Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-11-2014, 12:56:47

Do Rupafin- tak, lekarz opisujący mój teraźniejszy rezonans miał poprzednią płytę i opis i miał wgląd. Urazu nie miałam, więc coś robię nie tak, że to tak postępuje
Pozdrawiam
Forumowiczka
28-11-2014, 14:47:12

Raf - tak rzadko się już tu pojawiasz, ze o mało cię nie przegapiłam :)
Gorące pozdrowienia od "starej" szyjki.
A do nowych świezynek PO, które martwią sie jakimiś dolegliwościami - nie wiem dlaczego coś mrowi czy wywołuje jakieś inne odczucia ale na moim przykładzie mogę powiedzieć, ze bardzo duży wpływ na takie symptomy ma niestety pogoda - przynajmniej u mnie - i to nie jest jakieś pogorszenie stanu zdrowia, tylko po prostu czujemy zmiany wokoło nas, których zdrowi ludzie nie wyczuwają (niektórzy chorzy też nie wyczuwają).
Ja ostatnio przez chyba ponad 2 miesiące czułam się fantastycznie - oczywiście, ze się nie przeciążałam, ale żyłam raczej normalnie bez szaleństw i jeżeli coś mnie gdzieś "piknęło" to na tyle sporadycznie, ze o tym zapominałam.
W środę musiałam pojechać w góry na szkolenie. Zmiana klimatu plus akurat przychodzące ochłodzenie podziałały tak, ze praktycznie mogłabym powiedzieć, ze miałam rwę. To nie był pierwszy taki przypadek, więc już nie panikowałam z tego powodu, tylko upewniłam się czy moje znajome szyjki meteopatki tez wyczuwają idący front. Jak potwierdziły, ze tak, to tylko czekałam az sie to uspokoi. Minęło gdzieś po 10 godzinach dosłownie jak ręką odjął.
I teraz znów nic mnie nie boli, nawet wczoraj pierwszy raz w życiu grałam w kręgle, a tam przecież rzuca sie kulą i to ciężką - i wszystko jest ok
Tak więc w przypadku osób operowanych, zanim zaczniecie się martwić trzeba poczekać, żeby upewnić sie, czy to zmiana pogody nie wywołała jakiś nowych dziwnych objawów, bo one po prostu mogą sie pojawiac (nawet 2 dni przed dużą zmianą temperatury) i potem same sobie znikają.
Oczywiście to nie jest reguła - nie wszystkie szyjki to czują.
O - np. Raf - możesz napisać, ze ty nie czujesz :) - bo kiedyś się o to droczyliśmy na forum :)
pozdrowienia - Asia
gość
28-11-2014, 16:07:13

Asiu jak mi ostatnio fizjo powiedział, że pogoda ma wpływ na nasze samopoczucie i może powodować objawy to mnie zatkało...Powiem szczerze słabo w to wierzyłam, no i jeszcze żeby w tym wieku (przed 40 ;) ) Mówi, że niedźwiedzie nie bez przyczyny idą spać na zimę Mi np. wróciła przeczulica skóry już około 2 m-ce temu, *** i irytująca....Bóle całego kręgosłupa, mimo terapii, ćwiczeń, odpoczynku...
Fizjo ostatnio gdy mu opowiadałam jak chciałam uratować kogoś przed niepotrzebnymi badaniami wizytą u fizjoterapeuty i wybrał jednak drogi rezonans, na którym niewiele wyszło, mówi tak: ludzie mądrzy to ci, którzy uczą się na błędach swoich, ci którzy uczą się na błędach innych to geniusze, a idioci to ci, którzy nie uczą się na żadnych błędach. Nie żeby to było o moich znajomych, ale sentencja dość dobra...Zatem uczmy się tu :)
gość
28-11-2014, 16:09:12

*** to u p i e r d l i w a, ale przyzwoite te systemy zabezpieczeń
Wtajemniczona
28-11-2014, 16:24:04

Hej Szyjki!
Piszę i pytam,czy spotkanie warszawskie się odbędzie?
Czy ktoś zawita do tarasów w niedzielę o 14???
Piszcie ludziki
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
28-11-2014, 16:25:32

Witam po dłuższej przerwie . Byłam w sanatorium w Świeradowie Zdr. Było super . Bardzo dużo odpoczęłam zarówno fizycznie jak i psychicznie. Regularne ćwiczenia naprawdę dużo pomagają. Nie zrobiłam operacji prawie dwa lata temu i jak na razie nie żałuje tego kroku. Myślę że póki się da trzeba próbować rehabilitacją. Były osoby PO ale czuły się różnie. Na pewno jest to sprawa indywidualna, ale po operacji nie ma odwołania i nie cofnie się tej decyzji. Ja czuje się dobrze . Uważam, nie przemęczam się, co ma swoje plusy. Im wcześniejsza dobra rehabilitacja tym lepsze wyniki i oddalenie operacji wyniki. Pozdrawiam tych po i tych przed. Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis Operacje przekładam już od ponad 2 lat "Łatwo podjąć decyzje , trudniej później z nią żyć"
Wtajemniczona
28-11-2014, 16:26:14

Maq 2014-11-24 19:50:30
W sprawie spotkania szyjkowego w niedzielę.
Padła propozycja Złotych Tarasów - a może jakieś spokojniejsze miejsce. Pora obiadowa to może jakaś pizzeria etc?
Proponuję miejsce Znajomi znajomych przy ul.Wilczej 58a (ze Złotych Tarasów 15 minut spacerem ulicą E.Plater) lub możemy też wybrac sie do jednej z przyteatralnych kawiarni w PKiN (Dramatyczny - Cafe Kulturalna lub Studio - barStudio) .
niedziela 30.11, godzina 14.00
Lista osób chętnych na spotkanie w Warszawie (ciagle sa wolne miejsca ;)):
1. Basia
2. Ania
3. Spinka
4. Zosia
5. Maq
6.
7.
8.
9.
......
pozdrawiam
B
Wtajemniczona
28-11-2014, 16:28:01

dyskobolka 2014-11-28 17:24:04
Hej Szyjki!
Piszę i pytam,czy spotkanie warszawskie się odbędzie?
Czy ktoś zawita do tarasów w niedzielę o 14???
Piszcie ludziki
pisałysmy równoczesnie :), ja zawitam
B
Forumowiczka
28-11-2014, 19:57:25

pawik 2014-11-28 17:07:13
ludzie mądrzy to ci, którzy uczą się na błędach swoich, ci którzy uczą się na błędach innych to geniusze, a idioci to ci, którzy nie uczą się na żadnych błędach. :)
Bogusiu ale to jest bombowe :)
extra!
Pozdrawiam cie serdecznie, od kilku godzin już znów ze śląska
Asia
Wtajemniczona
28-11-2014, 22:15:21

Basiu, Szyjki
Trzeba będzie wyznaczyć miejsce zbiórki, czy może to być
przed " wejściem do Empiku" na parterze Złotych Tarasów o 14???
I dalej grzecznie pójdziemy za Tobą..........
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama:
Reklama:
Reklama: