Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-03-2012, 11:57:15

Aneta moja propozycja (taka na logikę, bez emocji) - daj sobie czas MINIMUM 2 miesięcy na jakąkolwiek ocenę swojego stanu PO i nawet nie próbuj się już teraz podsumowywać co przeszło a co zostało, bo jest jeszcze wysoce prawdopodobne, że przejdziesz etap chwilowego pogorszenia w stosunku do tego co masz już teraz (oby nie! ale może się tak zdarzyć).
A i potem nie nastawiaj się na 100% sukcesu, bo coś nam jednak po tych operacjach zostaje, tyle, ze nie jest to uciążliwe.
Nie wiem też jaki masz stan kręgosłupa na innych poziomach, bo nie wszystko co czułaś, musiało pochodzić tylko z tego odcinka operowanego.
Ja na przykład ostatnio odkrywam prawdę oczywistą, o której po prostu zapomniałam. Przed operacją, miałam przepuklinę w odcinku szyjnym ale miałam też i problemy w piersiowym, bo mój kręgosłup ma kształt "S". A po operacji jakoś tak idiotycznie założyłam, że przejdą mi WSZYSTKIE objawy. No i mnie ostatnio olśniło, że przecież przeciążeniowe bóle między łopatkami miałam tez wcześniej. A ja głupia skupiam się teraz na tym gdzie mnie "pika" a gdzie nie "pika", i jak długo jeszcze będzie itd itp......
Coś zostaje po operacji, a coś zostaje, bo nie było ruszone podczas operacji, po prostu nowego kręgosłupa nie mamy, tylko trochę podreperowany stary.
Ale i tak jest dobrze.
Potrzebujesz cierpliwości, optymizmu i nie zakładaj 100% ustąpienia wszystkiego.
No i gorące pozdrowienia dla bycha63!!!
Asia
Buraczek (niezalogowana bo z innego kompa :) )
gość
26-03-2012, 14:10:44

Anetko, tak jak napisałem jestem dopiero dwa miesiące po operacji- u mnie na szczęście objawy neurologiczne były "małe"|,ale od czasu do czasu nadal je odczuwam- nie ma jednak porównania. Z tego co wiem od lekarzy, to trzeba wykazać dużo cierpliwości, żeby się wszystko unormowało, to potrzeba ok. pół roku. Jeżeli do tego czasu nie miną Ci zawroty głowy, to wtedy dopiero zacznij się martwić i zasięgnij porady specjalistów- najlepiej neurologa.
Trzymaj się i nie daj się...
bych 63
gość
26-03-2012, 14:25:51

Asiu! Dziękuję za pozdrowienia, naprawdę pomimo swoich dolegliwości walczysz, nie poddajesz się i wnosisz na tym forum wiele dobrego...,dla tych cierpiących i wątpiących.
pozdrawiam i życzę dużo zdrówka
bych63
gość
26-03-2012, 15:29:35

Joa trzymaj się dzielnie i nie bojaj się, będzie dobrze! Trzymam kciuki i ślę serdeczności!
Dziękuję za pamięć a propos pilatesu (mimo tylu swoich spraw na głowie), spróbuję skorzystać z tej formy ćwiczeń (może się nie połamię a wzmocnię).
Do miłego zobaczenia na ulicy Szyjkowej!
Wielebny fajnie, a nawet b. fajnie, że laptopik wyzdrowiał i nie kicha już… Dbaj o niego i o siebie!
No i powroty postów są miłe… „sąd-sądem, a sprawiedliwosc mussi byc po naszej stroonie”.
To forum ma wszystkie fora pod sobą!
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Szyjki
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
26-03-2012, 16:40:35

halotoja 2012-03-26 01:23:36 Pojutrze, we wtorek jadę po nową śliczną szyjkę! Przynajmniej na dwóch poziomach. Mam nadzieję, że będzie w moich ulubionych kolorach
to gdzie będziesz klepana ??
tzn miasto bo że szyjka to wiemy ;)

Asiu, dziękuję
Janusz, tym, że wrócileś dodajesz mi siły
Halinko, każdy Twój wpis mnie wspiera
Zosiu, Tobie również dziękuję
zapomniałaś o mojej skromnej osobie ale jako , że nie jestem pamiętliwy ani uszczypliwy i w ogóle ... to nie czuję urazy

Boję się też,że nie potrafię być pokorna...
spokorniejesz oj spokorniejesz
Forumowicz
26-03-2012, 16:50:15

Asiu nastawienie jest waznym i nie odzownym czynnikiem powrotu do zdrowia tak i jak dobrze zorganizowana rehabilitacja nie jest to łatwe w dzisiejszych czasach kiedy na zabiegi czeka się miesiącami , Dyskopatia to choroba wymagająca cierpliwosći i pokory wobec niej więc rób wszystko aby w tej chwili nie narozrabiać .
anTosiu mój laptop nie wyzdrowiał nadal jest chory i czeka na cud uleczenia a że stary ksiądz nie chce was opuścić po tacowym sprawił sobie nowy tylko nie wiem co jego eminecja Biskup na to powie pewnie dostane burę i więcej pewnie będę musiał oddać do kurii ale to nic najważniejsze że jestem z wami
ks Janusz
Forumowicz
26-03-2012, 16:56:29

Raf to miłe i ja mam nadzieję że i Ty nie czujesz sie urazony moimi słowami
Mój Boże a jak sie dowie o tym nowym zakupie ojciec T mam przechlapane
ks Janusz
gość
26-03-2012, 17:32:46

zanzibar 2012-03-26 18:50
najważniejsze że jestem z wami
I to jest logiczna odpowiedź nie ma to, jak w gromadce, i my się cieszymy
Możesz mieć faktycznie przechlapane, w razie co oddaj o.T. tego starszego do uzdrowienia, a o nowym cicho szaa...
Miłego, zdrowego wieczoru
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
gość
26-03-2012, 18:18:09

Właśnie udalo mi sdię siąść na d.... po kilkunastu dniach od operacji.
Teraz do Was nie pasuję, bo jestem lędzwiowa póki co, mam nadzieję, ze mnie nie wywalicie
Nie czuje sie najlepiej, łykam tramal i całymi dniami spię.
Moj zabieg twał 9 godzin i jak powidział doktor, w ciągu tycxh kilku godzin trzeba było sdpróbować wyprostować to, co sie waliło kilka lat.
Całe szczęście, że opieke miałam swietną, pompa p.bólowa caly czas, dodatkowo porcje morfiny bez proszenia. Po tej morfinie to mi się wydawało, że sufit pajęczyną obrasta ale ból nic sobie z tego narkotyku nie robił.
Naiwnie myślałam, że bedzie tak jak po operacji szyi - na drugi dzień wstanę i pobiegnę w świat, a tymczasem czeka mnie kilka miesięcy bólu i niemocy, a ja jestem taki zyciowy Struś Pędziwiatr
Dziękuje wszystkmi Szyjkom, które o mnie pamietały, a i pozostałe tez pozdrawiam
Ania po ...
Wtajemniczona
26-03-2012, 19:47:53

Aniu po....Miło,że do nas wpadłas...Teraz tylko cierpliwości....Pamiętali wszyscy o Tobie...
Wielebny...ja już chyba nie powinnam żyć..:( - z ty co mam. Przeczytałam 2 razy ale jeszcze muszę dobrze to wszystko strawić...
Raf. Ty Zazdrośniku..))) Fajnie sie Ciebie czyta....!
Irku....Wspaniale Piszesz....Poeta z Ciebie...!
Pozdrawiam Bardzo serdecznie Wszystkie
Drogie Szyjki...
Nocy bez bólu..życzę....
Ja cierpię....:((( - mycie okien !..a myślałam,że po roku od operacji- już mogę....
Halina z mielopatią...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: