Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
05-10-2012, 10:40:14

piotr19 2012-10-05 12:26:51 Raf.
Jak ćwiczyć skoro zaleceniem lekaża jest jak najmniej ruchu, no i jestem uziemniony, obawy mam by jeszcze czegos nie popsuć
Pozdrawiam.
I tu Ci nie pomogę bo nie wiem jak ćwiczyć szyję aby pomóc a nie zaszkodzić.
Próbowałem i nic mi to raczej nie pomogło więc się pokroiłem bez objawów neurologicznych.
Zalecenie lekarza aby się aby było jak najmniej ruchu - w moim mniemaniu bez ruchu rozsypiesz się szybciej niż jak będziesz sie ruszał ale z "głową".
Nie kumam tego cierpisz z bólu,spać nie możesz, żyć nawet w miarę normalnie tez nie mozesz a lekarz , że to jeszcze nie stan na operacje k u r w a co za kraj
A może zmien lekarza ...
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
05-10-2012, 10:41:56

AAAA i jeszcze jedno masz problem z szyją a widzę że dość sporo czasu siedzisz na forum "lecząc się" ... odpocznij trochę
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
05-10-2012, 13:13:33

wiesz czemu siedze tyle na forum bo to od ponad 23 dni prawie jedyna byla pozycja gdzie mniej bolalo i mogle spać na półsiedząco po 1,2godz w nocy.Tak to u mnie jest.Gdy stoje to teraz 20 min i finisz.Lekarz jako spec jest b.dobry,ale wyjechal i po niedzieli bedzie.Dlatego bardzo mnie irytuje taka sytuacja.Pytalem o innych, ale np terminy to grudzien -optymistyczny a tak z braku kasy to sztczen, kolega dostal na luty2013.I tak sie zes...ła nasza zeczywistosć.
gość
05-10-2012, 17:36:08

Zosiu, to wspaniale że się udało! Przynajmniej troszkę spokojniejsza jesteś.
Bogna, dziękuję Ci za pomoc. Ty wiesz jaką :)
Stokrotkaaaa, gdzie jesteś kobieto?!
I gdzie Wielebny???
Piotrze,ja też mam zakaz defintywny do momentu pełnej diagnostyki. Może u Ciebie powód jest także konkretny np. operacja. Spróbuj znaleźć może ćwiczenia izometryczne - nie są ciężkie,a można w domku je wykonywać.
Nie wiem czy mogę się tu pochwalić, ale skończyłam moją stronę www :) Jeszcze tylko domena :)
www.tekstyweb.home.pl
W razie coś, to proszę mnie ochrzanić :) Przyjmę z pokorą ;)
gość
05-10-2012, 18:12:19

Witam Szyjki radośnie jak ptak ( niezależnie od długości wita wiosnę)
Ewuś jestem dla Ciebie w każdej chwili i o każdej porze doby. (Wiem co czujesz ale zapewniam, jesteś w dobrych rękach. Wiem co piszę.) Jest pocieszające, że są lekarze, którzy przysięgając, wiedzą co czynią. Takim lekarzem, a piszę to z pełną świadomością, jest Pan dr. Andrzej Sobieraj, który pracuje w zespole Pana prof, Maksymowicza)
Stokrotka jest w pięknym Świecie, którego imię brzmi BRAK BÓLU) obchodzi dziś urodziny męża SWOJEGO
Bogna
gość
05-10-2012, 18:24:38

Piotr z całym szacunkiem ale nie kumam nic ani w ząb. Jak to jest? Zwiedziłeś morza i oceany i nikt wcześniej nie zbadał Twojej szyjki?
Ja powiem, że moje szyjki, tak moje szyjki, mają się wspaniale. Teraz wiem, że warto było.
Bogna
Forumowicz
06-10-2012, 05:51:44

Moze tak jest ze niedbałem o postawe ,majac skonczone 40 aby utrzymac rodzine w nocy rozladowywalem tiry przez 1 rok. Poza tym pływałem na szybkich jednostkach morskich ponad 10 lat,czasami robota przy przeprowadzkach.Na statkach to praca bez limitu ciezaru.Na statku ciezka praca a na rybackich to kierat-i tak kiedy mozna zastanowic sie nad zdrowiem.Jak jeszcze rózne prace spoleczne,RODZINA,to zapewne pełny bedzie obraz-i działka rodzinna.Itak to bylo.Mam opis zdj rtg dalszej czesci kregoslupa-ale jak sie zbiore to napisze.Dziekuje.Dzisiaj prawie cód za jednym miąlem sen ze jestem po operacji-niezłe co-Szyjki ladowe.Trzymajcie sie
Forumowicz
06-10-2012, 06:37:22

Ewa Wielebny podgląda lecz mało pisze bo wena poszła w świat .
Po kolejnym spotkaniu z neurologiem jestem jeszcze bardziej głupi jak byłem (no cóż wiele rzeczy nie kumam no bo i żaba nie jestem)
zapisała zastrzyki 2x dziennie olfen i mydokalm 10 takich powtórzeń i moja babcyna rentka pójdzie się bujać
Piotrze Ty wilku morski dasz radę tylko wszystko trzeba poukładać
Bogna jak fajnie sie słyszy że funkcjonujesz na dobrej fali trzymaj tak dalej
Zosia witaj w klubie my emeryci renciści popieramy partię czynem umierając przed terminem tylko ja nie złomny jestem i ty dołącz do mojego klubu że prezesowi ZUS-u będziemy żyli do 190 lat po 100 dostaje się 1000 zł więcej (to na balangi wino i śpiew)

Pozdrawiam wszystkich
ks Janusz
gość
06-10-2012, 07:25:35

Zosiu, nie wiem gratulować czy współczuć . Nasze państwo zadba teraz o Ciebie ......i wszystko będzie dobrze, a nawet lepiej.
niunqa, gdzie ta strona, już chciałem Ciebie opieprzyć, piszą, że w budowie. Jak to pędzie szło jak warszawskie metro, to same dziury i niewypały z tego będą : -).
======================
Na ławce w parku siedzą dwaj emeryci:
- Popatrz, jaka ta dzisiejsza młodzież ma ciężko w tym kryzysie! Jednego papierosa na pięciu muszą palić...
- No, ale dzielne chłopaki! Mimo wszystko się chichrają na całego!
=======================
Pewne francuskie pismo dla mężczyzn ogłosiło konkurs na najlepszy opis poranka. Pierwsze miejsce zajął autor takiej wypowiedzi:
"Wstaję rano, jem śniadanie, biorę prysznic, ubieram się i jadę do domu".
========================
miłego poranka
irek
krak62
gość
06-10-2012, 08:18:30

Coś mi się przypomniało. Kilka tygodni temu przywrócono mi umiarkowany stopień niepełnosprawności. Krótko, Powiatowy zespół przyznał stopień lekki, odwołanie do Wojewódzkiego i stopień umiarkowany. Historia się powtórzyła, to samo było dwa lata temu, ciekawe jest to, że uczestniczyły w całym zajściu te same panie lekarki. Między Paniami remis 2-2, reszta bez komentarza.
=========================
... i owoc żywota Twojego je ZUS.
==========================
irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: