Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-10-2012, 08:51:20

Witam, dzień dobry
Zosia rencistką - gratuluję, że trafiłaś na dobrą aurę w ZUS. Co do pracy - ja pracuję w takiej instytucji, w której orzeczenie o niepełnosprawności jak też całkowita niezdolność do pracy jest mile widziane. Tak więc Zosiu, jak staniesz na nogi a nuda zacznie doskwierać to wiesz, że mnie masz w tej Warszawie.
Irek szaleje - super, że jesteś na naszym forum, że właśnie taki jesteś.
Wielebny - może odstaw wszystkie medykamenty, zabierz wędusie i robaczki, woblerki, zanętę i idziemy na ryby. Ja przywiozę łemkowską, grill i karkówkę oraz kawał optymizmu. Posiedzimy, ponęcimy i może Twoje dolegliwości gdzieś wyślemy. A tak serio to bardzo Ci współczuję.
Byłam na grzybach, nogi mnie lekuchno bolą od chodzenia...na dużym lesie znalazłam kilka robaczywych podgrzybków. Stokrotka wczoraj narobiła mi zachęty, opowiedziała, jakie to piękne prawdziwki kupiła, wracając z Olsztyna. Więc wstałam rano i postanowiłam - idę na grzyby. Wychodząc z dużego lasu, luknęłam w bok i dostrzegłam takie brązowe punktu w trawie....doszłam i co? Grzyby! Prawdziwe grzyby się porobiło, żaby po drzewach chodzą a grzyby na łące rosną...ja już tego nie ogarniam bez śliwowicy. Idę zrobić porządek z grzybami. Tak więc na moim wigilijnym stole, będę pierogi z grzybami. Smacznego i dobrego dnia dla Was.
Bogna
gość
06-10-2012, 09:02:29

Mam pytanie - czy ktoś z Was wie co się dzieje u Halinki? dawno jej nie czytałam....
Halinko daj znać co u Ciebie? Pozdrawiam serdecznie.
Bogna
gość
06-10-2012, 10:46:22

Irku, no widzisz :) nie udało się pokarać niunqi :) ale PW otrzymałeś i zapraszam do lektury :) Aż mi paluszki wszystkie zdrętwiały jak się napisałam.
Tabletki dr Sobieraja mnie chyba uzdrowiły na najbliższe dni, bo mimo że mają skutki uboczne to jednak łapki mogę podnosić do góry - "Panie doktorze jak pan tutaj zagląda, to pan tylko nie krzyczy Wszystko w granicach pana zaleceń ;) "
Przespałam znów całą noc - dzięki Relanium i sterydom, które mimo usilnych duszności po ich zazyciu powodują noce bez bólu ( chyba wielebny mi tutaj myślami pomagał).
Humor mam jak nigdy ;) Pozdrowionka ;)
Forumowiczka
06-10-2012, 10:53:47

Ireczku gratulować
Jako kompletny kulawiec nie jestem w stanie wrócić do pracy w bliskim czasie. Nawet gdyby nie ten fakt to moja przeszłość zdrowotna stawia mnie pod wyrokiem skazania na banicję.
Wobec paskudnej, zakrawającej o mobbing sytuacji w moim miejscu pracy to rozwiązanie jest dla mnie jak najbardziej korzystne.
O trosce państwa jestem przekonana, kilka lat temu mój kapitał początkowy opiewał na zwrotną kwotę 680 pln.To akurat tyle żeby mnie z mieszkania nie wyrzucili:(
Na szczęście nie mieszkam na pustyni a rodzina to podstawa
Jaś, damy radę, jak nie my to kto
Wpisz mnie pod numerem 2 na listę PONADSTULATKÓW
Jeszcze w takim gronie Przyjaciół
Bogna bardzo Ci dziękuję.
Mam nadzieję że czas stanięcia na obie nogi w końcu będzie moim udziałem:)
Irek nie zbadane są wyroki orzecznicze. To instytucje nie kierujące się jasno określonymi kryteriami od-do.
Często to widzimisię, poranna handra pani orzecznik albo ocena typu-nie wyglada pan/ni na chorego. Tu najlepszym przykładem wielkiej niesprawiedliwości jest Janusz.
Tym dziwniejsze bo orzeczenie umiarkowanego stopnia nie wiąże się z obciążeniem finansowym dla orzecznictwa a w wielu przypadkach otwiera minimum możliwości zarobkowych dla niepełnosprawnego.
Ja w związku z kolanami przeszłam kilka komisja ZUS weryfikujacych zwolnienie i nie mam najmniejszych zastrzeżeń-kompetentnie, bez doszukiwania się naciągactwa.
Na obecnej komisji trafiłam na lekarza przez L zarówno jeśli chodzi o ocenę przeszłości kręgosłupowej jak stan obecny.
Przy kręgosłupie róznie bywało.
I nasuwa mi się taka refleksja.
Obecna niedyspozycja jest widoczna a kręgosłup w,,otoczce" zadbanego pacjenta już nie robi takiego wrażenia.
Halinkę spróbuję zmobilizować żeby się objawiła.
Jeśli nie narozrabia swoją nadaktywnością to ma się dosyć dobrze. A jak to bywa z Halinką dusza w niej niepokorna i od czasu do czasu coś tam zmaluje na małą pokutę. Ale nie ma powodu do niepokoju,nic złego się u Halinki nie wydarzyło widać leniuch w Nią wszedł
W stolicy iście grzybowa aura,oj podreptałoby się po mięciutkim mchu gdzie to podgrzybki same wskakują do kosza
Dużo słońca, dużo radości, mało bólu Z.
Wtajemniczona
06-10-2012, 11:08:59

witam
ano stokrotka sobie ciuchotko przesiedziała ten tydzień, najpierw był szpital w olsztynie (poniedziałek i wtorek) potem dochodzenie do siebie, zostałam sobie pare dni w olsztynie, odwiedziłam planetarium, zwiedziłam starówke i kilka jezior,dr pomógł chociąz dostałam co innego niż miało być, ale nie to jest ważne, ważne że kuperek nie boli prawie wcale i znowu żyć się chce, najchętniej to bym pobiegała, poskakała, jak młoda koza, ale prikaz oszczędzać sie, wczoraj wracałam z olsztyna jak pisze bogna i kupiłam piękne prawdziwki juz wiszą na sznureczkach, będą pierogi i uszka na wigilie jak nic, a ja ludzie czuje, że życie we mnie wraca i jeszcze po diagnozach w szpitalu dowiedziałam się że jestem zdrowsza od chorszych -czyli to nie raczydło bolało....a po nowym roku zrobimy implanciki w szyjeczke i żyć nie umierać, a tak na serio to w szpitalu jak człowiek zobaczy ile cierpienia i chorób mają inni to od razu się cieszy że to tylko kręgosłup...mimo że głowa boli już 6 lat a kręgosłup czułam w każdej sekundzie od półtora roku, bez dnia i nocy bez bólu a teraz.....
piękny słoneczny dzioneczek dzisiaj - naprawdę najchętniej to bym pofruwała, tak mi dobrze...z ledźwi zlaż słon a siedzi tylko motylek....
bogna ty moje gurubuziaki
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
06-10-2012, 14:37:40

Zosia ZUS czytaj ( Zakład Upodlenia sponiewierania) fiu fiu Taka Kasa Cie czeka Zosia Damy radę co tam w razie co zaśpiewamy pieniążki kto ma ten jedzie do Wieliczki a kto pieniążków nie ma ten palcem do solniczki a nam wszystko jedno my mamy cały świat bo rencista bez kasy jest więcej wart
Bogna tak ruszamy na ryby i grzyby mam nadzieję że tej łemkowskiej śliwowicy masz antałek no powiedzmy + - 20
L
ja mało nie mogę jeno na dnie wannytak na cztery palce od dna
Stokrotka nie szalej dbaj o siebie !!!!!!!!!!!!!!!!!
ks Janusz
gość
06-10-2012, 15:21:13

Od Irka z Kraka dla sympatycznej Koleżanki Zosi z Wawy:
http://www.youtube.com/watch?v=1dUFD2UVOvY&feature=related
Bogna u ciebie z " szyjkami" ok, niestety niektóre organy mego ciała między innymi szyjka wymagają pewnej pielęgnacji, i stąd moje starania w kierunku Krzeszowic
kwiatuszku, oszczędzać się to nie znaczy nic nie robić. Młode kozy zawsze psocą i figlują
niunqa, git falbana malowana, pełny szacun.....i wszystko będzie dobrze
Humor też mam dobry, browarek po obiedzie i zara się F. Kiepski przypomina:
Promocja? Słyszałem, to tera taka nowa religia.
Chodzi o to synek, żeby zarobić a się nie narobić.
....każden jeden by chciał a robić nie ma komu.
Są rzeczy o których się f.i.z.j.o.n.m.o.m nie śniło.
Jeszcze jedno coś dla rafa i Piotra:
http://www.youtube.com/watch?v=_-clFZFdLQk
Jeszcze to, myślałem, że ze śmiechu się po..am :
http://www.youtube.com/watch?v=DFLoY7y9GhA
miłego, dzień pełen miłych zaskoczeń
irek
krak62
gość
06-10-2012, 16:20:18

Ha hah...widzę, że tu nam humorki dopisują. I mi jakoś też kurcze - te tabletki od doktora to faktycznie magiczne jakieś.
Stokrotko, a już myślałam żeś zaginęła. Bogna mnie dopiero nieco uświadomiła, co ty nam się tak tutaj od forum lenisz :)
Ale czegoś mi tutaj brakuje... Gdzie nasz marynarz? Czyżby pływa i nam tutaj znaków nie daje??
gość
06-10-2012, 17:07:13

Proszę Państw, Panie i Panowie pragnę zakomunikować, że wśród nas, normalnych " szyjek" znajduje się osoba, którą stwórca obdarował darem pisania. Jest to Pani Ewa Żuchowska, znakomita pisarka, felietonistka, jej tytuł ostatnio wydanego dzieła brzmi "Uwięziona".
Kto pierwszy odgadnie która to "szyjka" ,pani Ewa całkowicie gratis prześle swoja książkę na podany e-mail w formie ebooka.
http://www.youtube.com/watch?v=xdCrZfTkG1c
Konkurs trwa do pierwszego posta z poprawna odpowiedzią.
bardzo miłej zabawy
irek
krak62
Forumowicz
06-10-2012, 17:23:52

Marynarz żyje,mialem rozmowe na skypie z moja piekna polowa.Siedze sam i triche mnie ciagnie reka kregoslup jakos cichy sie zrobił,to moje troche optymizmu.Wczora przy tych podmuchach przed moim blokie drzewo padło no i było jak w dyskotece policja, straż poż.i duzo pil.Irek zapodaj jakowyś kawałek o marynarzach,bo tamten otym kydłatym,opowiedzialem mechanikowi,miał niezly ubaw.Mam pytanie o rechabilitacji po operacji,co zrobić zasiegnolem informacji i wynika z niej ze lepsi fachowcy sa w szczecinie niż na wyspie-może po operaaci zostac wlasnie tam? PIOTR

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: