Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
20-09-2020, 19:37:46

Jak myślicie ..... czy neurolog przy jednej wizycie (może dać) da skierowanie od razu na rezonans szyi i lędźwi.
Mam potrzebę na jedno i drugie, jak może dać skierowanie tylko na jedno - to nie wiem o które prosić. Ważne są oba.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
20-09-2020, 20:09:43

Kawo, co mogę Ci podpowiedzieć, krótka rozmowa. Mówisz, że byłeś na zabiegu na szyjny a teraz niepokoi mnie ledzwiowy, dobry doktor da Ci od razu. Ryzyk fizyk zapytaj o kontrolę szyjnego. Mało prawdopodobne, że dostaniesz na jeden rzut, ale może dostaniesz na dwa oddzielne badania. Wiem, ze napewno prywatnie dostaniesz ful wypas calego kregoslupa. Siostra moja wlasnie tak zrobila ale udał sie jej ten numer tylko prywatnie. Spróbować warto
Początkująca
21-09-2020, 07:17:15

Iza50 2020-09-20 19:25:45
Moja przygoda z szyjka dopiero się zaczęła, niestety daje mi ostro popalic😕.Zaczeło mnie również bolec w lędźwiach😕,okazuje się ,ze i tam są zmiany.Mam przesunięcie trzonów kręgów L5/S1 do tylu...jestem załama i w rozsypce- dosłownie
Iza wiem co czujesz. Mysle, że każdy z nas przeżył większe lub mniejsze momenty załamania. Najważniejsze teraz żebyś znalazła dobrego lekarza, który Cię poprowadzi i zaproponuje najlepsze dla Ciebie rozwiązania. Grunt to się nie poddawać. Głowa do góry, będzie dobrze. Z doświadczenia wiem, że załamywanie się nic niestety nie pomoże. Pozdrawiam
gość
21-09-2020, 09:01:37

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowiczka
21-09-2020, 09:40:18

Z doświadczenia wiem, że raczej nie są chętni na dawanie skierowań na dwa odcinki. Ale zapytać warto, a nóż trafi się neurolog który chętnie da. Ja kilka lat temu dostałam skierowanie na rezonans całego kręgosłupa (ale to po znajomości, kiedy pracowałam w przychodni zdrowia) no ale nastąpiła taka sytuacja, że termin mi przepadł, a kto wie może gdybym wtedy zrobiła teraz by takich problemów nie było....
Kawo ewentualnie jeśli dostaniesz na jeden odcinek to drugi prywatnie, jeśli zależy Ci na szybkim badaniu obydwóch.
Forumowiczka
21-09-2020, 09:43:59

Kawo możesz próbować też ortopedy o skierowanie :)
Forumowiczka
21-09-2020, 11:04:34

No i w końcu w domciu Choć wcale na tym oddziele nie było tak źle. Troche przyćmiło mnie świeże powietrze ale po 10 dniach zamknięcia to raczej normalne. Spacerkiem doszłam do domu. Szwy mam rozpuszczalne, więc odpadł problem z wyciąganiem. Jutro zapiszę sie na wizytę kontrolna, bo dziś mi się już nie chciało. Teraz leżę i odpoczywam.,leki przeciwbólowe wykupione w razie czego mam pod ręką. Cieszę się, że mam ta stabilizację inaczej czekałby mnie kołnierz przez kilka tygodni. Szyja nadal jeszcze nie slucha głowy i problem z ułożeniem sie na łóżku ale to dopiero 5 doba po zabiegu. A nie był to jeden poziom. Dam radę, spokojnie i do przodu. Wszystkie szyjki przed pozdrawiam. Nie taki diabeł straszny, jaki go malują U mnie usunął 3 dyski, wstawił 3 implanty i stabilizacja płytka Naprawdę myślałam, że będzie gorzej
Wtajemniczona
21-09-2020, 12:49:22

Dorka miód na uszy dobrze, że jest dobrze. Dolegliwości minęły po operacji? W sensie to co bolało przed.
Czekam na telefon ze szpitala odnośnie mojego terminu ale kazali być cierpliwym, więc wiadomo że raczej szybko nie będzie :/
Forumowiczka
21-09-2020, 13:16:39

Kasiu, ten niedowład lewej strony puścił zaraz po zabiegu. Mam nadal słabą rękę ale juz nie drętwieje. Jedynie co mnie boli to kark i ramiona. Może sie to utrzymać do 3 tygodni ,bo zabieg był dość rozległy. Moge chodzić normalnie, lekko ruszać głową ale ciężko jeszcze przesunąć w pozycji leżącej. Jednak z dnia na dzień jest ociupinkę lepiej. Tamte bóle zniknęły prawie zupelnie. Wiec naprawdę te zabiegi pomagaja
Wtajemniczona
21-09-2020, 13:30:17

Cieszę się :) też będę miała 3 poziomy tylko nie wiadomo kiedy. Pociesza mnie to, że bóle znikną i powinno być lepiej. Tylko ten strach przed...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: