Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
01-04-2012, 20:50:32

Operację mam mieć w Wojskowym Szpitalu w Bydgoszczy. Może ktoś tam był na neurochirurgii?
Pozdrawiam
Początkująca
01-04-2012, 21:00:18

Proszę o nieprowokowanie kłótni na forum oraz kulturalne i nieobraźliwe komentarze.
Przypominam o stosowaniu się do regulaminu forum.
Wtajemniczona
01-04-2012, 21:16:09

Operację mam mieć w Wojskowym Szpitalu w Bydgoszczy. Może ktoś tam był na neurochirurgii?
anitasly.....ja byłam rok temu operowana w Woj.Szpitalu w Bydgoszczy....
halszka784@gmail.com.....mój priv
Dobrej nocy Kochane Moje Szyjki....
Jesteście Wspaniali!!!!.....
Ja odpadam dzisiaj- nie napiszę dlaczego..bo troll - tylko czeka:(((( a to już nie na moje siły...
Halina z mielopatią....
gość
01-04-2012, 21:35:43

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowicz
02-04-2012, 05:05:56

anitasly 2012-04-01 22:50:32 Operację mam mieć w Wojskowym Szpitalu w Bydgoszczy. Może ktoś tam był na neurochirurgii?
Pozdrawiam[/CYT
Anitasly Ja byłem operowany w !0 wojskowym szpitalu w październiku jeśli masz pytania mój @ janusz-kur2@wp.pl w razie pytań służę pomocą
ks Janusz
Początkująca
02-04-2012, 10:06:44

Witam Wszystkich serdecznie po długiej nieobecnosci. Był i jest to dla mnie czas bardzo ciezki. Po konsultacjach , kiedy ustalono ze nie ma zrostu, nie beda poprawiac 3 raz zalecono intensywna rehabilitacje. Poddałam sie jej i kiedy juz zaczełam czuc lekko poprawe dostałam od zycia kolejnego kopniaka. Na szyji po drugiej stronie zrobiło mi sie zgrubienie, bolace i jak bumerang wrociły problemy z przełykaniem. Lekarz stwierdził ze to pewnie ropien od stabilizatora, powiekszony wezeł i zlecił serie antybiotykow. Bez efetu!.Potem kolejna. A kiedy juz czułam sie tak fatalnie ze ruszyc sie nie mogłam wysłał mnie do laryngologa, ten na usg szyji i co sie okazało? Podostre zapalenie tarczycy, bardzo burzliwy przebieg,. Miesiac leczenia i dalej nic, przy tym anemia . Od 2 tygodni jade na encortonie,, steryd,, ktory zadziałał. Dawka 30 . Wyniki sie poprawiły, zaczynam z niego schodzic, z anemia radze sobie jak moge i tez idzie ku lepszemu. A wystarczyło zrobic zwykłe usg szyji i nie było by tego wszystkiego. Rehabilitacja przerwana bo wyniki były kiepskie, ob 95 i ta anemia. Obecnie moge juz napisac do Was kilka słow i chodze po mieszkaniu, nie poddaje sie. Ob spadło wiec wracam na rehabilitacje po swietach. Encorton pozostawi pewnie slady ale mam nadzieje ze jakos dam im rade. Jedynie co teraz mi przynosi ulge to kapiele z mata ozonowa, smarowanie i prochy. Bede walczyc dalej , nie poddam sie chociaz miałam takie chwile patrzac na wyniki. Pozdrawiam Wszystkich i dziekuje ze JESTESCIE!.Anna
Anna
gość
02-04-2012, 11:27:19

oja Imienniczko,
bardzo Ci współczuję. Niestety, czasem tak jest, że dopadaja komplikacje. Musisz miec siłę na walke z przeciwnościami i wierzyć, że sie uda.
Czy stwierdzono u Ciebie morb.Hashimoto? Mnie to też dopadlo w zeszlym roku po operacji szyjnego. Miesiąc leczenia to bardzo malo, by oczekiwac efektu. Moja tarczyca zaczęła dochodzić do siebie po przeszlo półrocznym braniu leków. Czy robiono Ci dodatkowe badania, choćby TSH? Nie piszesz, czy dostajesz jakieś tarczycowe leki. Najczęściej w takich przypadkach podaje się euthyrox - ja biorę go sumiennie i czuję się znacznie lepiej.
Co do zrostu, to każdy organizm reaguje inaczej. Moja szyja zrasta się błyskawicznie, ale gdy miałam połamaną rękę, półtora roku moje kości nie chcialy się regenerować. Moja mlodziutka znajoma, 28 latka, po dwóch latach od operacji Ls nie ma jeszcze zrostu. Czyli nie wiek, a łaściwości osobnicze maja tu duzy wplyw. No i psychika, wierz mi, że duzo działa. Wiem, ze jest jakiś preparat - wycią z cielęcych tkanek - powodujący szybszy zrost kostny. Niestety, nie pamiętam jego nazwy. Może Twój lekarz go zna...
Jak tu cicho.... gdzie nasze trolle, czyżby w ich krainie panowała teraz noc głęboka, a może ćwiczą, aby mieć te swoje 15 minut?
Drogi Opiekunie Naszego Wątku, jak pewnie zauwazyłes, to nie my prowokujemy kłótnie, a ja w żadnej mierze osobiście nie poczuwam się do obrażania kogokolwiek. Osoba, która nam dokucza, posługuje się wciąz tym samym komputerem i przypuszczam/graniczy to z pewnością/, że kiedys sie tu logowała. Mozna ją zbanować i sprawa sama się rozwiąże. Jest jeszcze inny ktoś, kto bawi sie naszym kosztem i rozpoznaję po stylu, że kiedys juz buszował on po naszym wątku.
Nie chciałabym, żeby nasz spokojny i przyjazny zakątek przerodził sie w miejsce kłótni, jednak gdy mnie zaczepiają, odpowiadam najkulturalniej jak potrafię, traktując to równiez poniekąd jak wprawki stylistyczne.
Mnie bardzo pomoglo wejście w to internetowe miejsce wzajemnej pomocy i zostałam tu, mimo, że mój szyjny problem znikną- dla ludzi, którzy tu są i dla tych, którzy się pojawiaja pełni obaw, bo teraz ja mogę im oddać to, co najcenniejsze dostałam - wiarę, że wszystko będzie dobrze a choroba to tylko przykry i dokuczliwy, ale epizod jedynie w naszym życiu.
Pozdrawiam wszystkie Szyjki, zwłaszcza tek, które cierpia tuż po.. i te, ktore sie jeszcze boją. Będzie dobrze
Ania po....
Początkująca
02-04-2012, 11:52:25

Miło ze sie odezwałas Aniu. Tak, cały czas mam kontrolowane tsh ktore wynosiło 0,007, ft4 ponizej normy i inne wyniki .Biore thyrozol 20, encorton 20 i 10, i propranolol oraz jakislek osłonowy. U mnie zdjagnozowano podostre zapalenie tarczycy, ktore moze sie zakonczyc niedoczynnoscia, taki urok tej choroby. W wiec i u Ciebie te problemy przyplatały sie po operacji szyjnego? Ja miałam 2 razy i teraz jeszcze to. Szukam wspolnych mianownikow dla obu tych dolegiwosci .Mowia ze nie ma nic wspolnego a ja mysle ze i owszem.Pozdrawiam serdecznie
Anna
gość
02-04-2012, 11:57:12

Jest jeszcze inny ktoś, kto bawi sie naszym kosztem i rozpoznaję po stylu, że kiedys juz buszował on po naszym wątku.
Ania po....
a wiesz, że też mi to przyszło do głowy :)
np. cytował jakiegoś lekarza, który sam będąc chirurgiem nie poddał się operacji lędźwiowego na jednym poziomie i rehabilitował 5 lat a potem.... miał operację już na poziomie i sąsiednim. itd itp
mamy podobne myśli Aniu.
Asia
Buraczek
gość
02-04-2012, 12:50:27

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: