Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-02-2010, 19:33:55

Rozumiem, że spotkanie zostało przesunięte na 13 marca. Jestem za 13 marca.
Pozdrawiam, Osia.
Pozdrawiam Osia
Forumowiczka
28-02-2010, 20:37:17

Ada ma chwilowe zakłócenie ,, na łączach'' i informacja o zmianie planów zawieruszyła się
Już jest doinformowania.
Miłe SZYJKI po uzyskaniu akceptacji co do daty i miejsca z nadzieją ,że pozostałe SZYJKI również będą na tak ustalamy termin spotkania na 13 marca .
Może do grona stałych Uczestniczek zechce dołączyć ktoś nowy -zapraszamy
Pozostaje do ustalenia godzina .Jestem otwarta na każdą prpozycję .
Pozdrawiam Zosia
Wtajemniczona
01-03-2010, 08:31:55

Dziękuję, Zosi za informację, coś narozrabiałam z komputerem i nie mam dostępu do poczty e-mail.
Oczywiście będę na spotkaniu 13.03. godzina każda mi pasuje.
ADA
Początkujący
01-03-2010, 11:47:59

witam serdecznie jestem po operacji C5/C6 wszczepiony implant miałem w szpilalu w Grudziadzu
jestem po rechabilitacji w sanatorium w Szczawnie po intensywnej rechabilitacji wróciły bóle . kontrolny rezonas wykazuje nadal ucisk na tym samym poziomie, teraz czekam na badanie EMG które ma potwierdzić koniecznosc reoperacji to pewnie bedzie czysto saperska robota dla neurochirurgów nie ukrywam ze mam obawy pozdrawiam Andy
Forumowiczka
01-03-2010, 12:13:07

Andrzeju, zaniepokoiłeś mnie. Ja się zawsze bałam i boję rehabilitacji. Teraz jestem w trakcie. Powiedz, ile czasu po operacji poddałeś się rehabilitacji i na czym ona polegała? Po czymś konkretnie poczułeś pogorszenie?

Co do spotkania to ok, niech będzie 13 marca.
Godzina, jeśli o mnie chodzi, wczesno-popołudniowa .
gość
01-03-2010, 18:17:58

Witajcie hej!!!
Ale mnie dzisiejszy dzień kosztował nerwów. Wizyta w ulubionej instytucji ZUS,pani orzecznik przyznała mi świadczenia rehabilitacyjne, na okres pięciu miesięcy.
Cytat: "Świadczenie rehabilitacyjne pozostaje w związku ze stanem narządu słuchu". Na prawdę nie wiem po co ja tam byłem badany przez 45 minut przez jakiegoś matoła, wyskoczyłem z całej odzież , slipki zostały chociaż w pewnym momencie miałem zamiar pokazać wszystko, może by uciekła ze strachu. Słuch a ruchu to dla nich pikuś. Najlepiej mierząc ciśnienie skomentowała- leków pan dzisiaj nie brał ( bo przy takim badaniu to zdrowy dostaje 500/250)
Mam powoli dosyć, w środę neurochirurg kołnierz pneumatyczny z pompką oraz ustalenie daty cięcia mojej pięknej szyjki. Ale walczę dalej:)
==================================

Pański stan zdrowia wymaga natychmiastowej operacji komunikuje choremu lekarz w szpitalu.
- Nigdy się na to nie zgodzę! Wolę umrzeć! odpowiada pacjent.
- Jedno drugiego nie wyklucza.
==================================

Ben kontakt do mnie - ir62@o2.pl

Miłej nocy

Idę na piwo
gość
01-03-2010, 19:32:25

PrincIV 2010-03-01 12:47:59 witam serdecznie jestem po operacji C5/C6 wszczepiony implant miałem w szpilalu w Grudziadzu
jestem po rechabilitacji w sanatorium w Szczawnie po intensywnej rechabilitacji wróciły bóle . kontrolny rezonas wykazuje nadal ucisk na tym samym poziomie, teraz czekam na badanie EMG które ma potwierdzić koniecznosc reoperacji to pewnie bedzie czysto saperska robota dla neurochirurgów nie ukrywam ze mam obawy pozdrawiam Andy

Witaj Andrzeju a kto Ciebie operował w Grudziądzu ? Właśnie tak kończy się zbyt szybko podjęta rehabilitacja wydaje mi się że tak jak Spinka mówi po jakim czasie od operacji poddany zostałeś rehabilitacji .

Witam po długiej nie obecności podpisuję listę i spadam Pozdrawiam wszystkie szyjki Janusz
gość
02-03-2010, 13:00:20

Witam, właśnie w czasie logowania się na forum dzwoniła do mnie klinika!! Mam termin zabiegu- 29 marca na same święta!!!
Jednak telefon rano zapraszjący na oddział był lepszy. Teraz przede mną najgorsze cztery tygodnie nerwów.

Jeśli chodzi o rehabilitację to pierwszą miałam dopiero po trzecim zabiegu w sanatorium poszpitalnym. Obchodzili się ze mną jak z jajkiem i po każdym "ała" lądowałam w gabinecie lekarza. Wróciłam rozruszana i wypoczęta i starczyło na długo. Nikt nie śmiał nic robić przy szyi.
Teraz nikt ze mną o rehabilitacji nie chce gadać a wrześniową wręcz wyżebrałam a rehabilitanci po przeczytaniu wypisu szpitalnego bali się mnie ruszać.

Pozdrawiam wszystkich Vika
gość
02-03-2010, 18:29:07

Witajcie...

Czytałem wiele postów dot. sportu i naszego problemu. Zawodowo zajmuję się też branżą ROWEROWĄ, SPORTOWĄ... jeśli ktoś ma jakiekolwik pytania od strony technicznej dot. rowerów i sportu w połączeniu z problemami kręgosłupa to CHETNIE POMOGĘ !
Proszę pisać na forum! Odpowiem i pomogę chętnie.

Wiosna jednak to złudna sprawa i u nas znowu bardzo zimno i to dało tez mi do myślenia że noszenie kołnierza do pracy pod fajnym szaliczkiem to pomysł....
Dziś byłem w nim pierwszy dzień. Bardzo źle się w nim czułem ale za to szyja mająca podparcie cały dzień mniej mnie boli. Konsultowałem to noszenie go z prowadzącym lekarzem i on nawet jest zdania aby w ciągu dnia być w sztywnym a spać w miękkim minimum tak do końca marca więc dziś był 1 dzień z 30:) Równa liczba - warto odliczać.
W domu nie pyta już nikt i nie ma z tym problemu więc pozostaje tylko "obawa" przed spotkaniem kogoś znajomego co w takim mieście jak Kraków to norma:)

Irek - !
Odezwałem się na prv @ - dziękuję.

PS. czy w krakowie / okolicah też sa jakieś spotkania?
poza tym 13.03.2010[url href=/galeria/benfrost/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][img hash=4b8d587d72e7e href=/galeria/benfrost/pokaz/4b8d587d72e7e]http://static2.medforum.pl/portals/user_photos/145875/4b8d587d72e7e_200x200_adaptive.jpg[/img]
Początkująca
02-03-2010, 18:52:30

Witam!

Drogie szyjki a gdzie odbywają się te Wasze spotkania ?

Chętnie bym Was poznała .
Dorek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: