Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
17-03-2014, 10:46:54

p.s. biore neurotin i solpadol ale to zupelnie nie dziala.
pozdrawiam wszystkich
Początkująca
17-03-2014, 10:54:27

Cześć szyjkom, ale wiatrzychooo
Byłam u neurochirurga z opisem rtg szyjnego, zbadał, wypytał i skierował na rezonans, ale jeszcze go nie widział, bo chcę zrobić drugi rezonans kręgosłupa lędźwiowego i wtedy do niego pójść. Dostałam leki i płyn do smarowania na obolałe miejsca. Nic to nie daje
Gimnastykę i zabiegi mam w kwietniu dopiero, długo się u nas czeka, niestety... neurochirurg bez rezonansu niewiele mówił. Kazał jak najszybciej zrobić rezonans. Najgorsze, że pracuję fizycznie, staram się jak najmniej dźwigać, choć czasem się nie da. A dolegliwości odczuwam coraz boleśniej pozdrawiam wszystkich
Początkująca
17-03-2014, 11:28:24

Cześć Aga.Tak właśnie jest z naszymi lekarzami,trzeba mieć dużo szczęścia żeby trafić do takiego który potraktuje nas jak osobę cierpiącą.Ja też przeszłam długą drogę zanim zaczęto coś robić.Czas mija a bóle się nasilają.Dopiero jak byłam u kresu wytrzymałości,siadła mi psychika,wtedy wszystko przyspieszyło.Radziła bym Tobie normalnie iść do lekarza rodzinnego i wziąć L4.Będziesz miała czas robić badania i jak w moim przypadku,może dostaniesz skierowanie do ortopedy,neurologa i neurochirurga.Z wynikiem rezonansu neurochirurg będzie w stanie podjąć decyzję co do leczenia.Myślę że w Twojej sytuacji wchodzi w grę już operacyjne.Jestem pół roku po dyscectomii,wstawione mam dwa implanty i wykonaną stabilizację obustronną.Dolegliwości minęły jak ręką odjął,obudziłam się zadowolona.
Krysia
Początkująca
17-03-2014, 11:39:51

Majella,właśnie dlatego że jesteś młoda jest szansa, że szybciej i łatwiej po operacji wrócisz do sprawności.Odwlekanie z decyzją nie działa na korzyść.Musisz zaufać neurochirurgowi.Niektórzy nie mają takiej możliwości na szybki zabieg i w bólach czekaja miesiące i lata.Spróbuj przeciw bólowo APOPATRAM
Krysia
Wtajemniczona
17-03-2014, 11:41:05

Majella
Paraliżuje nas strach przed paraliżem.
Wcześniej jednak ktoś pisał, że to powikłanie jest b.rzadkie.
Częściej porażenia kończyn występują u osób, które zbyt późno poddały się operacji. Nie piszesz nic o rehabilitacji, czy próbowałaś terapii manualnej?
Jest kilka osób które skutecznie sobie radzą z bólem dobrze dobraną rehabilitacji. (Elba, Hinduska, Basiax)
Na forum pisze Zosia (Hamer), która ma rozległą wiedzę w temacie dyskopatii, poczytaj jej posty.
Pozdrawiam
.
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
17-03-2014, 11:57:14

mialam fizjoterapie tzn naswietlania, jakies magnesy przykladane na szyje itd ale chyba nie pomoglo. lekarstwa tez nie pomagaja tzn biore dopiero 3 dni ale nic nie dzialaja bo jak bolalo tak boli dalej. na ucisk na korzen nerwu biore neurotin i tez efektu nie widac. kilka dni temu zostalam wyrzucona z pracy jak powiedzialam szefowi o tym ze czeka mnie operacja (pracowalam w kancelarii prawnej haha). mam opcje albo isc na rente i juz nigdy nie pracowac albo zrobic operacje i miec szanse na normalne zycie...nie wiem ktora opcje wybrac tzn wybralabym operacje gdybym sie tak tego paralizu nie bala...ale ciagle sie zastanawiam...
dziekuje za namiary na posty.
pozdrawiam
Wtajemniczony
17-03-2014, 12:25:21

Drogie panie szyjki i panowie szyjkowie
leże juz po rezonansie sobie
w głowie różne mysli mi kołaczą
co tam technicy zobaczą
Ale aby nie było słodko
rano samochód się zbuntował
abym szedł piechotką,
Lecz go uprosiłem i dojechałem
Niestety zepsuty rezonans zastałem
Były bluzgi i nerwy w szpitalu
i ruszyła maszyna pomału
gość
17-03-2014, 12:45:50

Czasem gdy ból szyjki daje w kość,
Pojawi się dino, super gość.
Rezonans i samochód zepsuty naprawi,
A nam zbolałym humor poprawi.
Wtajemniczona
17-03-2014, 12:58:52

Majella czyli można powiedzieć, że rehabilitacji to Ty nie miałaś. Poszukaj sobie dobrego osteopaty lub rehabilitanta który zajmuje się terapią manualną. Taka rehabilitacja może Ci naprawdę pomóc. Ludzie tutaj rehabilitują się po kilka lat, żeby jak najdłużej odwlec operację.
Na dostanie renty to raczej nie licz. Jeżeli skończy Ci się 182 dni zwolnienia to ZUS wyślę Cię na świadczenie rehabilitacyjne.
Zus może również skierować Cię na rehabilitację.
Jednak różnie to bywa z jakością tej rehabilitacji.
Jeżeli ktoś ma kasę to ludzie na forum polecają Krojanty.
Może wstaw tutaj wyniki rezonansu, to zobaczymy czy Twój diabeł taki straszny
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
17-03-2014, 13:02:14

Dopiero się uczę na tym forum , śrubka miło mi Cię gościć . Ja sama poszłam prywatnie do neurochirurga, bo rodzinna od razu na zabiegi wysłała, ale nie do neurologa , rezonans też prywatnie, bo bym czekała nie wiadomo ile... ze zwolnieniem ciężko taka praca..., trzeba się jej trzymać, bo z renty, to chyba tylko na leki i waciki by starczyło

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: