Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-11-2014, 22:17:23

Na niedzielne spotkanie się wybieram. Znajomi znajomych brzmi fajnie. A spotykamy się w Złotych? Na parterze przy długich schodach ruchomych?
Początkująca
28-11-2014, 22:20:34

Nie ma to jak równolegle pisać o tym samym!
Początkująca
29-11-2014, 00:49:57

Super macie pomysł z tym spotkaniem. Też bym chciała Ale dla mnie to jednak za szybko po operacji (bo do Warszawy to mam trochę daleko)
Udanej zabawy
Marta
Początkująca
29-11-2014, 18:41:22

Maarti - przyjedziesz na następne.
Warszawianki - to gdzie zbiórka?
Wtajemniczona
29-11-2014, 21:13:40

Najbardziej pasuje mi na miejscu, bo przy Złotych Tarasach będę miała problem z parkowaniem. Ewentualnie mogę podjechać po chętnych o 14.00 pod Zlote Tarasy od strony ul.Emilii Plater.
Stolik już zarezerwowałam - Znajomi Znajomych Wilcza 58A.
pozdrawiam
Basia
Początkująca
29-11-2014, 21:34:12

Basiu, napisałam na priv, dostałaś?
Wtajemniczona
29-11-2014, 21:40:20

odpisałam
może dołączy do nas jeszcze ktos dotad niezdecydowany?
adres jw. godzina 14.00
B
Początkująca
02-12-2014, 09:22:11

Początkująca
02-12-2014, 09:26:02

Witam, napisałam ogromnie długi post i mi zeżarło, nie wiem czemu. A był to mój pierwszy, poczekam na męza jak wróci z pracy może cos poradzi. Jak udało sie spotkanie?Nic nie piszecie, a ja śledzę wszystkie.
Forumowicz
02-12-2014, 10:32:10

buraczek 2014-11-28 15:47:12
Raf - tak rzadko się już tu pojawiasz, ze o mało cię nie przegapiłam :)
Gorące pozdrowienia od "starej" szyjki.
A do nowych świezynek PO, które martwią sie jakimiś dolegliwościami - nie wiem dlaczego coś mrowi czy wywołuje jakieś inne odczucia ale na moim przykładzie mogę powiedzieć, ze bardzo duży wpływ na takie symptomy ma niestety pogoda - przynajmniej u mnie - i to nie jest jakieś pogorszenie stanu zdrowia, tylko po prostu czujemy zmiany wokoło nas, których zdrowi ludzie nie wyczuwają (niektórzy chorzy też nie wyczuwają).
Ja ostatnio przez chyba ponad 2 miesiące czułam się fantastycznie - oczywiście, ze się nie przeciążałam, ale żyłam raczej normalnie bez szaleństw i jeżeli coś mnie gdzieś "piknęło" to na tyle sporadycznie, ze o tym zapominałam.
W środę musiałam pojechać w góry na szkolenie. Zmiana klimatu plus akurat przychodzące ochłodzenie podziałały tak, ze praktycznie mogłabym powiedzieć, ze miałam rwę. To nie był pierwszy taki przypadek, więc już nie panikowałam z tego powodu, tylko upewniłam się czy moje znajome szyjki meteopatki tez wyczuwają idący front. Jak potwierdziły, ze tak, to tylko czekałam az sie to uspokoi. Minęło gdzieś po 10 godzinach dosłownie jak ręką odjął.
I teraz znów nic mnie nie boli, nawet wczoraj pierwszy raz w życiu grałam w kręgle, a tam przecież rzuca sie kulą i to ciężką - i wszystko jest ok
Tak więc w przypadku osób operowanych, zanim zaczniecie się martwić trzeba poczekać, żeby upewnić sie, czy to zmiana pogody nie wywołała jakiś nowych dziwnych objawów, bo one po prostu mogą sie pojawiac (nawet 2 dni przed dużą zmianą temperatury) i potem same sobie znikają.
Oczywiście to nie jest reguła - nie wszystkie szyjki to czują.
O - np. Raf - możesz napisać, ze ty nie czujesz :) - bo kiedyś się o to droczyliśmy na forum :)
pozdrowienia - Asia
nie wiem o co chodzi ale zgadzam się z Tobą / Wami nie bać i się i lać do pełna :) no i pić do dna :) wtedy mięśnie się rozluźniają :)
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: