Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
12-04-2012, 12:57:52

sensson 2012-04-12 14:39:22 Zacząłem chodzić na rehabilitację min.
Lampa sollux
Laseroterapia
TENS
Na razie 2 dzień. Oczywiście poprawy nie widać. nawet jakby deczko gorzej ale podobno tak ma być. Macie z tym jakieś doświadczenia ? Pomogło to komuś ?
Dodam, że mam zniesienie lordozy oraz niewielkie wypukliny C2/C3-C3/C4 i C5/C6 z lekkim modelowaniem worka i niewielkie obniżenie sygnału pomiędzy tymi kręgami.
Dodatkowo chodzę do specjalisty terapii manualnej. Ustawia mi szyjkę.
Laser to dla mnie dziwne zjawisko bo nic nie czuję :)
Ale tensy to miód , malina mnie bardzo pomaga i bardzo dobrze się czuje po tym .
Kriokomora jeszcze super sprawa.
Pozdro
gość
12-04-2012, 13:00:50

A długo już chodzisz ? Też masz problem z szyją ?
Forumowicz
12-04-2012, 13:03:45

sensson 2012-04-12 15:00:50 Też masz problem z szyją ?
mam problem z napięciem mięśni i w 2010 miałem 20 zabiegów w 2011 przed operacją w ramach prewencji miałem chyba ze 30 i naprawdę czuję luz po tym.
Tensy,kriokomora,basen,whisky i jestem młody bóg.
Forumowiczka
12-04-2012, 15:07:29

buraczek 2012-04-12 12:58:47
Nie powiem, że moja dyskopatia jest spowodowana nastawianiem bo to by była bzdura, ale moja rwa została tak wywołana.
Miałam niekończący się ból między łopatkami, który przez 2 tygodnie nie chciał odpuścić. Poszłam do polecanego chiropraktyka ze zdjęciem RTG. Nastawiła mi odcinek piersiowy i wprawdzie ten chwilowo odpuścił ale dokładnie wtedy przepuklina przemieściła się na nerw z ręki.
Asia
Ze mną było podobnie. Też miałam ból miedzyłopatkowy, bardziej pod prawą łopatką, palący. Dostałam skierowanie na masaż w znanym centrum rehabilitacji (LUX MED nazwę podaje ku przestrodze) i po masażu wykonanym przez niewidomego terapeutę wylądowałam na stole operacyjnym tak szybko, że nie wiedziałam na jakim Świecie żyję, jak się nazywam i co się dzieje
A z wydarzeń bieżących czekam sobie na sanatorium NFZ. Dostałam list informujący, ze zostalam wpisana na liste oczekujacych na leczenie. Jestem 88434 osoba w kolejce
Z nudow sobie sprawdzam czasem i prosze, niespodzianka. jestem już 77930 Jak ktoś czeka ze mną to zachęcam do sprawdzenia miejscówki
https://skierowania.nfz.gov.pl/
sensson, zabiegi, o które pytasz mi nie pomogły wcale a już na pewno lampki w rodzaju soluxa czy lasera. Tensy i zabiegi prądowe przyniosły chwilowe działanie przeciwbólowe, podobne do leków doustnych.
Spinka
gość
12-04-2012, 15:54:42

Mam skierowanie do neurochirurga.Mieszkam w Krakowie.Może ktoś doradzi mi gdzie się udać.Pozdrawiam Małgorzata
gość
12-04-2012, 16:36:16

sensson 2012-04-12 14:39:22 Zacząłem chodzić na rehabilitację min.
Lampa sollux
Laseroterapia
TENS
Na razie 2 dzień. Oczywiście poprawy nie widać. nawet jakby deczko gorzej ale podobno tak ma być. Macie z tym jakieś doświadczenia ? Pomogło to komuś?
Fajnie Spinka, że zaglądasz pozdrawiam
Sensson, a propos zabiegów fizykoterapeutycznych - mnie bardzo pomagają prądy tensa, ultradźwięki i terapuls. Ten ostatni działa rozluźniająco i p/bólowo, jestem po nim nieco ospała, osłabiona ale skutki pozytywne przychodzą później po wzięciu całej serii. I też tak jak laser, czy UD nie daje żadnych odczuć na skórze typu mrowienie, igiełki czy jakieś ciepło. Nie łykam wówczas prochów p/bólowych i oszczędzam żołądek. Przy ostrej rwie ramiennej miałam również galwanizację.
Zapewne nie wszystkie te zabiegi są wskazane PO – przy implantach, bo pole magnetyczne, prąd itd. Ale dla tych nieoperowanych szyjek bywają pomocne na jakiś czas i zależy jak kto reaguje na nie.
W trakcie brania tych zabiegów bywa i tak, że możemy poczuć się gorzej- jest taka reakcja – ale to mija. W trakcie terapii manualnej czy masaży też człowiek jest obolały i osłabiony. Ja po 3-4 masażu miewam kryzys, później jest już ok. Z kriokomory nie korzystałam (brrrrrr) natomiast błotko borowinowe... to jest kojące miodzio!
Pozdrawiam
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
12-04-2012, 16:51:23

Ze mną było podobnie. Też miałam ból miedzyłopatkowy, bardziej pod prawą łopatką, palący. Dostałam skierowanie na masaż w znanym centrum rehabilitacji (LUX MED nazwę podaje ku przestrodze)
gdzie jest ten lux med ?

A z wydarzeń bieżących czekam sobie na sanatorium NFZ. Dostałam list informujący, ze zostalam wpisana na liste oczekujacych na leczenie. Jestem 88434 osoba w kolejce
Z nudow sobie sprawdzam czasem i prosze, niespodzianka. jestem już 77930 Jak ktoś czeka ze mną to zachęcam do sprawdzenia miejscówki
https://skierowania.nfz.gov.pl/
ja dzisiaj byłem na komisji zus-owskiej 5 może 7 minut rozmowy i przedłużenie o 6 miesięcy zasiłku i skierowanie na sanatorium a że ze względu na małe dzieci wyjechać nie mogę więc udałem się 2 pietra wyżej i po kolejnej 5 minutowej rozmowie i cukrowaniu dostałem 2 terminy do wyboru na zabiegi w miejscu zamieszkania
Forumowiczka
12-04-2012, 17:41:01

raf 2012-04-12 18:51:23
Gdzie jest ten lux med ?
Warszawa, CH Arkadia

ja dzisiaj byłem na komisji zus-owskiej 5 może 7 minut rozmowy i przedłużenie o 6 miesięcy zasiłku i skierowanie na sanatorium a że ze względu na małe dzieci wyjechać nie mogę więc udałem się 2 pietra wyżej i po kolejnej 5 minutowej rozmowie i cukrowaniu dostałem 2 terminy do wyboru na zabiegi w miejscu zamieszkania
Też tam byłam, z tą różnicą, że zamiast cukrowania było odroczenie od operatora
Spinka
gość
12-04-2012, 17:47:14

Słuchajcie czy prawdą jest, że wypukliny oraz sygnał między kręgowy odcinka szyjnego kręgosłupa po zastosowaniu DOBREJ terapii manualnej u wziętego terapeuty mogą się cofnąć na stałe ? Pytam bo neurolog powiedział mi że to zwyrodnienie postępujące i nie da się tego wyleczyć w żaden sposób. Terapeuta twierdzi inaczej. Więc gdzie jest prawda ?
gość
12-04-2012, 17:53:14

Ze mną było podobnie. Też miałam ból miedzyłopatkowy, bardziej pod prawą łopatką, palący. Dostałam skierowanie na masaż w znanym centrum rehabilitacji (LUX MED nazwę podaje ku przestrodze) i po masażu wykonanym przez niewidomego terapeutę wylądowałam na stole operacyjnym tak szybko, że nie wiedziałam na jakim Świecie żyję, jak się nazywam i co się dzieje
Miałaś przepuklinę ? Jak niewidomy mógł zobaczyć MRI ? Nie dziwię się że cię posłał pod nóż :P

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: