Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
04-12-2019, 20:30:07

Myślicie że mogę wziąć hydroksyzynę ? W sensie czy ileś tam dni wcześniej nie można może brać takich leków na uspokojenie
Forumowicz
04-12-2019, 20:38:24

Bidusia81 2019-12-04 21:30:07
Myślicie że mogę wziąć hydroksyzynę ? W sensie czy ileś tam dni wcześniej nie można może brać takich leków na uspokojenie
Nie tylko możesz ale wręcz powinnaś. To chyba słaby lek. Ja brałem nawet dzień przed - lekarz taki mi zalecił i była to bardzo dobra rada. Przynajmniej w dniu operacji nie trząsłem się jak galareta.
Forumowiczka
04-12-2019, 20:47:18

kawo 2019-12-04 21:38:24
Nie tylko możesz ale wręcz powinnaś. To chyba słaby lek. Ja brałem nawet dzień przed - lekarz taki mi zalecił i była to bardzo dobra rada. Przynajmniej w dniu operacji nie trząsłem się jak galareta.
Dzięki !! W takim razie biorę natychmiast bo czuję się okropnie po prostu nie sądziłam, że tak mnie to weźmie nigdy w życiu się tak nie czułam - a przecież nie jest to moja pierwsza operacja i znieczulanie...
Forumowicz
04-12-2019, 20:54:25

Bidusia81 2019-12-04 21:47:18
Dzięki !! W takim razie biorę natychmiast bo czuję się okropnie po prostu nie sądziłam, że tak mnie to weźmie nigdy w życiu się tak nie czułam - a przecież nie jest to moja pierwsza operacja i znieczulanie...
Codziennie rano i na wieczór po 1 tabletce, w piątek rano również.
Trzymaj się zdrowo. Dasz radę.
Wtajemniczona
04-12-2019, 21:05:31

Bidusia81,
W tej sytuacji koniecznie weź tą hydroksyzinę. Błagam Cię myśl pozytywnie! Takie operacje wykonuje się mnóstwo codziennie, my przeżyliśmy to i Ty dasz radę! Głowa do góry, nie daj się zwariować! To tylko formalność, przecież wiesz. Tyle już przeżyłaś w swoim życiu, to i to przeżyjesz! Znasz lekarza, znasz opinie. Jesteś w dobrych rękach. Zaufaj i powtarzaj sobie w glowie: będzie dobrze!
Forumowiczka
04-12-2019, 21:17:31

AgaZielona 2019-12-04 22:05:31
Bidusia81,
W tej sytuacji koniecznie weź tą hydroksyzinę. Błagam Cię myśl pozytywnie! Takie operacje wykonuje się mnóstwo codziennie, my przeżyliśmy to i Ty dasz radę! Głowa do góry, nie daj się zwariować! To tylko formalność, przecież wiesz. Tyle już przeżyłaś w swoim życiu, to i to przeżyjesz! Znasz lekarza, znasz opinie. Jesteś w dobrych rękach. Zaufaj i powtarzaj sobie w glowie: będzie dobrze!
Staram się Aga tak myśleć...serio...tylko stresuję się dodatkowo tym uczuciem gniecenia/duszenia w gardle i w mostku plus jeszcze to beznadziejnie OB...mam nadzieję, że jutrzejsze będzie lepsze bo dopiero będzie jazda
Forumowiczka
04-12-2019, 21:19:29

Ciśnienie już 135/85 - mam nadzieję, że zaraz ten Atarax zacznie działać
Forumowiczka
04-12-2019, 21:22:34

kawo 2019-12-04 21:54:25
Bidusia81 2019-12-04 21:47:18
Codziennie rano i na wieczór po 1 tabletce, w piątek rano również.
Trzymaj się zdrowo. Dasz radę.
Tak...chyba tak zrobię bo inaczej mi serce chyba nie wytrzyma jak mówisz że można to będę brała regularnie - oby zadziałało Mam jeszcze servenon - ale tego jeszcze nigdy nie brałam, to chyba mocniejsze jest...no ale teraz to już nie będę eksperymentować
Wtajemniczona
04-12-2019, 21:46:38

Bidusia81,
Nie panikuj! Przecież ja też mialam ob i crp podwyższone i to o bardzo bardzo. I mnie zoperowali. Z takim ob i crp chodziłam od pół roku, a może dłużej, tylko pierwsze wyniki krwi to potwierdziły. Mam dużą kamicę nerkową, obie nerki i kamienie powyżej 1 cm. Do tego inne schorzenia. I dalam radę! Jestem tutaj i z Wami piszę.
Błagam Cię, nie nakrecaj się!
I nawet przy mojej kamicy bez cewnikowania się obeszło.
Jestem coraz bliżej stwierdzenia, że ta gula w gardle to nerwy. Wiem, że ciężko się wyciszyć w tej sytuacji, ale musisz myśleć bardziej optymistycznie, bo zwariujesz!
Wtajemniczona
04-12-2019, 21:55:49

Pomysl w ten sposób, że Ty jedziesz na operację przygotowana, masz zrobione badania, bierzesz dokumenty z przebiegiem innych chorób, będziesz rozmawiać z anestezjologiem, on dostosuje do Ciebie znieczulenie i inne leki. A ile ludzi jest operowanych z nienacka? Bo wypadek, brak świadomości, a trzeba operować i ratować życie.
Ty jesteś przygotowana i nic złego się nie zadzieje. Nawet nie będziesz wiedziała, kiedy zaśniesz. Obudzisz się i będziesz zdziwiona, że to już po.
Pamiętasz, po co jeździłas teraz do fizjo? Żeby tkanki przygotować i je rozluźnić. Więc nie stresuj się, bo szkoda pracy Twojej fizjoterapeutki! Sama zobacz, jak jesteś super przygotowana!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: