Tomwro - tak trzymać :).
Kobiałka, oczywiście, ze nie masz powodów do zadowolenia. Szczególnie, że Ciebie boli i nie jest znana przyczyna. Próbujemy z Hinduska Tobie pokazać, że można spróbować najpierw rehabilitacji.
A tak namarginesie to nie spotkałam się z metoda diagnozowania dyskopatii za pomocą ucisku kręgów, ale oczywiście nie jestem lekarzem.
Na pewno nie było pomyłki w opisie - ja mam tak samo. Ucisk korzenia po lewej stronie, a bolał mnie prawy bark. Oznacza to, że trzeba szukać innej przyczyny. Jesteś prawo- czy leworęczna? Ja jestem praworęczna i fizjo tłumaczy to większym przeciążeniem prawej ręki, co przy nieprawidłowej pracy łopatki powoduje powiększające się dolegliwości. U mnie widać już zmiany w USG barku.
Chodzi o to, ze zoperujesz sobie szyjkę, a ręka na pewno nie przestanie boleć i będziesz zawiedziona. Niezależnie od decyzji co do operacji, trzeba szukać przyczyn i leczyć rękę. To się uda najprędzej z dobrym fizjoterapeuta, ani neurochirurg, ani neurolog tym się nie zajmują. Ewentualnie ortopeda, ale i tak na koniec będziesz pracowała z fizjo.
Pozdrawiam serdecznie
Basia