Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-03-2012, 21:18:02

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowicz
27-03-2012, 04:51:56

Ania jak miło że nas odwiedziłas teraz musisz wypoczywać nabierać sił aby po czasie struś pędziwiatr mógł te pyszne ciasta piec dla plebana bo mojej gosposi takie pyszne nie wychodzą
Aniu Ty zawsze bedziesz szyjkowa tak jak i ja cóz z tego że my po operacjach lędźwiowego ale szyje tez nam kroili i TO JAK !!!!!!!
Pozdrawiam wszystkich
Szkoda że nie zdazyłem przeczytać tego usuniętego postu czy ktoś go przeczytał ?
ks Janusz
gość
27-03-2012, 15:23:22

Witam serdecznie wszystkich.Dziekuje za odpowiedz.Jestem tez na drodze ktora prowadzi do operacji kregoslupa szyjnego.Mam skierowanie do neurochirurga.Doszly tez nowe sprawy miala w sierpniu 2011r usg tetnic szyjnych jedynie co mi wtedy wyszlo to lewa tetnica kregowa nie uwidoczniona prawa bylo widac.Teraz powtozylam usg tetnic szyjnych teraz mi wyszlo ze nie widac lewej i prawej tetnicy kregowej i jakies cechy krazenia hyperkinetycznego.Lekarz chirurg naczyniowy powiedzial ze taki obraz tetnic moze dawac naczyniak i dal mi skierowanie do neurochirurga i padlo slowo trzeba operowac.Nie wiem czy to jest mozliwe?Mam ustalona wizyte pod koniec maja.Mam jeszcze jedno pytanie do tak doswiadczonego grona.Na poczatku kwietnia mam wyznaczone zabiegi rehabilitacyjne jak tensy,krio,laser,masaz i cwiczenia.Czy majac naczyniaka i te schorzenia moge spokojnie podac sie zabiegom.Dopiero teraz to do mnie doszlo ze jak bylam u lekarza ktory ustalal zabiegi to bral pod uwage stare badanie a nowe mam od marca tego roku.Wtedy nie bylo mowy o naczyniaku,osteofity i innych ktore wyszly teraz.Jedynie lordoza szyjna byla splycona a teraz lordoza szyjna zachowana.Pozdrawiam wszystkich choc jestem tu nowa i daleka droga zeby dostac sie do waszego grona.Malgorzata
gość
27-03-2012, 18:01:45

Dzięki Halinko, że mnie zauważyłaś i doceniłaś.
Musze się pochwalić, wczoraj odwiedziłem Poradnie Leczenia Bólu. Pani dr.med. specjalista anestezjolog, stwierdziła po zapoznaniu się z moimi papierkami dot. choroby - " w pana wypadku, żadna operacja nie wchodzi w rachubę chyba, że wymienią panu cały kręgosłup na tytanowy". Pomyślcie ile to kasy, many many many.
Zaproponowała blokadę na lędźwiowego, ketonal zamiast zaldiaru. Jakieś śmieszne badanie, żeby wykluczyć Zespół Ciśnienia Nadgarstkowego, kołnierze itp. Czyli normalka, oprócz tego ZCN .
Jest to już kolejna diagnoza przeciw operacji w moim wypadku, oczywiście oprócz neurochirurgów w oficjalnych rozmowach, na priv wygląda to inaczej.
===============================
Halika to piękne imię,
Marzę o takiej dziewczynie,
W dodatku z mielopatią,
I po kilku zabiegach.
Dziewczyno, Ty świat zmieniasz.
Halinko idę do Ciebie,
Po gwieździstym pięknym niebie
/ir/
================================
Sami widzicie, że ja tu nie pasuje, na operacje się nie nadaje. Nie mogę napisać jak to jest po. Jestem cały czas przed, i myślę, że tak zostanie.
==============================
Jasiu pyta ojca:
- Tato, czy to prawda co mówiła wczoraj Pani Kowalska, że ludzie pochodzą od małpy?
- Być może synku... Nie znam rodziny Pani Kowalskiej.
==========================
Urolog do pacjenta:
- I to żona Pana tak urządziła widelcem? A jak Pan oddaje mocz?
- A wie Pan, Panie doktorze... Znam parę chwytów na flet...
==========================
Miłej nocki
Irek
krak62
Początkująca
27-03-2012, 18:05:33

Jesteście kochani. Dziękuję wam bardzo za wszystko
Raf: W Opolu :)
Joa
gość
27-03-2012, 19:47:58

Irku, mnie też ubawiło sprawdzanie ZCN- takie śmieszne wygięcie łapki i całkowity jej "brak" po 10 sekundach. Okazało się ono najważniejsze bo przewodnictwo było w normie a ręce podczas odbarczania okazały się w stanie tragicznym, zwłaszcza lewa. U mnie neurochirurg po skręceniu mojej szyjki od razu sugerował ZCN i wizytę u ortopedy. Dwa miesiące i obie rączki załatwione a ulga nie do opisania.
Życzę Tobie abyś był dalej przed i zazdroszczę bo w moim przypadku nie było dyskusji a życie codzienne było do niczego i nie chodziło tylko o ból.
A poza tym pięknie rymujesz!!!!!!
Vika
Forumowicz
28-03-2012, 06:50:11

krak62 2012-03-27 20:01:45
w pana wypadku, żadna operacja nie wchodzi w rachubę chyba, że wymienią panu cały kręgosłup na tytanowy". Pomyślcie ile to kasy, many many many.
pisałem już wcześniej , że ja Ci mogę pomóc( a nawet zaszkodzić gratis) tzn zoperować za 5 tys zł (juz nawet nie euro)
włączam jutuba i już wiem jak operować :)

w oficjalnych rozmowach, na priv wygląda to inaczej.
poproszę o prv
===============================
gość
28-03-2012, 07:14:01

Raf, gdzie operujesz? Już jadę
pawik
Forumowicz
28-03-2012, 08:33:02

Gość 2012-03-28 09:14:01 Raf, gdzie operujesz? Już jadę
pawik
za 5500 zł z dojazdem do Ciebie, ma być łóżko, dobre światło, szybki internet i dobry obiad.
sztućce przywiozę swoje
gość
28-03-2012, 11:19:30

Raf, to ful wypas rozumiem, że te sztućce to jednocześnie do operacji Ci potrzebne?
pozdrawiam wszystkich, pawik

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: