Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
29-09-2009, 04:39:44

zanzibar 2009-09-28 20:24:39 Spinko myślę że może Przemek przemyśli sprawę i przyśle Tobie bukiet kwiatów w ramach przeprosin

Januszu, sprawa, którą opisałam zdarzyła się w 2007 roku. Czy kwiaty w ramach przeprosin przysyła się po kilku latach ? Niestety wtedy jest już zdecydowanie za późno. Poza tym to nie w jego stylu. To tzw. twardziel, dla którego męska ambicja jest ważniejsza od powiedzenia odpowiednich słów w odpowiednim czasie. A jeszcze poza tym, a nawet ponad wszystko, w taki sposób traktuje kobiety. Jak zabawki, które poprawiają mu humor. Skakanie z kwiatka na kwiatek, nawet w kontaktach tylko towarzyskich, to jego specjalność.

Dlaczego o tym piszę?
Drogie Panie, to jest głównie nasze, DAMSKIE forum...
. Pamiętajmy o tym jacy są faceci...

Czyli spotykamy się o 10.30 ???
gość
29-09-2009, 05:16:36

Drogie Panie, to jest głównie nasze, DAMSKIE forum...
biggrin . Pamiętajmy o tym jacy są faceci...

Myślę że to jedne z ostatnich zdań na tym forum które napisałem nie będę paniom przeszkadzał po co szowinistyczni Faceci maja sie wypowiadać przepraszam że zajmowałem czas Pozdrawiam Wszystkie Panie życząc dużo zdrowia Janusz
gość
29-09-2009, 07:14:03

Janusz, nie rób mi tego, Ja Spinki nie upowazniałam do selekcjonowania uczestników forum. To jest przyjazne miejsce dla wszystkich, bez względu na płeć. Nie wiem jaka jest przyczyna konfliktu i co zrobił jakis Irek Spince, ale podejrzewam, że ten kubeł żółci na głowie Janusza jest absmakowy.
Spinko, wyluzuj i nie wyganiaj stąd kogoś, kto wnosi tyle usmiechu w nasze szyjkowe, boleściwe zycie. Świat nie kończy się na jakimś tam Irku i nie warto pielęgnować w sobie złości i urazy, bo to zatruwa nosiciela.
Miłego dnia Wam życzę. Jadę do Milicza na konsultację przed rehabilitacją.
Początkująca
29-09-2009, 07:14:25

Zosiu kochana o wszystkich Twoich radach bede pamietac na szczęście moja praca to nie jest siedzenie cały dzień przy biurku i dzięki bogu . Ja nic nie dzwigam od dnia operacji i musze sie przyznać jest mi z tym dobrze . Zosiu z tą starsza panią to troche przesadziłas w stosunku do siebie , wydaje mi sie ze jestem starsza od Ciebie .

Spineczko z kąd u Ciebie tyle złości na facetów , tak bardzo ktoś Ciebie skrzywdził , dawaj jego namiary damy mu nauczkę . Musimy tylko wiedziec za co aby nie skrzywdzić niewinnie .

W ZUS-ie była może z 10 minut , zkserowałam całą moja dokunemtację medyczną pania zapytała sie jak sie czuje i powiedziała ze dziekuję zwolnienie jest zasadne i prosze zgłosic sie do pokoju o zwrot kosztów dojazdu.
Dobrze ze napisałą ze dalej mnie boli bo nie wiadomo co jeszcze bedzie jak wróce do pracy i czy bedzie to takie proste . Zapewniam was ze nie zamierzam robić z siebie bohatera nie dam rady wracam na zwolnienie .

Za oknem jesiennie ja wczoraj pochowałam swoje letnie rzeczy juz upałów nie bedzie a jakieś tam bluzeczki z krótkim rekawkiem mam.

Miłego dnia bez bólu . Gosieńka
gość
29-09-2009, 07:16:37

Ups! Irek z Przemkiem mi się z nerwów pomylił. Przeprpaszam Irka. A Przemka ni, kimkolwiek by nie był.
Wtajemniczona
29-09-2009, 07:45:09

Witam
Przez ten brak stałego dostępu do internetu, zawsze gdzieś jestem na końcu ze sprawami ,które tu się dzieją.....ale rzeczywistość jest okrutna, może w tym roku będzie szansa na pociągnięcie stałego łącza.
Widzę, że Spinka w bojowym nastoju.....myślę,że jak koleś taki jak pisałaś to szkoda naszych storn na forum na jego osobę,( jeżeli tak można o nim napisać).
A Januszowi to chyba dostało się za cały męski gatunek, który też nie można wkładać do jednej szuflady, same o tym wiemy,że jak w przypadku kobiet są ci na plus i ci na minus.
Gosiu uważaj na siebie w tej pracy, bo to się tak mówi, że wszystko wiem, a później człowiek się zapędza i zapomina, przypomina sobie dopiero jak coś...TRZAŚNIE..ale wówczas za późno.
Zosiu chyba obydwie będziemy rozpoznawalne po kołnierzykach......
Miłego dnia.....a zapomniałabym zaczęłam robić coś dla siebie na zwolnieniu.....od dziś zapisałam się na kurs j.angielskiego....wprawdzie dawno go nie używałam....czas będzie popracować nad sobą.ADA
gość
29-09-2009, 08:51:42

SPINKO!
faceci sa jacy sa...rozni, tak jak i kobiety.
To co nas unieszczesliwia w relacjach kobieta - facet to jest myslenie mityczne i najprzerozniejsze zakochania, ktore rzadko bywaja szczesliwe.

Nie istanije szczescie pomiedzy facetem a kobieta...jezeli ktos tego szuka to nie znajdzie.

A jesli nawet uwaza ze jest szczesliwy to zwykle dlatego, ze niewiele oczekuje i jest realista.ale wtedy nie ma to nic wspolnego z romantycznoscia i ksieciem na bialym koniu!

Ja w tych sprawach jestem szczesliwa tylko dlatego, ze przestalam sie ludzic i znalazlam swoje miejsce poza mysleniem mitycznym......czlowiek sam do siebie ledwo pasuje, a juz do drugiego...oj ciezka sprawa na dluzsza mete

Nie wiedzialam, ze Janusz jest taki delikatny hahaha, najpierw obrazil sie chyba na mnie, a teraz na Spinke

Początkująca
29-09-2009, 09:09:02

Droga Emilko,
O możliwości nagłego pogorszenia usłyszałam , teraz we wrześniu, od dwóch renomowanych lekarzy, więc coś w tym jest. Myślę, że nie zawsze trzeba „się postarać” żeby pogorszenie było nagłe, Często występujących objawów nie łączymy z chorobą kręgosłupa, szczególnie gdy nie towarzyszą im bóle.
Moje objawy pojawiły się prawdopodobnie półtora roku temu, ale ani ja ani moj neurolog nie wiązał ich z kręgosłupem.
Miałam od czasu do czasu krótkotrwałe (2, 3 minutowe) jakby podwójne widzenie. jeżeli zamknęłam lewe oko i patrzyłam tylko prawym to objawy znikały, pojawiały się przy tym słabe zawroty głowy, lekkie zaburzenie równowagi. Zrobiłam wiele badań
MR głowy - w porządku
echo serca - w porządku
USG oczodołów- w porządku
badania laryngologiczne - w porządku
badania okulistyczne - w porządku
USG tętnic szyjnych cytat:
tętnica kręgowa prawa- wąska, widoczna odcinkowo, ze wzrostem przepływu do 81 cm/sek- możliwe zwężenie/ucisk od zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa szyjnego?/
lewa- o śr. 3,1 mm, przepływ 44 cm/sek, dogłowowy.
Lekarz, który wykonał to badanie powiedział mi, że powinnam zrobić prześwietlenie kręgosłupa.

Z prześwietlenia (X 2008r.) wyszło, że jest:
mała nieprawidłowa kyfoza w dolnym odcinku szyjnym, zwężenie tarcz międzykręgowych C5-C6 i C6-C7 z osteofitami na przednich krawędziach trzonów. Zwapnienie w dolnym odcinku więzadła przedniego kr. szyjnego.

następnie w grudniu zrobiłam MR szyjnego
wypukliny włókniste krążków międzykręgowych C5/6/7, które modelują powierzchnię worka opony twardej. uogólnione zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze na krawędziach sąsiadujących trzonów. Osteofity tylnych krawędzi zmniejszają wymiar strzałkowy kanału kręgowego, osteofity tylno- bocznych krawędzi zmniejszają średnicę otworów międzykręgowych- na poziomie C5/6w znacznym stopniu zwężone są oba otwory międzykręgowe oraz znacznie zredukowana jest rezerwa przestrzenna kanału kręgowego. Rdzeń bez zmian ogniskowych.

Brałam przez dwa miesiące HISTIMERC.

Na zwolnieniu od neurologa byłam od X 2008r., bałam się wychodzić sama na dwór, przechodzić przez jezdnię, wpadłam w depresję i w wylądowałam u psychiatry, złożyłam wymówienie w pracy (miałam pracę wyczerpującą psychicznie i fizycznie, od lutego do września 2008 pracowałam praktycznie po 12-14 godzin dziennie, często na sobotę i niedzielę zabierałam pracę do domu).
Od stycznia zaczęłam uczęszczać na terapię grupową (cykl ośmiotygodniowy - pięć dni w tygodniu od 8,30 do 15,00) oraz zaczęłam przyjmować antydepresanty - rexetin, depakine chrono 300 . Strasznie przytyłam.
W marcu podjęłam nową pracę. Zawroty i kłopoty z widzeniem pojawiały się w okresie III- IX 2009r. już tylko kilka razy i to tylko przy zbyt długiej pracy przy komputerze i jednoczesnym patrzeniu na boki np. gdy monitor nie stał na wprost twarzy.
Teraz jedynym objawem neurologicznym jest drętwota lewego palca wskazującego i środkowego oraz mrowienie po lewej stronie karku.
Znowu zaczynam zauważać u siebie objawy depresji.
Emilko z jakiego powodu robiłaś MR, musiałaś mieć jakieś objawy.

Podaję mój adres e-mail 1431wima@gmail.com

Januszku,
masz rację, że w życiu nic nie dzieje się przypadkiem. Często myślę, że ten ktoś na górze wie co jest dla nas najlepsze i że wszystko co nas spotyka musi mieć jakiś cel.
Zastanawiałam się co pozytywnego może wyniknąć z mojego stanu, i jedyne co przychodzi mi na myśl, to to, że znowu utwierdziłam się w przekonaniu, ze nic na tym świecie nie jest ważniejsze od zdrowia i rodziny. Najbezpieczniej czuję się w obecności męża.
Myślę, że lekarz zauważył mój strach przed operacją i m.in. z tego powodu starał się uzmysłowić mi, że jest ona nieodwołalna i że pogorszenie może przyjść nagle i jego skutkiem może być porażenie.

Zosiu,
będę oczekiwać na operację na Szaserów.
Tamaro,
uważam, że istnieje szczęście pomiędzy mężczyzną, a kobietą. Tylko należy znaleźć tego odpowiedniego. Jeżeli ktoś szuka wytrwale to znajdzie. Nie mozna się poddawać. Osia.
Pozdrawiam Osia
gość
29-09-2009, 10:18:11

no nie, ja nie mam zamiaru calego zycia marnowac na szukaniu zludzen i mitow hahaha1.

przynajmniej ten jeden probelm , dosc chyba istotny darowalam i wbrew pozorom to wlasnie dalo mi poczucie luzu wewnetrznego, wolnosci i nazwijmy to szczescia wlasnie.

jak widze ludzi, szamocych sie w zludzeniach to wole juz swoj wlasny, spokojny swiat...minus dyskopatia oczywiscie ZEBY TO!
Początkująca
29-09-2009, 10:32:35

no nie, ja nie mam zamiaru calego zycia marnowac na szukaniu zludzen i mitow hahaha1.

przynajmniej ten jeden probelm , dosc chyba istotny darowalam i wbrew pozorom to wlasnie dalo mi poczucie luzu wewnetrznego, wolnosci i nazwijmy to szczescia wlasnie.

jak widze ludzi, szamocych sie w zludzeniach to wole juz swoj wlasny, spokojny swiat...minus dyskopatia oczywiscie ZEBY TO!

Tamaro, ja nie miałam na myśli tego, że szukanie drugiej połówki ma być sensem życia, to ma wyjśc przy okazji. Nie ma nic na siłę. Po prostu trzeba mieć oczy szeroko otwarte i nikogo nie skreślać bez lepszego poznania. Pierwszy rzut oka bywa często mylący. Panowie tak ja my kobiety na początku są pełni rezerwy, ponieważ też obawiają się rozczarowania. Nie ma ideałów. Aby związek był udany muszą o to dbać obie strony. Osia.
Pozdrawiam Osia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: