Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
12-04-2012, 17:59:10

sensson 2012-04-12 19:53:14
Miałaś przepuklinę ? Jak niewidomy mógł zobaczyć MRI ? Nie dziwię się że cię posłał pod nóż :P
Ano miałam, C6-C7 z kompresją korzenia nerwowego. Niewidomy, jak sama nazwa wskazuje nic zobaczyć nie mógł tym bardziej, że nie miałam nic do pokazania Głąby z LUX MEDu skierowały mnie na masaż bez wyniku MRI a ja byłam za zielona wtedy by cokolwiek wiedzieć (i forum nie czytałam )
Spinka
Wtajemniczona
12-04-2012, 19:27:34

Najlepszym przykładem - co może rehabilitant zrobić jestem ..ja..:(
Opisywałam to już dawniej...Nie chcę się powtarzać!..
Radzę tylko WSZYSTKIM....Uważajcie i nie dajcie się byle komu rehabilitować!...
Dobrej nocy ....
Spineczko... cieszę się,że sie odezwałaś!...
Halina z mielopatią.....
gość
12-04-2012, 19:37:52

kreatorka 2012-04-12 21:27:34 Najlepszym przykładem - co może rehabilitant zrobić jestem ..ja..:(
Opisywałam to już dawniej...Nie chcę się powtarzać!..
Radzę tylko WSZYSTKIM....Uważajcie i nie dajcie się byle komu rehabilitować!...
Dobrej nocy ....
Spineczko... cieszę się,że sie odezwałaś!...
Halina z mielopatią.....
No ja bym się byle komu nie dał łamać :D
Wtajemniczona
12-04-2012, 20:06:29

No ja bym się byle komu nie dał łamać ......
To był rehabilitant z certyfikatem!!!!!!....
i nie łamał mnie... :))

była to metoda McKenziego....
Ale przy mielopatii....? można się wszystkiego spodziewać...:((
Halina z mielopatią...:)
Forumowiczka
12-04-2012, 21:05:00

sensson 2012-04-12 19:47:14 Słuchajcie czy prawdą jest, że wypukliny oraz sygnał między kręgowy odcinka szyjnego kręgosłupa po zastosowaniu DOBREJ terapii manualnej u wziętego terapeuty mogą się cofnąć na stałe ?
sensson 2012-04-12 19:47:14 Słuchajcie czy prawdą jest, że wypukliny oraz sygnał między kręgowy odcinka szyjnego kręgosłupa po zastosowaniu DOBREJ terapii manualnej u wziętego terapeuty mogą się cofnąć na stałe ?
pomijając cud?
Nie kpię - nie odbieraj tego w ten sposób.
prawdopodobnie można je minimalnie przemieścić i odbarczyć uciśnięty korzeń nerwowy. Nie są natomiast na razie znane metody jak przywrócić prawidłowe uwodnienie jądra. Chyba nawet do końca nie jest znany mechanizm jego odżywiania, bo z tego co czytałam, jądro ani pierścień nie są ukrwione. Odżywiane są przez proces dyfuzji. No i są różne teorie jak tę dyfuzję polepszyć ale to już poszukajcie sami - nic nie jest udowodnione jako 100% skuteczne, pewnego rozwiązania nadal nie ma. Różni "spece" polecają swoje metody :). Nie wiem ile w nich jest kłamstwa i marketingu swoich gabinetów.
Asia
gość
13-04-2012, 08:04:50

witam,
mam pytanie czy przy chorym kręgosłupie szyjnym jest możliwość złego widzenia zamazanego i podwójnego z dużej odległości w zależności od ustawienia głowy.
basia
gość
13-04-2012, 10:52:19

Basiu . ja mialem swego czasu podwojne widzenie .. przepuklina c6 c7 .. trwalo to kilka tygodni . do dzis nie wiem dlaczego ? spekuluje ze moze od branych prochow w sumie dosyc ostre coktajle to byly .. dowodow brak
troll po lanzarote
Wtajemniczona
13-04-2012, 10:56:50

Witaj Basiu!
Tak, zgadza się przy zmianach w kręgosłupie szyjnym występuje podwójne widzenie i zamazany obraz.
Ja śpię na odpowiednio wyprofilowanej poduszce i niejednokrotnie źle ułożona głowa daje takie objawy.
Pozdrawiam!
wiesia
Forumowicz
13-04-2012, 12:02:14

cudowny trollu po lanzarote jakiem ksiądz tego forum zakładam twój fanklub jestem Twoim zwolennikiem jako pierwszy wpisuje się na te listę i zapraszam wszystkich piszących na tym forum aby się zapisać do tego fanklubu twoja bystrość jasność umysłu jest aż porażająca rady wyśmienite i pełne ciepła (jeszcze trochę i się zakocham )

Basiu nie kiedy objawy dyskopatii powodują podwójne widzenie zawroty oraz omdlenia to normalne ale dobrze jest też zbadać przepływ krwi w tętnicach szyjnych metodą dopplerowską
ks Janusz
Początkująca
13-04-2012, 14:14:03

Witajcie
Jestem PO
Chciałam napisać po przeczytaniu wszystkich Waszych wpisów, ale nie mogę się już doczekać, poza tym cierpię aktualnie na komputerowstręt.
Mam zespolone trzy kręgi. Najtrudniejsze dla mnie po zabiegu były reakcje organizmu na narkozę i źle dobrane leki, w związku z czym pierwszy tydzień przeleżałam plackiem w łóżku. Po zmianie leków życie we mnie wstąpiło, a po zdięciu szwów poczułam się wolna Dolegliwości sprzed operacji w 2/3 ustąpiły, tak więc wyraźnie odczuwam poprawę!
Czuję jednak cały czas pobolewania, jestem słabiutka i sprawność rąk jeszcze nie wróciła, ale jest lepiej. I tu pojawia się problem: chce mi się sprzątać, pracować... Przecież przed operacją też bolało, ba nawet bardziej, a przecież musiałam o wszystko sama zadbać. Oszczędzam się dopóki pamiętam, alę wzywa mnie np. brudna łazienka, a ja nie mam sumienia, by kazać jej długo na siebie czekać, więc szoruję ceramikę, bo musi przecież błyszczeć i potem padam na łóżko jak kłoda. Odleżę dzień i znowu mnie nosi
Mam zapas książek przy łóżku, ale nie mogę sobie znaleźć pozycji do czytania, cierpną mi ręce i nic z tego nie wychodzi. Jak Wy poradziliście sobie z czytaniem?
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich, którzy zadbali o mnie choćby jedną ciepłą myślą
Jo
Joa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: