Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
02-03-2010, 21:07:47

Spotkania szyjek odbywają się w różnych miejscach , za każdym razem w innym miejscu. Jeżeli chcesz się z nami spotkać skontaktuj się z naszym aniołem - Zosią tyme razem ona organizuje spotkanie.
Pozdrawiam
ADA
Forumowiczka
02-03-2010, 22:13:25

Dorotko , spotkanie 13 marca odbędzie się u mnie w domu .
Jeśli chcesz się z nami spotkać podaj proszę kontakt na priv-przekażę informacje .
Czy mam rozumiec ,że skoro tylko Spineczka określiła przybliżoną porę to pozostałe Koleżanki przyjmą zaproponowaną?
Jeśli tak to uznaję ,że wczesnopopołudniowa to już
12 05
Co Wy na to?
Ponieważ ja będę na miejscu przyjmuję wszystkie sugestie przyjazdowo-odjazdowe tak żeby nie było presji czasu
Pozdrawiam Zosia
gość
03-03-2010, 10:19:26

Witajcie.
Mam już termin na operację 02-11-2010, odległy ale dobrze więcej czasu na rehabilitację i dużo się może wydarzyć.
Kołnierz pneumatyczny na pompkę odbieram w przyszłym tygodniu.
Ben, w Krakowie zawsze można zorganizować jakieś spotkanie( na priv nie znalazłem wiadomości od Ciebie )

==================================

Spotyka się dwóch facetów:
- Skąd masz taki super rower?
- Wiesz, wczoraj spotkałem piękną kobietę jadącą tym rowerem, na mój widok zatrzymała się, rozebrała do naga i mówi:
"Bierz, co chcesz!", więc wziąłem rower.
- Mądry wybór, ubranie pewnie by nie pasowało...
==================================

Miłego dnia
Irek
Początkująca
03-03-2010, 10:37:09

Witam jestem młodą kobietą mam 22 lata mam pewien problem od miesiąca,miewam zawroty głowy przy jakimkolwiek wysiłku fizycznym ,do tego dochodzi częsty pulsujący bądź ciągły ból głowy , uczucie dyskomfortu z tyłu głowy i na karku,drętwienie i okropny ból prawej ręki puchnięcie palców u niej.Ostatnio zasłabłam w pracy,pojechałam na oddział ratunkowy gdzie zrobiono mi wszelakie badania:morfologia ,ob, cukier,ekg, zmierzono mi ciśnienie ,pani doktor nie stwierdziła nic niepokojącego żadnej anemii..ani cukrzycy.. dostałam glukozę w kroplówce i skierowanie do neurologa,u neurologa zostałam także ogólnie przebadana , wszystko wyszło ok dostałam skierowanie na rtg odcinka szyjnego kręgosłupa i receptę : DicloDuo 75mg , Bellergot 30xdraż(tabletki Bellergot działają na mnie osłabiająco,nie mogę po nich normalnie się poruszać,bałam się wyjść z domu,miałam słabą widoczność,ogólnie byłam osłabiona,przestałam je brać)

WYNIK BADANIA RADIOLOGICZNEGO:
(rtg odcinka szyjnego kręgosłupa)

Spłycona lordoza,dyskopatie C4-C7.

10-go idę z wynikiem na kolejną wizytę do pani neurolog,chciała bym wiedzieć wcześniej Co mi dolega??

CZY TA DYSKOPATIA C4-C7 JEST CZYMŚ POWAŻNYM??
gość
03-03-2010, 18:40:19

Maju, nie jestem lekarzem ale po trzech zabiegach a wyjściowo miałam dyskopatię taka jak Ty. u mnie na RTG nie była widoczna a dopiero rezonans dokładnie pokaże co gdzie uciska.

Nie jest to pocieszające ale wszyscy tu mamy lub mieliśmy dyskopatię. Na pewno głośno krzycz u neurologa o skierowanie na rezonans.

Ja brałam tez te leki i leżałam na blacie biurka jak pijana. Niestety nie wiele one dają. Mnie ratowały cieple okłady i doraźny, dwugodzinny romans z kołnierzem ortopedycznym- pięknie odpoczywały mięśnie.

Mnie znaczną ulgę dał dopiero zabieg- niestety nie jeden- ale myślę, że ten najbliższy czwarty będzie ostatni i już definitywnie załatwi sprawę.
Jakby co czekam na maila: vika45@wp.pl

Pozdrawiam i życzę cierpliwości w walce z doktorami Vika
Początkująca
03-03-2010, 21:37:51

Maju
Vika ma rację. Powinnaś mieć zrobiony rezonans kręgosłupa szyjnego. Wtedy będziesz wiedziała dokładnie gdzie jest ucisk i jak duży.

Zosiu
Dla mnie godzina 12.05 jest bardzo dobra. Jestem za.

Pozdrawiam serdecznie Dorota
Początkująca
04-03-2010, 10:17:45

Dziękuje wam za odpowiedź Vika i Dorota.

Wczoraj nie wytrzymałam i poszłam do neurologa przed terminem , tak się złożyło że nie miała zbyt wielu pacjentów i mnie przyjęła, :( po obejrzeniu opisu i zdjęć uśmiechnęła sie i powiedziała że to za wcześnie na takie rzeczy w moim wieku, dodając przy tym że mam bardzo drobną budowę ciała , drobne kosteczki , drobne kręgi, i to że mam ciężką fizyczną pracę która doprowadza do tego że te kręgi zbyt zbliżają się do siebie i to jest ta przyczyna całych moich dolegliwości:/ zmieniła mi lek Bellergot na Betaserc który chwilkę temu zażyłam,narazie nie czuje nic niepożądanego :) Czy to jest możliwe że przez moją drobną budowę kości aż tak cierpię,dlaczego neurolog nie przepisała mi żadnych leków na ten kręgosłup,żadnych dalszych badań następny termin mam na 10-tego Marca , czy mam szukać pomocy gdzie indziej??
Forumowiczka
04-03-2010, 19:59:55

Maja , jak widać młody wiek nie ma niic do rzeczy.
Oby następnbym etapem u Twojej pani doktor nie było przypisywanie dolegliowści nerwicy.
Bellergot i Betaserc na doelgliwości ze strony głowy.
A co pani doktor ma do powiedzenia odnośnie objawów dotyczących ręki ? Czy przyjęła za prawdopodobne ,że mogą to być objawy uciskowe zważywszy ,że w rtg. masz opisaną dyskopatię wielopoziomową .

http://www.przychodnia.pl/reumatyzm/index10.php3?s=&d=4&t=10&p1=0

Maja zapoznaj się z tabela objawów i diagnostyki w tym linku .

Nasze wypowiedzi nie są wyrocznią diagnostyczną ale jesteśmy wyczuleni na lekceważenie objawów . Wiele osób z naszego grona przeszło taką drogę i lepiej na początku wykluczyć niż trwać w błędnej diagnozie i braku odpowiedniego leczenia.
Jeśli u Ciebie zmiany nie są zbyt zaawansowane to być może dobra rehabiliatcja pozwoli jeszcze na długo spowolnić postęp choroby.
Jednak przy objawach neurologicznych dobrze byłoby zrobić pełną diagnostykę.
A dlaczego neurolog nie przepisała -pytanie do neurolog . Ale można przypuszczać ,że
-jak sama powiedziała jesteś za młoda
-wytyczyła sobie inny tok rozpoznawczy
-MRI jest drogim badaniem

Szyjki, nasze spotkanie jest już prawie dograne .
Poproszę jeszcze pozostałe Koleżanki o akceptację pory lub swoje propozycje w tej kwesti tak żeby dopiąć na ostatni guzik.
Ta 12 05 jako najwcześniejsza popołudniowa godzina odpowiada Dorotce i Spince .Malgosia -Osia ,Ada a jak dla Was.
Lista otwarta jeśli jest jeszcze ktoś chętny
gość
04-03-2010, 23:41:17

a co tam daja , na tym spotkaniu
Wtajemniczona
05-03-2010, 08:32:22

Godzina jak najbardziej mi odpowiada będę ................
ADA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: