Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-06-2011, 18:01:02

Witajcie
jutro rano minie 5 dób od mojej operacji, C5 - C6 - C7, jestem już w domu, bo takie procedury w Łomży.
Czuję się fatalnie, o wiele gorzej niż przed, i nie mam tu na myśli rany czy bólu gardła/krtani, to jakoś ogarniam. Ale ból jeden wielki ból głowy, barku, szyi, przykurcze i niedowłady, które nic a nic nie ustąpiły.
Oczywiście biorę zlecone leki i stosuję się do zaleceń. Zamiast lepiej jest gorzej i zaczynam wpadać w panikę, że coś nie wyszło, że to wszystko na marne ..... nie wiem co dalej, gdzie szukać pomocy i jak metodycznie zabrać się za niedowłady i ubytki neurologiczne (niedowład i zaniki mięśniowe lewej ręki). Wychodząc ze szpitala nie otrzymałam zbyt dokładnych instrukcji co i jak, ale to chyba już niestety norma w naszym kraju .... 'wypis na kolanie' niemal ...
Dodajcie mi otuchy, bo czuję że sypię się i tam od środka ...a całe życie musiałam być twardzielką a tu coraz kruchsza ta skorupka na mnie :/.

Co powinnam, czego mi absolutnie nie wolno itd.
Przepraszam z góry, ale nie czytałam wątku w całości, nie zdążyłam ..... spróbuję na raty, bo jak wiadomo siedzieć mi nie wolno zbyt długo

pozdrawiam serdecznie Bywalców i dziękuję że Was znalazłam :)
Ewa
gość
23-06-2011, 11:20:23

Ewo...
przez to samo przechodziłam po operacji co Ty w tej chwili.Nic nie wiedziałam...co robić, też panikowałam.Jestem 4,5 m-ca po operacji.
Przy każdej chwili jak ból pozwalał...czytałam komentarze na tym własnie forum. Znajdziesz dużo wspaniałych rad.
Żeby w zasadzie Ciebie uspokoić...bo nie umiem pomóc...potwornie bolało mnie to wszystko co Ciebie prze ok. 3 m-cy. Tylko leki...i dużo leżałam.Trzeba przez to przejść...i nie jest to łatwe. Ale ból minie...Cierpliwości.

Czytaj Ewo...komentarze... tutaj wszystko znajdziesz.

życzę mniej bólu.... Trzymaj się...Jestem z Tobą...

Halina z mielopatią.....

Pozdrawiam wszystkie Moje Drogie Szyjki!....
Jeszcze raz dziekuję za to forum...(Viki....osobiście gdybym mogła...przytuliłam bym Ciebie i podziekowała!:) bo to chyba TY...Jesteś założycielką tego forum)...

A teraz trochę.. co u mnie.
Byłam na kontroli w Bydgoszczy.Jedna wiadomość dla mnie dobra.... a druga niestety ta zła.:(
Dobra: implanty są w SWOIM miejscu!!!....Stabilizator prawidłowo też "się zachowuje"!!!:)
Druga...chyba będzie następna operacja...okaże się po rezonansie (dopiero w lipcu)...Ten dysk ,którego nie zdążyli zrobić w trakcie operacji,która trwała 6 godzin!...
znowu "wżerra" się do rdzenia kręgowego..To słowa mojego operującego. A fachowiec świetny!! I jako człowiek również....

Pozdrawiam...
Wszystkim życzę dnia ... dni bez bólu!....
Wtajemniczona
23-06-2011, 20:36:11

Hej Halinko!

To Pirania jest sprawcą tego forum.
Pozdrawiam założycielkę...

Halinko mój pan-szyjka odbiera wynik kontrolnego rezonansu w poniedziałek a w środę chwila prawdy czyli kontrola u neurochirurga-napiszę.
Pozdrawiam i spij bez bólu /to nasze hasło/
wiesia
gość
24-06-2011, 10:56:53

PIRANIO Droga!!!!!......
Dzięki..dzieki jeszcze raz dzieki:)....!!!! za to,że "wpadłaś" na pomysł założenia tego forum...

Wielkie serdeczności,że Jesteś !

Przepraszam,że "przeoczyłam".....

Znowu cierpię...i to na lędzwiowy:( Ponoć "zaklinowały się " dwa dyski...Ból nie do ogarnięcia...!!!
Czy to już nie za dużo?.... Zadaje pytanie...tylko nie wiem komu...

Pozdrawiam bardzo serdecznie...Wszystkich!...

Wiesiu, dzieki,że zwróciłas uwagę...Ale starość nie radość...

Halina z mielopatią....
gość
24-06-2011, 11:32:40

Halinko!
Ty podobnie jak mój mąż.
Jak z szyją trochę lepiej to lędźwie dają popalić
Może dzisiejsza pogoda też ma wpływ na wasze samopoczucie,
Pozdrawiam hasłem -mniej bólu
Wiesia
Początkujący
24-06-2011, 12:36:14

Pisałem tutaj juz post,gdyz mam problem z kregosłupem piersiowym.
Mam pytanie do Ani która zna dobrego lekarza we Wrocławiu. Czy jest to naprawdę tak dobry specjalista,ze warto jechac tam z trojmiasta?
Byc moze ktos by mogł polecic z czystym sumieniem kogoś nieco bliżej...
gość
24-06-2011, 14:46:12

Krzyśku...
Mnie operował dr jacek Furtak z Bydgoszczy...z Woj.Szpitala Klinicznego.
.Z czystym sumieniem...powiem,że to chyba jeden z najlepszych neurochirurgów
.Uczeń profesora Marka Harata.
Spotkałam w szpitalu ludzi z całej Polski...z Gdańska również,którzy oddali swoje zdrowie w Jego ręce!....

Halina z mielopatią....

pozdrawiam...
gość
24-06-2011, 17:14:53

Krzyśku,
z pewnością jest wielu specjalistów i nie twierdzę, że ten "mój" nie ma konkurencji.
Wiem, że jest dobrym czlowiekiem i mimo wielu sukcesów woda sodowa mu do glowy nie uderzyła. Wiem, że podejmuje sie bardzo ryzykownych zabiegów, kiedy inni lekarze nie widzą szans. Znam dziewczynę, która by umarła, gdyby wychodzący do domu ten lekarz nie zainteresował się dlaczego rodzina tak płacze... Widziałam zdjęcia powypadkowe tej dziewczyny i widziałam ją jak wraca do sprawności. Widziałam kilku chłopców, którzy po skoku do wody mogli skończyć na wózkach i są sprawni... Wiele takich osób poznałam osobiście,
Wiem, jak potraktował i traktuje mnie, a skontaktowałam się z nim, gdy "wystawił" mnie inny lekarz. Zadzwoniłam, a był to dzień Wigilii i usłyszałam, że mam przyjść zaraz po Świetach nie do prywatnego gabinetu, a na oddział.
Nie wiem czy warto jechać, bo to rzeczywiście kawał drogi. Ale ja tego lekarza będę się trzymać, póki się da.
gość
24-06-2011, 18:13:54

Witaj Krzysztofie!
Ja jestem z Wrocławia i byłam tam operowana z bardzo dobrym skutkiem. Zaraz po zabiegu ustąpiły mi objawy korzeniowe. Miałam zabieg wykonany na 2 poziomach i stabilizacją kręgosłupa szyjnego. Jestem 3 miesiące po zabiegu i nie żałuję bo bardzo się męczyłam. Teraz czasem jak długo pochodzę to mam tylko taki ciężar w miejscu operowanym. Jest to wszystko bardzo świeże. Prowadzę bardzo oszczędny tryb życia i stosuję się do zaleceń neurochirurga.Pojawiły się u mnie inne problemy zdrowotne ale to jest inna para kaloszy
Pozdrawiam
gość
24-06-2011, 18:27:51

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: