Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-04-2012, 14:17:58

"Wielka nauczycielko biologii", biedne te dzieci które uczyłaś.
Zamiast pisać głupoty, to wystarczyło zajrzeć do Wikipedii.
Kręgosłup (łac. Columna vertebralis) – część szkieletu, stanowiąca jego główną oś i podporę. Kręgosłup u ludzi i u zwierząt nie posiadających ogona zbudowany jest z 33-34 kręgów, rozciągających się od głowy do kości ogonowej.
Rozróżniamy następujące odcinki kręgosłupa:
część szyjna
część piersiowa
część lędźwiowa
część krzyżowa
część guziczna (ogonowa)
Kręgosłup można sobie wyobrazić jako wieloelementową tuleję chroniącą rdzeń kręgowy.
Bez komentarza.
gość
01-04-2012, 14:20:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-04-2012, 14:21:50

K r ę g o s ł u p (łac. Columna vertebralis) – część szkieletu, stanowiąca jego główną oś i podporę. Kręgosłup u ludzi i u zwierząt nie posiadających ogona zbudowany jest z 33-34 kręgów, rozciągających się od głowy do kości ogonowej.
Rozróżniamy następujące odcinki kręgosłupa:
część szyjna
część piersiowa
część lędźwiowa
część krzyżowa
część guziczna (ogonowa)
Kręgosłup można sobie wyobrazić jako wieloelementową tuleję chroniącą rdzeń kręgowy. Podstawowe elementy składające się na KRĘGOSŁUP nazywamy kręgami; każdy z nich jest osobną kością. Jeśli wyobrazimy sobie kręgosłup jako rurę, to kręgi możemy sobie wyobrazić jako nałożone jeden na drugi pierścienie. W centrum każdego kręgu znajduje się otwór, przez który przebiega nieprzerwany rdzeń. Liczba kręgów jest różna w zależności od przynależności systematycznej kręgowca. Człowiek ma 7 kręgów szyjnych, 12 kręgów piersiowych, 5 kręgów lędźwiowych (24 kręgi w ścisłym znaczeniu), 5 kręgów krzyżowych (które w fazie rozwoju płodowego łączą się w jedną kość krzyżową) i 4 do 5 kręgów ogonowych, a więc od 33 do 34 kręgów.
Pozdrawiam panią od biologii i poproszę o 5+
oto mój kontakt:
Franek z Mielęcina k/Ropuszyc
poczta: Wyrwinogi Wielkie
gość
01-04-2012, 14:23:48

Forumowicz
01-04-2012, 14:24:10

ale jaja normalnie prawie że wilekomocne

ja mam 54 lata moja mama pracowala w szpitalu od samego poczatku pilnowala
mnie zebym sie krzywila tez pracowalam fizycznie prowdze warzywniak razem z mezem mam piecioro dzieci moja mama tak wpoila ze do tej pory zawsze rano jak wstaje cwicze przez 20 minut
ale generalnie to chwalisz się warzywniakiem,mamą,mężem,dziećmi czy popędem sexualnym ? a może po prostu brakiem elementarnym brakiem znajomości naszego języka

wy sami zasluzyli , doposcic , wyfowania
tyle do Ciebie warzywniaku
Teraz na tapetę emeryt od wó-efó tzn Jan ze stolicy , w jakiej ty szkole uczyłeś dla ..... ??

powino was , tryb zyciy , sami siebie
jestescie wini , nalmolodszych , doposcic , MUZGOWYM , UDESZ , NORZYCE ,
może jeszcze w wieku 70 lat jesteś tak wysportowany , że pukasz króliczki playboya niczym zajączek na bateriach duracel
A teraz ten trzeci kosmoluch:

udesz w stul a norzyce , walkon , sanatoryjum , rechabilitacje, wczasujo , wolom sie byczyc , niekture ,
Ale mistrzostwo świata to jest dopiero to :

a niekture co to nazywajom sie szyje takie kobietyto po pare razy kaza robic sobie operacje na kregoslupypo
szyjnych operacjach i tak w kolo macieju zeby ciagnac kase
wiesz ja właśnie od 6 miesięcy główkuję jaki gwóźdź sobie wbić w kręgi aby mnie szybko zabrali na blok operacyjny,pocięli mi szyję,nerwy aby tylko wyłudzić *** 500zł od naszego państwa

ja rozumie , że jest 1.IV ale to już normalnie zalicza się do kabaretu
gość
01-04-2012, 14:29:26

Drogi trollu/trollico -mamy tu do czynienia z pierwszym potwierdzonym przypadkiem bilokacji. No chyba ze jest to kliniczny przypadek rozdwojenia jażni
Wrzuć sobie do wyszukiwarki hasła o przyczynach choroby degeneracyjnej kręgoslupa - dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy.
Nigdy nie wiesz, co cię jeszczce po drodze zyciowej spotka i lepiej żebyś teraz się nie wywyżaszał/a, bo wszystkie takie postawy znajdują swoją nagrodę i to po latach.
Teraz ja się zabawię w diagnostę i spróbuję naszego rozdwojonego trolla zdiagnozować
- cierpisz na jedną z chorób, co to uaktywniają się wczesną wiosną i jesienią i nie mam tu bynajmniej na mysli żadnej z chorób wrzodowych,
- dokucza syndrom pustego gniazda. Pięcioro dzieciaczków ucieklo jak najdalej, pusto w chacie a mąż zmęczony dzwiganiem worów z kartoflami nie dopieszcza tak, jak się tego oczekuje,
-za duzo się ogląda odmóżdżających /jesli w przypadku trolla mozna mowic o istnieniu jakiegokolwiek organu tego typu/ seriali i naoglądawszy sie tego i owego, poczulo sie misję,
-pozbawiony dzwigania worów/ fikania koziołków nauczyciel nie wie co ze sobą zrobić. Z doświadczenia /audyty szkół/ wiem, że nauczyciele wf mają za duzo wolnego czasu. Nie dotyczą ich klasówki, zeszyty i inne tego typu bzdury, dlatego wiekszość zadym powstaje z przyczyny tych mocarnych w mięsniach osobników/obu płci tak nanwiasem/.
Mam jeszcze kilka innych ciekawych uwag, jednak zachowam je sobie do najbliższej olkazji, a spodziewam się, że troll nie omieszka nas tu jeszcze dowarstościowywac.
Nie proponuję przeglądania słownika ortograficznego, ani jakiegokolwiek innego, bo jak sie tak utyra na obcej ziemi, to się na nic sily nie ma. A skoro nie mozna nawrzeszczeć na szefa, co wypatrzy każde niedociągnięcie, fajnie jest w skoczyć na jakies forum, bo tu sie jest anonimowym i bardzo "yntelygentnym".
Na zasadnicze pytanie w gestii 15 minut ćwiczeń i garbienia, odpowiem z wrodzoną sobie kulturą.
Otóż nigdy sie nie garbiłam, nie mam tlustego dupska i ćwiczę od kiedy tylko siebie pamiętam. Zawsze uprawiałam któryś z nieobciążających a zalecanych dla zdrowia sportów. I co z tego wynika?
Na koniec jedna uwaga. Czytając perełki naszych trolli, dziękuję Bogu, że mi pokrzywił kręgoslup, a nie odebrał rozum.
I tego sie będę trzymać.
Pozdrawiam Was, drogie Szyjki. Te, co dopiero po zabiegu cierpią i te przed zabiegiem boją się.
Wszystko minie, wiem co piszę

gość
01-04-2012, 14:32:26

Jeszcze podpisu brakuje do postu znad naszej rudej angelicy
Ania po....
gość
01-04-2012, 14:33:29

Oni opisuja swoje doznania z przebiegu operacji i leczenia po operacji ich to podnieca.Doznania z narkozy,jakie maja sruby i gdzie maja te sruby.To sa osoby ktore inaczej nie umia zyc.To jedna banda narkomanow.
gość
01-04-2012, 14:40:36

Prawda boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gość
01-04-2012, 14:48:07

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: