Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-03-2009, 13:21:00

Karolino, radzę ostrożność! To co mówią lekarze i jak często straszą pacjentów to można chyba niejeden horror nakręcić!!! Ja też nasłuchałam się o wyjątkowości swojego przypadku, o tym że czeka mnie wózek inwalidzki jak nie poddam się operacji lub będę z nią zwlekać. Do neurochirurga trafiłam pierwszy raz w listopadzie operowana miałam być na początku marca(ponoć tryb przyspieszony ze względu właśnie na wyjątkowość zmian). Co mięsiąc "doktor" kazał mi przychodzić a to przychodzenie(wizyta prywatna) kosztowało 100zł za każdym razem> Właściwie to tylko wchodziłam, płaciłam i wychodziłam . W lutym na wizycie dowiedziałam się, że mój przypadek nie jest już tak wyjątkowy i mam czekać jeszcze 2-3miesiące ale oczywiście mam co miesiąc przychodzić nadal na wizytę. W końcu "doktor" zapisał mnie na wrzesnia i kazał pokazywać się na prywatnych wizytach.Więc licząc po chłopsku będzie mnie to kosztowało: pierwsza wizyta w listopadzie 150zł plus 900zł( za XII, I, II, III,IV,V,VI,VII,VIII). Myślę,że we wrześniu "doktor" będzie wreszcie zadowolony i mnie zoperuje! Kochani uważajcie na takich "doktorów Elefantów". Pozdrawiam.Kokobis
gość
04-03-2009, 15:22:00

Dziekuję za odpowiedź. Ja niestety musze zrobic operacje gdyz mam ucisk na rdzeń kregowy i powoduje on nieoczekiwane skurcze i słabniecie ręki co przy małym dziecku jest dosc niebezpieczne.Jednak nie ukrywam że strasznie boje sie zabiegu i co po nim zastane.....
gość
04-03-2009, 15:24:00

Dziekuję za odpowiedź. Ja niestety musze zrobic operacje gdyz mam ucisk na rdzeń kregowy i powoduje on nieoczekiwane skurcze i słabniecie ręki co przy małym dziecku jest dosc niebezpieczne.Jednak nie ukrywam że strasznie boje sie zabiegu i co po nim zastane.....
Wierze jednak że się wszystko uda. pozdrawiam Karolina
P.s a nie próbowałaś może skonsultowac sie jeszcze z innymi lekarzami?
gość
04-03-2009, 20:11:00

Z racji na mój zły stan zdrowia (mam też ucisk na rdzeń na dwóch poziomach) oczywiście zdecydowałam się na konsultację u innego neurochirurga. Jadę w poniedziałek 9 marca. Ale teraz będę "dmuchać na zimne" i postaram nie wpędzić w podobną sytuację szczególnie, że stan mojego zdrowia od trzech miesięcy pogorszył się. Próbowałam kolejnej rehabilitacji( u bardzo dobrego rehabilitanta) ale na niewiele się zdała. Poprawa była chwilowa a teraz wydaje mi się,że problem się pogłębił. Prawda jest taka, że jedynym sensownym i dającym dobre widoki na dłuższy czas rozwiązaniem jest operacja. Potwierdza to dużo osób które to doświadczenie mają za sobą. Sama przechodzę obecnie "stany" przeróżne od takiego, że na operację poszłabym "prosto z ulicy" do takich w których wykluczam to wyjście z różnych powodów. Decyzja nie jest łatwa, ale w naszym przypadku jedyna- poddać się operacji zanim dojdzie do większych uszczerbków na zdrowiu. Bądż jednak wyczulona na postępowanie lekarzy, nie daj się naciągać i zwodzić.Pozdrawiam. Kokobis
gość
05-03-2009, 18:24:00

Kokobis wysłałam maila. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Pozdrawiam Wszystkich. Bożena
Bożena
gość
06-03-2009, 13:03:00

Witam
mam na imię Marek i mam 35 lat ,od ok miesiąca czuję mrowienie i drętwienie 2 palca prawej ręki przechodzące aż do łokcia .
Po wizycie u lekarza dostałem skierowanie na RTG i oto wynik:

Wyprostne ustawienie odcinka szyjnego kręgosłupa.
Przewężenie przestrzeni międzytrzonowej od C4 do C7 sugerujące dyskopatię krążka m/k.
Zmiany zwyrodnieniowe stawów uncowertebralnych w dolnym odcinku.
Zwyrodnieniowa osteofitoza krawędzi przednich i tylnych trzonów kręgów na poziomie dyskopatii.

Nie mam pojęcia co to oznacza
Byłem ponownie u lekarza rodzinnego i tym razem mam skierowanie na rezonans magnetyczny (termin na początek lipca !! u mnie w Legnicy - szukam dalej we wrocławiu) , skierowanie do neurologa a także skierowanie na terapię (MG, inter.. ?, masaż wirowy)

nie wiem co o tym myśleć ,nie brałem zwolnienia ,a pracuję fizycznie i czasem trzeba się nadźwigać

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Marek
gg1864410

gość
06-03-2009, 13:39:00

MAREK
we Wrocławiu na Grabiszyńskiej w Euromedicare terminy sa z NFZ na kwiecień. Na Borowskiej czerwiec. Inne placówki nie wiem.

SŁAWEK,

pozwoliłam sobie wysłac maila na priv.
Pozdrawiam
Emila
gość
06-03-2009, 14:59:00

Dzięki Sławku , faktycznie tam najszybciej zrobię to badanie (podzwoniłem po kilku miejscach i w większości to maj ,czerwiec)
Początkujący
06-03-2009, 18:10:00

Do Marka
Objawy ktore opisujesz mogą świadczyc o ucisku nerwu lokciowego. Wynik RTG nie oznacza, ze wlaśnie zmiany w odcinku szyjnym są tego powodem. Najczesciej przycyzna leży w rowku nerwu lokciowego - w okolicy lokcia. Proponuję zrobic badanie EMG ( przewodnictwa) w nerwie lokciowym, to najlepszy sposob na ustalenie poziomu uszkodzenia nerwu lokciowego.
gość
06-03-2009, 18:38:00

Odnośnie ZUSu .Czy osoba ,która 1.03 pytała o rezygnację z sanatorium z prewencji rentowej wie już coś na ten temat?Czy rezygnując z sanat, mogą odebrac przyznaną rentę?Proszę o odp. IGA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: