Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
16-03-2014, 12:40:52

Witam wszystkie szyjki, Bety, masz jutro moje wsparcie, będzie super
Początkująca
16-03-2014, 13:10:34

Bety,będę trzymać kciuki.Życzę optymizmu,musi być dobrze
Krysia
Początkująca
16-03-2014, 13:29:42

Witam po długiej nieobecności, chociaż systematycznie Was podczytuję.
Trafiłam nareszcie do mądrego lekarza rehabilitacji, który na dzień dobry mnie zdrowo o......ył! Stwierdził, że jestem zaniedbana rehabilitacyjnie. Jak na kogoś po czterech operacjach, z dziesięcioletnim stażem/ od pierwszej operacji zaraz dycha stuknie/. Fakt nie lubię zebrać skierowań, płaszczyć się i skarżyć, że coś boli.
Dojrzałam i idę wreszcie do neurologa/ 4 lipca, bardzo szybko!- nie byłam 10 lat!.Zapisałam sie już na czerwcową rehabilitację a po drodze wykupiłam płatny pakiet: 250 zł ,10 dni, po trzy zabiegi dziennie +indywidualny terapeuta do nauki domowych ćwiczeń. Dowiedziałam się,że powinnam ćwiczyć w domu. Lepiej późno niż wcale- tylko czemu mi tego nikt nie powiedział?
Motywacją jest lewy bark, który się zbuntował, boli jak cholera, no i lewa ręka przestaje się ruszać. Nie wspomnę o piersiowym- tu w razie bólu wystarczy się położyć na 10 min. w dowolnym miejscu. Robię to w razie potrzeby nawet na ulicznej ławce, wzbudzając politowanie ludków biorących mnie za pijusa. Przestałam się przejmować opinią o moim czasami niekonwencjonalnym zachowaniu.
I tak cieszę się, że moje operacje doprowadziły do stanu dość normalnego życia, nauczyłam się jak najmniej grzeszyć. Jednego tylko się nie nauczę- udowadniać lekarzom,że czasami potrzebuję pomocy bo jak to orzekł orzecznik: jestem wrakiem
Gdyby jeszcze nie wiały te nadmorskie wiatry powodujące okropniasty ból głowy i szyi było by prawie dobrze.
Pozdrawiam wietrznie idę poleżakować i wypędzić ból głowy.....
Vika
Wtajemniczona
16-03-2014, 13:30:05

Bety- pozwolisz ja się za Ciebie pomodlę!
Wracaj zdrowa!!!!!
wiesia
Wtajemniczona
16-03-2014, 14:29:25

Bety, trzymam kciuki i przesyłam moc pozytywnej energi.
U mnie jutro miną trzy tygodnie po.
Nie mogę doczekać się kontroli. I rozpoczęcia rehabilitacji.
Czuję się średnio, ilość ograniczeń i niewygoda w znajdowaniu pozycji, po prostu mnie irytują i już.
Ale są i dobre wieści! Badania mojego syna wykluczyły obecność wirusa żółtaczki typu C! Ma tylko te przeciwciała HCV, co oznacza, że miał styczność z wirusem ale go zwalczył! Teraz tylko kontrole raz do roku. To jest dopiero radość, jak dziecko zdrowe!
W katalogu rzeczy zabronionych/ niewskazanych dla szyjek jest też np. Miksowania mikserem czy praca wiertarką (mikro wstrząsy) a jak to się ma do szczoteczki elektrycznej
do zębów, borowania zębów i oczywiście naszych "gładkich" dróg w czasie jazdy autem? wiecie coś na ten temat?
Ach. I jeszcze coś. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z rehabilitacją naszych szyjek metodą Vojty? To nie tylko metoda dla dzieci.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam w tę deszczową niedzielę!
Kasia
Początkująca
16-03-2014, 15:24:23

Baty ja również będę trzymać kciuki.
Pamiętaj tylko, że to TY MUSISZ wierzyć, że będzie okey!! A wcześniej czy później na pewno stwierdzisz, że to była słuszna decyzja.
Forumowiczka
16-03-2014, 15:57:18

Vika, my leb w leb idziemy ze stazem u mnie we wrześniu dycha mija.
jak to dziwnie brzmi-was podczytuje:)toz Ty przecież filar forum.
mocna zawodniczka jesteś zes do tej pory trwala bez rehabilitacji.
tyle u nas przewinelo się informacji gdzie, kto kiedy wyjezdza, jakie dobro wynika z roznych terapii manualnych.
może zbyt szybko poddalas się ,, niemoznosciom'' systemu ale lepiej pozno niż wcale, dobrze, ze zaczynasz dzialac.
wrzuciłam zaproszenie na pw cos mogę podpowiedzieć z zakresu rehabilitacji.
Kasiu, z tymi ograniczeniami wibracji to bez przesady.
one sa odczuwalne i uciążliwe w pierwszych miesiącach po operacji.
no może na dluzsza mete wiertarke sobie daruj
jak dojdziesz do ogolnie lepszej kondycji to jak najbardziej możesz dogadzać rodzinie domowymi ciastami wyrabianymi mikserem
do stomatologa i szczoteczka elektryczna- bez obaw, nie ta skala wibracji.
na dziurawe drogi wiele osob zabezpiecza się kolnierzem przez jakiś czas a potem i tak idzie w zapomnienie.
od dziur na drodze bardziej niebezpieczne sa gwałtowne hamowania
Bety, dla Ciebie jutrzejszy ranek oznacza kolejny coraz lepszy dzien.
Początkująca
16-03-2014, 17:31:09

Witajcie , jestem tu nowa, mam 40 lat, miesiąc temu dowiedziałam się z opisu rezonansu, że mam dyskopatię, zwyrodnienia,centralne wypadanie krążka, ucisk worka oponowego, lewa ręka mi osłabła, neurochirurg stwierdził brak podeszwowego prawego i OA.-(cokolwiek to znaczy ). I czuję się, jakbym miała drugie 40 lat więcej. A spać mogłabym na stojąco . Jesteście fajną grupą wsparcia dla takich jak ja. Pozdrawiam serdecznie
Forumowiczka
16-03-2014, 20:19:52

vika45
(...)
Gdyby jeszcze nie wiały te nadmorskie wiatry powodujące okropniasty ból głowy i szyi było by prawie dobrze.
Pozdrawiam wietrznie idę poleżakować i wypędzić ból głowy.....
Witaj Vika.
u ciebie ból głowy a u mnie wczoraj tak paskudne samopoczucie i szarpanie i mulenie operowanej strony, ze tak mocno to chyba miałam tylko raz po operacji. Az sie trochę wystraszyłam co się dzieje. Zaczęło sie megarozkręcać w sobotę około 18.00, na szczęście gdzieś tam w nocy całkiem puściło, bo rano juz wstałam zdrowa. Za to usłyszałam za oknem bardzo silny wiatr i deszcz i tak u mnie jest cały dzień.
Przynajmniej wiem dlaczego az tak mnie wczoraj wzięło.
A ty dzisiaj czujesz się juz też lepiej?
ach my, dyskopatki - meteopatki.....
Asia
Wtajemniczona
16-03-2014, 20:23:25

Witaj Aga :) cieszę się, że przeniosłaś tu swój post!
Hamer, jesteś bezkonkurencyjna. Napisałam Ci na priv :)
Spokojnej nocy!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: