Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
05-03-2010, 13:31:53

Maju, nie daj się neurologowi! Ja żebrałam pierwszy rezonans pół roku, biorąc jakieś różne prochy i kroplówki. Na dyskopatię nie ma lekarstwa, można tylko przytłumić ból.

Nie ma znaczenia wiek czy budowa ciała. Można wieki machać łopatą i nic a drugi raz zrobi nieodpowiedni ruch i klapa.

Może poradź się innego doktora a jeżeli masz możliwości finansowe o zrób MRI odpłatnie.Niestety nasze doktory są oszczędne w badaniach.

Ja zaś pragnę podziękować koleżankom- szyjkom za uświadomieni mi,że czas zainwestować w poduchę ortopedyczną. Kupiłam dzisiaj, zaraz na niej ległam i cudo! Gdzie ja miałam głowę, męczyć się prawie siedem lat z jakimiś jaśkami.
Będzie to moja najbliższa przyjaciółka a właściwie mojej szyjki.
Zacznę chyba bardziej korzystać z Waszych rad.

Pozdrawiam Vika
gość
05-03-2010, 16:48:16

Vika! nic nie wiem - jaką poduchę kupiłaś - czy to owoc naszego spotkania ?

Dziękuje bardzo za zorganizowanie spotkania gdyńskich i gościnnych szyjek , jesteście Wszystkie cudowne....

Ja dziś dostałam telefon z kliniki -operacja C5/C6 na 12 marca i 11 marca między 13-15 mam się stawić z pełną dokumentacją i tym najważniejszym zgodą na operacje od endokrynologa - którą mam !(niedoczynność tarczycy i Hashimoto)

Szyjki Kochane ! teraz się zaczynam denerwować - proszę trzymajcie kciuki.
Hania
gość
05-03-2010, 16:48:59

Vika! nic nie wiem - jaką poduchę kupiłaś - czy to owoc naszego spotkania ?

Dziękuje bardzo za zorganizowanie spotkania gdyńskich i gościnnych szyjek , jesteście Wszystkie cudowne....

Ja dziś dostałam telefon z kliniki -operacja C5/C6 na 12 marca i 11 marca między 13-15 mam się stawić z pełną dokumentacją i tym najważniejszym zgodą na operacje od endokrynologa - którą mam !(niedoczynność tarczycy i Hashimoto)

Szyjki Kochane ! teraz się zaczynam denerwować - proszę trzymajcie kciuki.
Hania
gość
05-03-2010, 16:51:07

o nie cóż ja porobiłam! niby nie chciało polecieć i mówiło że kod nieprawidłowy , więc ja wklepywałam jak dur.....
i poszło tyle razy PRZEPRASZAM!

Buziaki Hania
gość
05-03-2010, 17:12:34

Haniu 13 stawiam się w odwiedziny! Szkoda, że nie będziemy razem i nie wypijemy wspólnie oddziałowej flaszki kroplówki!
Ale rezerwuj mi łózio i wygrzewaj materac!

Prawda,że pomorskie szyjki są fajne? zapraszamy na kolejne spotkanko ale jak dojdziemy do siebie po zabiegu. Zdjęcia prześlę jutro.

Trzymaj się dzielnie!-Vika
Początkująca
05-03-2010, 17:42:06

Viki, Haniu i Ewo
Bardzo się cieszę, że mogłam poznać Was w realu. Myślę, że nie jest to nasze ostatnie spotkanie

Haniu
Będę trzymała kciuki za Ciebie. Jesteś w dobrych rękach.

Viki
To fajnie, że poduszka Ci odpowiada. Ja bez niej czuję się jak bez przysłowiowej ręki.

Pozdrawiam serdecznie Dorota
Początkująca
05-03-2010, 18:19:29

Dziękuje Vika i Zofia za odpowiedź ,szczerze to nie miałam zbyt wielkiej nadziei że ktokolwiek mi odpowie:)

Chciała bym się was zapytać czy Wy też miewałyście przy wysiłku fizycznym zawroty głowy?i od czego one są zależne?Może ktoś wie jak ich unikać?
Obecnie po tygodniu chorobowego moje zawroty prawie znikły("prawie")Boje się że gdy wrócę do pracy wszystko zacznie się od nowa:(

Co do RMI to nie słyszałam o możliwości wykonania takiego badania w miejscowości w której mieszkam:(
najbliżej Kraków.

Jeszcze jedno pytanko, Kto mnie potraktuje poważniej Neurolog - prywatnie, czy Neurolog - w przychodni?(do którego jak każdy wie czekamy miesiącami)zaklepałam sobie termin w przychodni na 23 marca więc może wybiorę się tam o poradę.
Początkujący
05-03-2010, 20:26:21

Spine 2010-03-01 13:13:07 Andrzeju, zaniepokoiłeś mnie. Ja się zawsze bałam i boję rehabilitacji. Teraz jestem w trakcie. Powiedz, ile czasu po operacji poddałeś się rehabilitacji i na czym ona polegała? Po czymś konkretnie poczułeś pogorszenie?

Co do spotkania to ok, niech będzie 13 marca.
Godzina, jeśli o mnie chodzi, wczesno-popołudniowa .

wtam tak naprawde to rechabilitacje rozpoczołem 6 m-cy po operacji i odrazu bardzo intensywnie tzn około 6-7 zabiegów i fitness przez 24 dni i praktycznie po sanatorium wracałem samochodem 400km jedna reka tzn lewa prawa leżała na hamulcu recznym a teraz cóz po rozmowie z neurochirurgiem na podstawie rezonasu ewidentnie widac ze jest ucisk na poziomoe c5/c6 prawa strona reoperacja uzalezniona od wynikow EMG no cóz zobaczymy narazie pomaga Ketonal duo pozdrawiam Andrzej
gość
06-03-2010, 01:03:07

Vikuś,Dorotko,Haniu-bardzo dziękuję za miło spędzony czas.
Haneczko- głowa do góry, po operacji będzie juz tylko lepiej.Musisz tylko sie nie forsować.Odśwież sobie zalecenia po operacyjne Szyjek.
Trzymam kciuki za Twoją i męża operację.
Januszku oczywiście ucałowałam dziewczyny i od Ciebie,jak
sobie życzyłeś

Pozdrawiam wszystkie Szyjki, Ewa
gość
06-03-2010, 09:12:23

O tak Januszku! dostałyśmy miłe pozdrowionka od Ciebie za pośrednictwem Ewy!
Jakie to cudowne wiedzieć ,że ktoś daleko myśli o nas i jeszcze pozdrawia ........... To daje siłę do dalszej walki .....
Dziewczynki- dzięki za wszystko jestem podbudowana spotkaniem - oby więcej!

Vika ! po ilu dniach od operacji zdejmują u nas szwy , bo mąż ma mieć operacje w Poznaniu 22 marca i problem kto mnie zawiezie na zdjęcie szwów - a może dam radę sama!!!!????

Buziaczki dla Wszystkich Hania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: