Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-02-2021, 14:11:10

Nat81 2021-02-05 22:31:01
Aha, neurochirurdzy tez nie moga zrozumiec dlaczego mam problem z chodzeniem, utykam, mam bol kolana i nie czuje palcow stopy do konca, a nie mam nic w ledzwiowym. Z tego tez powodu mi odmawiaja operacji, ze im sie to nie zgadza. Wnawiaja mi stwardnienie rozsiane. Z tym, ze moj problem i z reka i noga zaczal sie nagle, od przejscia pradu w prawej rece, jednoczesnie przestalam czuc palce w stopie. Nie wiem dlaczego moja sprawa jest nie do odgadniecia. SM nie mam. Jak lekarze widza taka sprawe to rozkladaja rece.
Czy wyniki badań sugerują SM lub schorzenia pokrewne?
Ucisk korzeni na poziomie o którym piszesz naprawdę nie koreluje z objawami o których piszesz, więc teraz zupełnie nie dziwi mnie decyzja neurochirurgôw. Powtórzę jeszcze raz, że przyczyna z dużym prawdopodobieństwem leży gdzie indziej i trzeba jej poszukać. Pomysł, że nie chcą Cię zoperować, bo masz inne ubezpieczenie jest totalnie absurdalny. Leczymy obywateli innych państw UE i nikt nie robi z tego tytułu problemów. Młody wiek, rownież nie ma nic do rzeczy, gdyż jeżeli zmiany kwalifikują się do zabiegu to się go wykonuje. Ja miałam zabieg spoko przed 40- tką. Ze względu na wiek założono mi ruchome implanty.
Stąd Nati nie upieraj się przy swoich teoriach, bo bezpodstawne spełnianie takich życzeń pacjenta mogłoby być dla niego zgubne w skutkach. Jak pisała Hamer,trzeba komuś zaufać. Jeżeli nie jesteś neurochirurgiem, to nie próbuj uczyć ich zawodu.
Nie wykluczałabym też opcji, że to nasza psychika płata nam figle. Pacjenci potrafią mieć różne objawy somatyczne, bez przyczyn funkcjonalnych lub morfologicznych, włącznie z całkowitą niezdolnością do poruszania się. Nasz mózg jest „centrum koordynacji” wszystkich układów.
Wtajemniczona
06-02-2021, 14:33:55

Mam wrażenie, że ten temat wraca jak bumerang ostatnio 🤭 w sensie Nati gadasz w kółko to samo i nie uznajesz niczego innego.
Tez jestem przed 40, też mam naciski na korzenie a jestem po operacji...ale już Ci to pisałam.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Początkująca
06-02-2021, 15:31:48

KasiaSwiebodzin 2021-02-06 15:33:55
Mam wrażenie, że ten temat wraca jak bumerang ostatnio 🤭 w sensie Nati gadasz w kółko to samo i nie uznajesz niczego innego.
Tez jestem przed 40, też mam naciski na korzenie a jestem po operacji...ale już Ci to pisałam.
Kasiu, to powiedz co mam uznac, to sie zastanowie.
Początkująca
06-02-2021, 15:34:12

Gość 2021-02-06 15:11:10
Nat81 2021-02-05 22:31:01
Aha, neurochirurdzy tez nie moga zrozumiec dlaczego mam problem z chodzeniem, utykam, mam bol kolana i nie czuje palcow stopy do konca, a nie mam nic w ledzwiowym. Z tego tez powodu mi odmawiaja operacji, ze im sie to nie zgadza. Wnawiaja mi stwardnienie rozsiane. Z tym, ze moj problem i z reka i noga zaczal sie nagle, od przejscia pradu w prawej rece, jednoczesnie przestalam czuc palce w stopie. Nie wiem dlaczego moja sprawa jest nie do odgadniecia. SM nie mam. Jak lekarze widza taka sprawe to rozkladaja rece.
Czy wyniki badań sugerują SM lub schorzenia pokrewne?
Ucisk korzeni na poziomie o którym piszesz naprawdę nie koreluje z objawami o których piszesz, więc teraz zupełnie nie dziwi mnie decyzja neurochirurgôw. Powtórzę jeszcze raz, że przyczyna z dużym prawdopodobieństwem leży gdzie indziej i trzeba jej poszukać. Pomysł, że nie chcą Cię zoperować, bo masz inne ubezpieczenie jest totalnie absurdalny. Leczymy obywateli innych państw UE i nikt nie robi z tego tytułu problemów. Młody wiek, rownież nie ma nic do rzeczy, gdyż jeżeli zmiany kwalifikują się do zabiegu to się go wykonuje. Ja miałam zabieg spoko przed 40- tką. Ze względu na wiek założono mi ruchome implanty.
Stąd Nati nie upieraj się przy swoich teoriach, bo bezpodstawne spełnianie takich życzeń pacjenta mogłoby być dla niego zgubne w skutkach. Jak pisała Hamer,trzeba komuś zaufać. Jeżeli nie jesteś neurochirurgiem, to nie próbuj uczyć ich zawodu.
Nie wykluczałabym też opcji, że to nasza psychika płata nam figle. Pacjenci potrafią mieć różne objawy somatyczne, bez przyczyn funkcjonalnych lub morfologicznych, włącznie z całkowitą niezdolnością do poruszania się. Nasz mózg jest „centrum koordynacji” wszystkich układów.
Gosciu, pisze tylko co mi mowili neurochirurdzy. Nie wymyslam tych powodow. Zakwestionowano moje ubezpieczenie tez.
Początkująca
06-02-2021, 15:56:28

Dobrze juz pasuje z forum, bo na razie cos czuje, ze musze widac poczekac jeszcze na te operacje. Trzymaj Cie sie!
Forumowicz
06-02-2021, 17:16:25

Nat81 2021-02-06 16:56:28
Dobrze juz pasuje z forum, bo na razie cos czuje, ze musze widac poczekac jeszcze na te operacje. Trzymaj Cie sie!
Nat81
Posłuchaj innych, posłuchaj forumowiczów, ... posłuchaj mnie.
Odpuść na jakiś czas myśl o operacji i o neurochirurgach. Uznaj, że wiedzą co mówią. Myślę, że na operację jeszcze nie czas (jeżeli w ogóle). Teraz skup się na psychice, już to pisałem, pisze o tym również "gość', stres, nerwy potrafią nieźle namieszać w organizmie. Wylecz nerwy a myśl o kręgosłupie, o operacji zejdzie na trzeci plan. Innego wyjścia, moim zdaniem, za bardzo nie widzę.
Powodzenia.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Wtajemniczona
06-02-2021, 20:24:46

Ostatnim „gościem” byłam ja. Musiało mnie wylogować 🥴
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Forumowiczka
06-02-2021, 21:44:34

Nat81, przy tak niespecyficznych objawach i braku wyraźnych wskazań do operacji, może warto zainteresować się diagnostyką boleriozy. Może robić spore spustoszenie w organizmie, podszywając się pod różne choroby. To taka sugestia weryfikująca.
Ponawiam propozycję terapii u dobrego, sprawdzonego osteopaty. Formy terapii, reakcje podczas nich mogą zaskakiwać, ale efekty mogą być spektakularne, zarówno dla ciała jak i psychiki.
W obu propozycjach wiąże się to z pewnymi kosztami, ale skoro cierpisz, a brak możliwości alternatywnych to nic nie tracisz, a wydana kasa może być zyskiem.
Nie wrzucam linków, bo moderacja z sobie tylko znanych powodów wycina, ale wygooglaj hasła osteopatia, terapia cranio sacralna.
Nat, medycyna niestety nie jest wszechwiedząca i wszechmocna. Są ograniczenia diagnostyczne i wiedzy lekarzy. Są stany, których nie da się w pełni zdiagnozować. Sama jestem tego przykładem. Moje stawy kolejno ulegają zniszczeniu. Przeszłam dokładną diagnostykę reuamatoligiczną i jedyny wniosek jaki padł- niespecyficzna choroba autoagresywna. Brak leczenia przyczynowego, pozostają kolejne operacje stawów.
Nat, spróbuj zmienić nastawienie do lekarzy, bo wygląda to tak, jakbyś do żadnego nie miała zaufania, i tak jakby wszyscy sprzysięgli się, żeby działać na Twoją szkodę. Możesz drążyć temat u kolejnych neuro, może pojawi się jakieś światło. Może jeszcze badania EMG/ENG po przedyskutowaniu z neuro.
Forumowiczka
06-02-2021, 22:02:18

A ja podpisuję się pod wszystkimi ostatnio napisanymi postami.
Nat81, pomyśl nad tym wszystkim o czym Ci piszemy. Skoro tyle osób mówi dokładnie to samo, może warto się nad tym zastanowić. Wszyscy chcemy dobrze dla Ciebie.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
07-02-2021, 21:11:43

Coś się tu tak cichutko zrobiło
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: