Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
06-03-2010, 09:16:25

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie,przeczytałam wszystko i bardzo mi się tu podoba ja sama jestem skazana na operacje ale......18.02.2010r dostałam skierowanie na operację kr.szyjnego przepuklina c5c6c7od Adama Wejrocha pojechałam do szpitala na Szaserów ,trafiłam na docenta Koziarskiego i tu moje zaskoczenie ,moze nie datą bo rozumiem terminy ale zachowaniem doktora.Kompletnie nic zero zainteresowania zero słów tylko wpis do jego ksiegi 20 grudnia 2010rkochani czy ja za duzo oczekiwałam ?spytałam czy moge jechac do sanatorium bo termin mam na 20 marca 2010 na kolano i kręgosłup i co?burknął tylko "a skad ja mogę wiedzieć"niewiem co mysleć niewiem co robić chyba zrezygnuje ze szpitala na Szaserów.Pozdrawiam
Grazik L.
gość
06-03-2010, 09:33:51

oj. zamiast na forum medyczne to trafilem na forum towarzyskie
gość
06-03-2010, 09:51:32

Haniu szwy zdejmują po tygodniu ale może dadzą Tobie rozpuszczalne. Możesz je też zdjąć u najbliższego chirurga w przychodni.
Pa Vika
gość
06-03-2010, 10:28:58

grazyno . a co ma ci powiedziec, dla kazdego z nas nasze zdrowie i zycie to jest najwazniejsze i kazdy ma sto tysiecy pytan z tym zwiazanych . a dla kazdego chirurga to jest tylko praca chce ja wykonywac najbardziej efektywnie . zadalas glupie pytanie czy mozesz jechac w marcu do sanatorium . jasne ze mozesz co ma piernik do wiatraka .
gość
06-03-2010, 16:27:14

Zadałam to pytanie bo wiem jak wygląda rehabilitacja kolana po artroskopii więc chciałam się dowiedzieć na co mam uważać i czego nie robić żeby nie zaszkodzić "szyjce"może przy moich bólach powinnam chodzić już w kołnierzu? i wiele innych pytań.Myślałam że chociaż spojrzy na rezonans bo rezonans kr.lędzwiowego też jest do operacji.Czy to było głupie?Wydaje mi się że nie.
Forumowiczka
06-03-2010, 20:38:45

Grażyna, jeśli jesteś zdecydowana na operację, to trzymaj się Szaserów. Tam jest doświadczona kadra i odpowiednia opieka. Doktorem Koziarskim się nie przejmuj. Ten typ tak ma. A poza tym to szpital, oni tam nie poświęcają czasu na konsultacje lekarskie.
Jeśli wyjedziesz do sanatorium to zachowaj ostrożność w przypadku gimnastyki i masażu. Czasem przynoszą więcej szkody niż pożytku w przypadkach kwalifikujących sie do operacji.
PrincIV 2010-03-05 21:26:21 wtam tak naprawde to rechabilitacje rozpoczołem 6 m-cy po operacji i odrazu bardzo intensywnie tzn około 6-7 zabiegów i fitness przez 24 dni i praktycznie po sanatorium wracałem samochodem 400km jedna reka tzn lewa prawa leżała na hamulcu recznym a teraz cóz po rozmowie z neurochirurgiem na podstawie rezonasu ewidentnie widac ze jest ucisk na poziomoe c5/c6 prawa strona reoperacja uzalezniona od wynikow EMG no cóz zobaczymy narazie pomaga Ketonal duo pozdrawiam Andrzej

Andrzeju, 6 miesięcy po operacji to nie jest za szybko... czyli po raz kolejny dyskopatia pokazała swą podstępną twarz . Nie można o niej nawet na chwilę zapomnieć?! Cholera. No, chyba że na tym fitnessie bóg wie co wyczyniałes i doszło do urazu... bo poza tym to ja nie widzę Twojej "winy"...
Jak mi teraz rehabilitanci bark masują i rozciągają to, mimo że mineło już prawie 9 miesięcy od operacji, ciągle się boję, że coś mi sie stanie z szyją. Ten lęk już chyba będzie mi towarzyszył cały czas
Trzymajcie się wszyscy szykujący sie na operację, widzę, że trochę Was jest. Najważniejsze, to się nie dac panice, Vika na pewno wie, co mam na myśli...

A ja ide w ślady Renaty, 16 marca jade na wizytę kwalifikacyjną do Konstancina. Jesli będe miała farta i zakwalifikują mnie na pobyt na oddziale rehabilitacyjnym to przede mna i tak długie oczekiwanie, podobno około pół roku...

Dziewczyny, może wrzucicie zdjęcia z nadmorskiego spotkania na fotosik?

Pozdrawim wszystkich,
Spinka
Początkująca
06-03-2010, 21:20:40

Dzięki Spinka!troszkę przeraża mnie termin operacji,myślałam jeszcze o Bródnie i doktorze Rafale Górskim.Myślisz że to dobry pomysł?Może warto spróbować?
Grazik L.
Początkująca
06-03-2010, 21:30:22

Dobry Wieczór:)
Czy ktoś z was miał przyjemność stosować ćwiczenia izometryczne szyi?
jakie rezultaty??
gość
07-03-2010, 09:15:44

Witam jak któryś z gości napisał że myślał że to forum medyczne a trafił na spotkania towarzyskie .
Hej gościu ciesz sie że to nie kółko różańcowe bo za pokutę musiał byś odmówić 1000 zdrowasiek

Witamy Na zanzibarze szyjeczki z spotkania nadmorskiego Witamy Vikę Dorotę Hanie Ewę witamy wśród naszych cierpiących szyjek

Pozdrawiam Janusz
gość
07-03-2010, 12:19:55

Witam.
Januszu ja bym Gościowi dodał jeszcze pielgrzymkę z Przemyśla do Częstochowy, ale pokuta jest w twojej gestii.
Maju ja już stosowałem wszystkie techniki jeżeli chodzi o rehabilitację włącznie z manipulacjami na kręgosłupie szyjnym(lekarze stukali się w czoło) Wszystko jest wskazane lecz w rękach naprawdę dobrych fachowców.
Moje samopoczucie jest o wiele lepsze niż na samym początku ale to jest rehabilitacja non stop prawie półtora roku i bardzo dużo cierpienia. Mimo to mam termin na operację szyjki, lecz walczę dalej.
Podaję Tobie adresy gdzie w Krakowie można zrobić MRI:
SCANMED ul. Wrocławska 53
tel: 12 631-91-42
Szpital im. Narutowicza ul. Prądnicka 35-37
tel: 12 626-19-30
Centrum Medyczne Ujastek 3

Konsultacje mam prywatne u neurochirurga dr.Kołosińskiego , Kraków ul.Grzegórzecka 102/7
tel.501-710-276.
Pierwsza wizyta + 130zl, każda następna 100zl.
Ale podstawa wizyty jest wynik MRI. Dużo zdrowia.
-coś mi fiksuje klawiatura, sorki-

pozdro, Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: