Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
15-03-2014, 18:35:03

Aniu, do tego co napisałam Ci wczoraj na pw. doloze, ze jeżeli zdecydujesz się na marcowy jeden poziom to i tak przedluzenie świadczenia jest raczej oczywiste.
od operacji minie 3 miesiące a to może być zbyt wcześnie na podjecie pracy.
kolejne 6 miesięcy świadczenia da Ci czas na obserwacje czy pora na prace, czy na dalsze intensywne leczenie.
zaleznie od samopoczucia i rokowan zdecydujesz co dalej.
gdyby zdrowie nadal nie było zadawalające po zakończeniu świadczenia możesz wnioskować o rente.
nie nastawiaj się na razie na dalekie plany bo zycie je samo weryfikuje w kazda ze stron.
nie ma sytuacji bez wyjścia.
co bym Ci jeszcze radzila-pilnuj by w zaświadczeniach lekarskich, wypisie szpitalnym były odpowiednie adnotacje o związku wypadku w pracy z dyskopatia.
to kwestia roszczeń odszkodowawczych a dyskopatia postrzegana jako,, choroba spoleczna'' może być kwestionowana przez orzecznictwo.
im więcej wzmianek o tym w dokumentacji tym lepiej.
pozdrawiam z.
Początkująca
15-03-2014, 21:36:34

Zosiu,dziękuję za wszystkie rady nie raz zapewne słyszałaś iż Twoja pomoc jest bezcenna a forom jest istną terapią .
Mój wynik MR jest w poście 1583 ale to już szczegół .Podjęłam decyzję operacja w kwietniu u dr Witolda Janusza to on wzbudził we mnie duże zaufanie może jeszcze przed operacją delikatnie zasugeruje dwa poziomy na raz .Przecież kto pyta nie błądzi .,ale całkowicie zdaje się na decyzję doktora.Masz rację Zosiu nie będę nastawiać się na dalekie plany i wymyślać boby było..to nie ma sensu. Aha przypomniało mi się czy może orientujesz się jeśli chodzi o badanie USG Dopplerowskie ponieważ miałam zlecone a jeszcze nie skonsultowałam z moim lekarzem cytuję TĘTNICE KRĘGOWE NIESYMETRYCZNE- PRAWA WĄSKA OK.2MM(BEZ CECH HYPOPLAZJI)LEWA SZEROKA OK.3,4-4MM.OBIE TETNICE O PRAWIDŁOWYM PROSTYM PRZEBIEGU PRZEDCZASZKOWYM JEDYNIE Z WYRAŹNYM USKOKIEM C5-C6.PRZEPŁYWY KRĘGOWE BADANO DYNAMICZNIE W RÓŻNYCH POŁOŻENIACH GŁOWY LECZ NIE STWIERDZONO CECH UCISKANIA TĘTNIC.
Chyba na to wygląda że jest ok tylko co to ten wyraźny uskok a może tak ma być?
Jeszce raz Dziękuję Zosiu .
Pozdrawiam cieplutko
Ania.
Wtajemniczona
15-03-2014, 23:20:30

Dla wszystkich Szyjek.....My way....
http://www.youtube.com/watch?v=P7GHgE8fylQ
PS Layla dopiero wróciłam skontaktuję się z Tobą
Serdeczności
Ela
Wtajemniczona
15-03-2014, 23:32:46

Ela,
dziękuję :) nastrojowo, pościelowo...
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
16-03-2014, 07:45:18

witam szyjki w deszczowy poranek mam nadzieję,że pogoda wkrótce się poprawi i wrócą te piękne,słoneczne dni
Zainteresowały mnie ostatnie wypowiedzi,a mianowicie-basiax i lidiabe. Dziewczyny piszecie o bolących barkach,a mnie ten problem męczy cały pooperacyjny okres.
Też cały czas operator mówił,że to od szyjki,aż na ostatniej wizycie stwierdził,że może coś z barkiem nie tak. Czekam na rezonans. A neurolog skierowała mnie do ortopedy i zasugerowała zrobienie usg jeszcze przed rezonansem . Może to też jakieś zapalenie nie daje mi spokoju?
A póki co czekam bo teraz rehabilitacja od wtorku .
Miłe spędzonej bezbolesnej niedzieli życzę
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
16-03-2014, 07:49:51

To były ostatnie wypowiedzi,ale chyba nie z tej strony coś mi chyba telefon figle płata
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Forumowiczka
16-03-2014, 08:59:18

Aniu-weno nie odpowiem odnośnie przeplywow szyjnych bo nie mam wiedzy.
to dobrze, ze wybralas konkretna opcje, trzeba na czyms mocno stanac.
z opinii o doktorze wynika, ze jest otwarty i uzasadni swoja decyzje wiec pytaj go zebys nie została z niedosytem informacji-co by było gdyby
zresztą jak praktyka pokazuje, ostateczne decyzje co do zakresu operacji sa podejmowane srodoperacyjnie.
warto weryfikować dolegliwości barkowo/szyjne gdyż czesc objawow ma taki sam charakter.
ja co prawda nie miałam wątpliwości przy obecnej przygodzie z barkiem ale lekarze i fizjo robili testy weryfikujące a ostateczne rozpoznanie padlo po diagnostyce obrazowej.
jeżeli sa takie sugestie to usg jest podstawa.
im dluzszy stan zapalny barku tym większe następowe spustoszenia i bardziej inwazyjne leczenie .z.
Początkująca
16-03-2014, 11:23:06

Pozdrawiam wszystkie szyjki, peryskopki niedzielnie i cieplutko - pomimo albo właśnie wbrew aurze za oknem. No cóż pogoda nie ułatwia nam życia. U mnie wczoraj właśnie minęło 6 tygodni po operacji, (wbrew pozorom - czas nie zwalnia nawet jak my tak), a od poniedziałku zaczynam "rehabilitację" (leserek, magno i izometrię) mam nadzieję, że choć trochę pomoże.
Aniu-weno tak jak myślałam obie konsultowałyśmy się u tego samego lekarza - Janusza.
Wtajemniczona
16-03-2014, 11:59:33

Witam wszystkich
Ja już siedzę prawie na walizkach. Mam sie stawić w szpitalu koło 17-tej. Zabieg jutro rano.
Trzymajcie za mnie kciuki Odezwę się jak tylko będę mogła
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Początkująca
16-03-2014, 12:02:38

BETY.trzymam kciuki.za jutrzejszy zabieg.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: