Nat81 2021-02-05 22:31:01
Aha, neurochirurdzy tez nie moga zrozumiec dlaczego mam problem z chodzeniem, utykam, mam bol kolana i nie czuje palcow stopy do konca, a nie mam nic w ledzwiowym. Z tego tez powodu mi odmawiaja operacji, ze im sie to nie zgadza. Wnawiaja mi stwardnienie rozsiane. Z tym, ze moj problem i z reka i noga zaczal sie nagle, od przejscia pradu w prawej rece, jednoczesnie przestalam czuc palce w stopie. Nie wiem dlaczego moja sprawa jest nie do odgadniecia. SM nie mam. Jak lekarze widza taka sprawe to rozkladaja rece.
Ucisk korzeni na poziomie o którym piszesz naprawdę nie koreluje z objawami o których piszesz, więc teraz zupełnie nie dziwi mnie decyzja neurochirurgôw. Powtórzę jeszcze raz, że przyczyna z dużym prawdopodobieństwem leży gdzie indziej i trzeba jej poszukać. Pomysł, że nie chcą Cię zoperować, bo masz inne ubezpieczenie jest totalnie absurdalny. Leczymy obywateli innych państw UE i nikt nie robi z tego tytułu problemów. Młody wiek, rownież nie ma nic do rzeczy, gdyż jeżeli zmiany kwalifikują się do zabiegu to się go wykonuje. Ja miałam zabieg spoko przed 40- tką. Ze względu na wiek założono mi ruchome implanty.
Stąd Nati nie upieraj się przy swoich teoriach, bo bezpodstawne spełnianie takich życzeń pacjenta mogłoby być dla niego zgubne w skutkach. Jak pisała Hamer,trzeba komuś zaufać. Jeżeli nie jesteś neurochirurgiem, to nie próbuj uczyć ich zawodu.
Nie wykluczałabym też opcji, że to nasza psychika płata nam figle. Pacjenci potrafią mieć różne objawy somatyczne, bez przyczyn funkcjonalnych lub morfologicznych, włącznie z całkowitą niezdolnością do poruszania się. Nasz mózg jest „centrum koordynacji” wszystkich układów.