Witam odpisuje na pytanie zadane ,Nie miałam żadnych zmian miedzy C5-C6 w poprzednim MR nie miałam żadnych zmian oprócz przepukliny miedzy c5-c6 która mi osunięto.
Gość 2012-04-08 21:55:31 Witam przypadkiem trafiłam na to forum,mogę powiedzieć ze częściowo wiem o czym ludzie tu piszą,Sama 1,5 roku miałam operacje na kręgosłup szyjny.duża przepuklina była miedzy C5-C6 zostałam z operowana dolegliwości ustąpiły po jakimś czasie największe kłopoty miałam z powrotem siły w ręce i powrotem czucia do kciuka.Wszystko sie udało.ale od 2 miesięcy ponownie nasiliły sie objawy powoli tracę sile sztywność palca. bóle głowy,Zrobiłam MR wynik -jest kolejna przepuklina miedzy C6-C7 z uciskiem n korzenie nerwowe miedzy c2-c3 i c3-c4 zmiany zwyrodnieniowe.miedzy C4-C5 widoczna jest wypuklina krążka
międzykręgowego.Chyba mnie czeka kolejna operacja ale nie wiem czekam na wizytę u neurochirurga ,chyba ze ktoś ma podobnego to napiszcie. IZA 35 lat
sensson 2012-04-09 21:12:06 Witam serdecznie.
Byłem 4 m-ce temu u chiropraktyka który mnie poustawiał i wszystko było OK. Od ok. tygodnia mam ponownie bóle karku i szyi oraz lekkie zawroty głowy.
Czy mogę z tym pójść do kręgarza i czy to powinno pomóc ?
Jakie są rokowania ?
sensson 2012-04-09 22:01:13 Myślisz że rehabilitacja w tym przypadku wystarczy ?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.