Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-04-2012, 16:19:05

mowisz ze czujesz sie urazony tak samo moze czuc sie ksiadz ktory czyta twoje wypowiedzi czemu chowasz zaslona duchownej osoby masz cos do ukrycia obrazasz wszystkich ksiezy swojmi wypowiedziami z tego ze slubuja posluszenstwo biskupowi i nie rozumiem twojego dowcipu ani mnie bawi ciekawa jestem po co uzywasz nicka ksiadz jesli tak sie podpisujesz to nie obrazaj swojmi wypowiedziami osob duchownych ja nikogo nie obrazam wszedzie mowia ruch codzieny i systematyczny to samo zdrowie nieslyszalam zeby ruch i gimnastyka prowadzila do kalectwa
Forumowicz
01-04-2012, 16:19:21

Więc sprawdzimy wykładnie sądową w tekstach gdzie epitet w formie Kaleka jest obraźliwy
ks Janusz
Forumowicz
01-04-2012, 16:24:31

Jeśli nie odpowiada tobie Przebywanie w tym towarzystwie i nie umiesz czytać nie moja w tym wina nie jestem anonimowy podaje swój @ i możesz zawsze porozmawiać na każdy temat jeśli zaś chodzi o gimnastykę proponuje Tobie zawody możemy umówić się w każdej chwili
ks Janusz
Forumowicz
01-04-2012, 16:25:15

A w ogóle to po co te teksty , że ludzie po operacji to naciągają,żalą się , wyłudzają kasę, rehabilitacje itp .
Nie bardzo rozumie jaki to ma cel . Pomijam styl i formę pisania tego bo jest to żenada ale czemu ma to służyć ??
A po za tym to to wszystko śmierdzi mi tu jedną użytkowniczką .......
gość
01-04-2012, 16:27:54

Gość 2012-04-01 17:47:26 Do Ani odkąd piszemy skłądka a nie składką.Sprawdż a pożniej mów o poprawnej pisowni.Lubisz innych obrażać że nie umią pisać
a odkąd piszemy umią, a nie umieją?
a może już wystarczy tego prima - aprilis`owego obrażania i wytykania chorym ich niepełnosprawności. To naprawdę jest nieludzkie, jeżeli Wieloimienny Trollu zwiesz się jeszcze człowiekiem...?
gość
01-04-2012, 16:31:39

Jeśli używasz nicka ksiądz.To zgodnością i pokorą.Księża to osoba duchowna która swoją osobą daje przykład wszystkim wiernym.A ty swojmi postami obraższ wszystkich księży.Ludzie tu na tym formu ci na to pozwalają.Czyli przykładają rękę do nadużycia i biją ci brawo czyli sami dają pozwolenie na obraze osób duchownych.Przykre to ja nie ukrawam sie za osobami duchwnymi i nie mam co do ukrycia
gość
01-04-2012, 17:07:33

Do Anetki, nie jestem członkiem tego forum, ale nie lubię niesprawiedliwości.
Próbujesz operować tu jakimiś procentami,ale bez dokładnego rozeznania( wiesz,że gdzieś dzwoni, ale nie wiesz w którym Kościele).
Gdybyś dokładniej znała literaturę fachową, to na pewno dowiedziałbyś się, że 50% wszystkich zwyrodnień kręgosłupa są to wady genetyczne ( przepukliny, stenozy, osteofity itp.uciskające nerwy lub rdzeń kręgowy). Pozostałe, to: warunki pracy, odżywianie się, wypadki).
Wyobraź sobie, że w tych pierwszych 50% pomimo wykonywania codziennych ćwiczeń(nawet najlepszych) wystarczy jedno podniesienie czegoś cięższego, jeden niefortunny skręt ciała lub jeden pechowy zeskok na nogi, aby wyskoczył któryś z dysków. Pomijam już fakty, że w czasie naszego długiego życia wykonujemy ciałem wiele czynności z pozoru niegroźnych lub ulegamy jakimś stłuczkom samochodowym i przez wiele lat nie odczuwamy żadnych objawów( nawet bólowych). Jednak te wszystkie mikro-urazy po latach powodują zwyrodnienia kręgosłupa. I powiedz,że to jest nasza wina, bo to można było przewidzieć?
Drugi z kolei przypadek -wykonywana praca: nie zauważasz ile jest zawodów skazujących ludzi na kalectwo z powodu choroby kręgosłupa, powiedz to np. budowlańcom, górnikom, ludziom skazanym na wykonywanie pracy w pozycji wymuszonej.
Wyobraź sobie, że nawet biuralistom zmuszonym do pracy przy komputerze z pochyloną głową po 8 lub więcej godzin(szyja przyjmuje wtedy obciążenie kilkuset kg)- na relaks przysługuje tylko 5 minut co godzinę- ćwiczenia niewiele, dają(chyba,że ktoś pracuje z nogami na biurku i klawiaturą na udach i co chwila się urywa np. do kibelka). Niestety, po kilkunastu latach normalnej(dla pracodawcy) i ciągłej pozycji pochylonej( takiej wymuszonej pracy) zwyrodnienie kręgosłupa jest pewne.
Pozostałe przypadki stanowią znikomy procent absencji chorobowej.
Przyjmij także do wiadomości, że w większości przypadków schorzeń kręgosłupa(tego już operacyjnego) szyjnego nie wolno masować, rehabilitować, a na pewno wykonywać na nich jakichkolwiek ucisków, aby nie pogorszyć sytuacji i nie doprowadzić chorego do paraliżu- domyślam się, że przynajmniej większość tzw.trolli (ze zwykłego sadyzmu, zawiści, nienawiści itp.) tego by nam życzyło.
Jeszcze jedna uwaga:
uwzięliście się na forum "szyjek"(tych jest tylko ok3-4%, a operacyjnych jeszcze mniej)-i dużo mniej niż tych ze schorzeniami lędźwi.
Aha! Znakomita większość po operacjach wraca z powrotem do pracy i ciężko pracuje m.innymi na Wasz(a szczególnie trolli) fundusz zdrowotny- z czasem choroby dopadną większość, jak nie te to inne ( "oby" mniej bolesne i uciążliwe).
Nie wyżywajcie się więc na tych z tego forum, ponieważ pozostała na nim garstka najbardziej schorowanych i cierpiących którym należy współczuć, ale widocznie taka polska mentalność, aby kopać słabszego.
Mam nadzieję, że należysz do osób inteligentnych oraz wrażliwych i zrozumiesz problem, chyba, że należysz do jednych z tych hien( czytaj też :samouków kręgarzy), którzy tylko czekają na ludzkie nieszczęście.
pozdrawiam
pracujący po operacji c5/c6
gość
01-04-2012, 17:12:17

Gdyby głupota miała skrzydła to fruwała by niczym gołębica I to chyba prawda bo dzisiaj wyjątkowo na moim balkonie kilkakrotnie widziałam gołębie Przypuszczam że to te wszystkie trolle i tym podobne osobniki
Forumowicz
01-04-2012, 17:16:49

Gość 2012-04-01 19:07:33 Do Anetki, nie jestem członkiem tego forum, ale nie lubię niesprawiedliwości.
......................................
Mam nadzieję, że należysz do osób inteligentnych oraz wrażliwych i zrozumiesz problem, chyba, że należysz do jednych z tych hien( czytaj też :samouków kręgarzy), którzy tylko czekają na ludzkie nieszczęście.
pozdrawiam
pracujący po operacji c5/c6
Mądrze prawisz ale nie wszyscy po operacji , którzy tu zostali cierpią i chorują.
Ja już pracuje po 12-14h a na forum jestem bo tak mi się podoba i czasem mam ochotę podzielić się z kimś jak to wszystko wygląda.
gość
01-04-2012, 17:35:20

Ania po... odpowiada /ja to się przynajmniej nie boję podpisać/
Nawet najbardziej sprawnym w bieganiu palcami po klawiaturze zdarzają się literówki. LITERÓWKI, powtarzam, a nie tak ordynarne byki jak Wam, drogie trolle.
Interesujące jak nam się ten troll rozmnaża.
Dalej, trollu, pączkuj, mnie bardzo bawią takie wypocinki.
Od kiedy ujrzałam cię/was/ na naszym watku, odczułam wyrazny przyplyw sił nadwątlonych kolejnym zabiegiem,oczywiście wykonanym na własne zyczenie drogą wymuszenia rozbójniczego na lekarzu.
W razie wątpliwości, klawiaturowy purysto, celowo piszę "cię" i "wam" małą iliterą, albowiem są to zwroty grzecznościowe, a ja nie czuję się zobowiązana do okazywania czegokolwiek takim nudziarzom.
Chętnych zgłębienia zagadnienia pisowni tego typu wyrażeń odsyłam do IV klasy szkoly podstawowej.
Z niecierpliwością oczekuję dalszych intelektualnych popisów. Super jest ta stylizacja na góralską gwarę, bardzo proszę o jeszcze

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: