Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
28-02-2009, 16:14:00

A ja jestem po bardzo krzepiącej wizycie u neurochirurga. Wizyta ta przekonała mnie na 100%, że nie jest konieczne robienie operacji na "szybko". Od listopada czekam na operację (szpital w Elblągu), termin był na początek marca(ponoć to tryb przyspieszony), okazało się, że obecnie nie operują z powodu braku implantów. Teraz mam termin na września i najprawdopodobniej nie zdecyduję się na operację wogóle. Nasłuchałam się jesienią od neurochirurga, że operacja jest niezbędna, że jak będę zwlekać to czeka mnie kalectwo itd. Myślę,że to przesada skoro okazało się,że jednak nie ma pośpiechu Zaczynam się przychylać do opini, że z operacją trzeba zwlekać ile się da. Mój stan zdrowia nie jest najlepszy, kręgosłup posypał się w całości i nietylko mam kłopot z odcinkiem szyjnym. Najprawdopodobniej powodem jest stwierdzona miopatia. Mam problemy z chodzeniem z powodu niedowładów mięśni, ale mam też mnóstwo wątpliwości co do słuszności operowania. A po dzisiejszej wizycie u neurochirurga utwierdziłam się tylko w moim przekonaniu. Może idę pod prąd??? Pozdrawiam. Kokobis
gość
28-02-2009, 22:18:00

CZYTAM WASZE KOMENTARZE I JESTEM PEŁNA PODZIWU DLA OSÓB ,KTORE JUZ SA PO OPERACJI,JA TEZ MAM JUZ WYZNACZONY TERMIN ,BARDZO SIE BOJE, MIMO IZ JESTEM Z GDANSKA WYBRALAM SZPITAL W BYDGOSZCZY ,JESTEM PO KONSULTACJI U DR GASINSKIEGO ,NIBY NIC INNEGO MI JUZ NIE POMOZE,ALE JESZCZE MAM CZAS I WLASNIE IDE NA RECHABILITACJE I CALY CZAS BIORE LEKI.W MOIM PRZYPADKU NIE JEST TAK ZLE ,JESZCZE CAŁY CZAS WYTRZYMUJE BOL.MAM TO SAMO SCHORZENIE CO WIEKSZOSC Z WAS,CZYLI PRZEPUKLINA I WSZYSTKO INNE KREGOSŁUPA SZYJNEGO.NIE CZEKAM NA CUD,ALE NARAZIE SIE TRZYMAM I MYSLE ,ZE NIE BEDZIE TAK ZLE.POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH I NIE UPADAJCIE NA DUCHU
gość
28-02-2009, 22:35:00

WŁAŚNIE ZORIENTOWALAM SIE,ZE PISZE ,JAKO GOSC.MOJ NICK TO KRECIKAM. MOJ KREGOSŁUP TO JEDEN PROBLEM,TERAZ MAM SKIEROWANIE NA MRI GŁOWY,WLASNIE BEDE SIE GDZIES WCISKAC I AM NADZIEJE,ZA TYM RAZEM NIC NIE WYJDZIE ZŁEGO.A CO DO TEGO, ZE BYDGOSZCZ ,TO ZNAM OSOBY,KTORE JUZ SA PO .I SWIETNIE SIE CZUJA,NAWET U NAS W GDANSKU MOWIA, ZE TO SWIETNI SPECJALISCI I SUPER SZPITAL.BYŁAM TAM NA PRYWATNEJ WIZYCIE, JAK CHCECIE JAKIES NAMIARY TO PISZCIE agadulko@wp.pl.
gość
01-03-2009, 16:47:00

Zosiu piszę do ciebie uważam że masz bardzo dużą wiedzę która nas wszystkich bardzo interesuje pisałam już raz o sprawie o którą prosiła mnie moja koleżanka . Dostała skierowanie na rehabilitację leczniczą w ramach prewencji rentowej ZUS i w żaden sposób nie może jechać czy grożą jej jakieś konsekfencje w razie odmowy ? bardzo proszę odpisz . Pozdrawiam
gość
01-03-2009, 18:28:00

Nie znam przepisów ZUS dotyczących konsekwencji ale prawdopodbnie mozę się to wiązać z zakwestionowaniem dalszego zasiłku chorobowego. wszka wysyłaja na prewencję po to by szybciutko uzdrowić delikwenta .
Jednak decydujacy głos ma specjalista prowadzący dotychczasowe leczenie . Jesli stan chorego nie pozwala na aktualną rehabiliatcję to orzecznik powinien to wziąć pod uwagę.Ja stałam przed taką możliwością Jesli taka jest przyczyna niemożności wyjazdu to jak od każdej decyzji tak chyba równiez od tej jest możliwość odwołania.
Znam osobę ,która musiła zrezygnować z prewencji na skutek aktualnie ostrej choroby -zaświadczenie od lekarza do ZUS .
Jesli przyczyna jest inna niz zdrowotna np. trudność dojazdu to nie wiem czy ZUS jest wyrozumiały .
Jednak nie są to pewne informacje .Najlepeij zadzwonić do ZUS z konkretnymi pytaniami .
gość
01-03-2009, 20:09:00

Bardzo dziekuję za wiadomość i faktycznie będzie musiała zadzwonić do ZUS-u tam ją powiedzą dokładnie ale chyba masz rację .
gość
02-03-2009, 07:56:00

witam, napiszcie króciutko na czym polega rekowalescencja po operacjio kręgosłupa szyjnego; jakie ćwiczenia się wykonuje - w jakiej pozycji? czy zaleca się leżenie w większym wymiarze?

dziekuję z góry, anielka
gość
02-03-2009, 14:36:00

Witam wszystkich na forum jestem tu nowy ale bardzo chętnie czytam wasze spostrzeżenia . Dzis odebrałem wyniki RTG już wam je opisuję ;Dyskopatia L 5 / S 1 .Osteofity na krawędziach trzonów kręgów lędżwiowych . Bardzo was proszę o przetłumaczenie tego wyniku bo nie bardzo wiem jak mam go ugryść . Pozdrawiam
Początkująca
02-03-2009, 15:36:00

witam mam 27 lat jestem po operacji kręgosłupa szyjnego . tzn .usunięcie dysków C4/5,C6/7 stabilizacja międzytrzonowa .implanty dysków są pół ruchome. operację miałam 19.02.09. ogólnie czuję się dobrze . chciałam zapytać ile czasu po takiej operacji dochodzi się do siebie wraz z rehabilitacją. [addsig]
Maria
gość
04-03-2009, 13:01:00

Witam Wszystkich. czytam juz to forum od dłuzszego czasu i teraz mam do Was pytanie.Wczoraj okazało sie że musze mieć operacje.Mam dwie przepukliny między kregami szyjnymi z uciskiem na rdzeń kregowy.Lekarz wogóle mnie wczoraj nastraszył że to dziwny i skompikowany przypadek .Powiedzcie jak to wszystko wygląda po boje sie żeby cos sie nie stało w trakcie operacji i zebym nie została kaleka mam małe dziecko. Bardzo prosze o radę. Pozdrawiam Karolina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: