość
21-06-2011, 21:10:43

Bożenko, gratulacje z powodu zaczynających się wakacji
Mnie juz ten problem nie dotyczy, etap szkolny pozostawiłam nieodwołalnie za sobą.
Mnie nie kładą tak skoro do szpitali, zreszta ja sie nie pcham szczerze mówiąc. Natomiast 4-5 razy w roku zakotwiczam się na oddziałach rehabilitacyjnych. W sierpniu maja mnie wzywać na Bierutowska, tam, gdzie i Ty się rehabilitowałas, tylko ja mam zapewnione i noclegi
Pozdrawiam Ania po korporektomii
gość
21-06-2011, 22:36:28

Witam Od dwoch lat mam problemy z kregslupem piersiowym i zwiazane z tym dolegliwosci bolowe. Byc moze ktos sie natkal na analogiczny watek o dyskopatii piersiowej? Byl bym tez wdzeczny za polecenie dobrego specjalisty od kregoslupa,gdyz bylem u kilku lekarzy i tak na prawde na razie nie widac jakiejs konkretnej diagnozy.Jestem z trojmiasta, ale na tyle zdeterminowany ze moge jechac do dobrego specjalisty przez cala Polske.Pozdrawiam Krzysiek
gość
22-06-2011, 07:28:35

Treść zablokowana przez moderatora

gość
22-06-2011, 07:31:41

Ale ze mnie gapa - z Trójmiasta piszesz. Ja znam dobrego specjaliste we Wrocławiu, ale na tym wątku są też osoby z Twoich okolic, z pewnościa pomogą.
Pozdrawiam Ania
gość
22-06-2011, 08:18:31

Witaj Aniu!
Piszesz ze znasz dobrego specjalistę we Wrocławiu /tyczy kręgosłupa piersiowego/ czy mogłabyś podać adres na forum?
Wiesia.
gość
22-06-2011, 10:51:39

Wiesiu, nie wiem czy doktor byłby zadowolony z ujawniania jego personaliów. Napisz na
amadobo@wp.pl
Początkująca
22-06-2011, 10:57:17

Jadziu!
Dziekuję, ale w lipcu nie mogę również sie operować,będę sie operowała w sierpniu, w CKiR, w Konstancinie.Czekać rok raczej nie zamierzam, więc zdecydowałam się na CKiR,myślę, że sa ludzie którzy sa w gorszym stanie niz ja,niech może ktos bardziej chory skorzysta z terminu lipcowego na Szaserów.Ja jestem teraz po rehabilitacji w Konstancinie i i czuję się naprawdę nieźle,mam pełniejszą swobodę ruchów głową,troszkę mnie tam rozluźnili,mniej drętwieją ręce i nogi, tylko trzęsą sie od czasu do czasu,i tak naprawde to nie wiem, czy to nie z nerwów....Tak w ogóle to zastanawiam sie czy nie pochopnie sie zgodziłam, bo przeciez działam!!!!!Myślę, że będę tak aż do operacji miała wątpliwości,cóż,ten typ tak ma......Pozdrawiam Cię serdecznie.
Małgosia
gość
22-06-2011, 15:22:31

Jadlosiu , ani mi sie waz rozmyslic, operacja jest konieczna, chyba nie chcesz wpakowac sie w dziesiatki innych problemow?Zazdroszcze , nie nie zazdroszcze ale chcialabym miec wstawione ze dwa implanty , bol codzienny karku i potylicy sprawia mi trudnosci w egzystowaniu, chodze z opuszczona glowa bo tak wygodniej, dyski popekane , wyschly nie mam amortyzatorow a kregi tra o siebie i trzeszcza. Niedlugo nie bedzie co trzeszczec, bo sa zdegenerowane. Jak bylam mloda nie mialam objawow wiec prosze wszystkie panie po 40 zrobcie rtg kregoslupa szyjnego. Zmiany zaczynaja podjadac nas po cichutku. Pozdrawiam Jadzia-Jadlosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: