Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
08-02-2021, 08:23:59

Wszyscy odpoczywaja :) u mnie zima, sypie śnieg.
Zaraz kawka i na mate bo muszę odzyskać siły. Wolno u mnie idzie, ale powoli do przodu!
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Początkująca
08-02-2021, 08:31:45

Witajcie, mam termin operacji na 15 marca :D jestem z jednej strony szczęśliwa, że mój rdzeń będzie w końcu bezpieczny a z drugiej cholernie się boję......... trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie zdezerterowała :D
Wtajemniczona
08-02-2021, 08:44:11

Ula oczywiście, że będziemy trzymać kciuki! Dasz radę 👍
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowicz
08-02-2021, 09:55:53

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowiczka
08-02-2021, 10:55:46

UlaWawa 2021-02-08 09:31:45
Witajcie, mam termin operacji na 15 marca :D jestem z jednej strony szczęśliwa, że mój rdzeń będzie w końcu bezpieczny a z drugiej cholernie się boję......... trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie zdezerterowała :D
Znamy to uczucie :) trzymamy kciuki, pewnie, że dasz radę ☺️
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Forumowicz
08-02-2021, 11:07:56

UlaWawa 2021-02-08 09:31:45
... cholernie się boję.........
Prawidłowy objaw. Tak było, tak jest i tak będzie. Nic na to nie poradzisz.
Cierpliwości życzę.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
08-02-2021, 11:08:18

"Metoda Smitha-Robinsona"
Kawo, perełka językowa:)
Jedna publikacja i gotowa specjalizacja z neurochirurgii, ginekologii, ortopedii kończyn dolnych:) A, jeszcze anestezjolog ma fuchę jako holownik:)
Początkująca
08-02-2021, 12:38:05

dziękuję za dobre słowa! podpowiedzcie mi jeszcze jaka rehabilitacja przed operacją wskazana? Chodzę raz w tyg. na manualkę żeby rozluźnić mięśnie karku i ramion- są jak betony plus robię co 2 dzień sama w domu ćwiczenia od rehabilitanta- troszkę na ruchomość troszkę na wzmocnienie mięśni. Coś jeszcze polecacie?
Forumowiczka
08-02-2021, 14:58:02

Kawo opis genialny, ale nam tam,, pogmyrali,, Najważniejszy efekt, żadnych bóli, żadnych powikłań i o to chodzi. Ale opis mocny
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
08-02-2021, 15:11:02

UlaWawa głowa i uszy do góry Zobaczysz będzie wszystko dobrze a jakbyś chciała zdezerterować to przyjadę i nakopie Ci w cztery litery
Jeśli dasz radę ćwiczyć, to ćwicz. Szybciej dojdziesz do siebie po zabiegu. Nie będzie takich bóli mięśni.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: